שלום

שלום

רציתי לשאול אם זה היגיוני שילדה שעברה הטרדה מינית במשך שנה,עברה התעללות בחברה,ואי יחס בבית תוכל לצאת ללא פגע?והיא מרגישה שעברה את זה אך לא טיפלה בעצמה זו הדחקה או שהיא באמת הצליחה לבד?

גרא.

New member
מציאותית,מבחינה סטטיסטית,זה בלתי אפשרי.אבל

אולי יש לה אישיות חזקה ויוצאת דופן,והיא התגברה על הטראומה בעצמה.אולי.כדאי בכל מקרה לברר את זה במרכז לנפגעות תקיפה מינית טל'1202

האמונה שינתה

המון בחיי,התמודדתי לבד,כשהיה לי חבר די נרתעתי ממנו אך עם הזמן התרגלתי למגע שלו.להתקשר גם עברו 7 שנים?

Jאפאר

New member
האם זה הגיוני?

זאת לא בדיוק השאלה... כי ההגיון שונה מאדם לאדם וזה עניין של אמונה. כפי שאמר גרא מבחינה סטטיסטית זה לא הגיוני כיוון שכנראה רוב הילדות שעוברות כזה אירוע לא מצליחות לעכל ולהתמודד לבד. כך אני מבין את דבריו. לי נשמע שזהו אירוע טראומתי מכדי שאפשר יהיה לעכלו לבד וללא סיוע. נדמה לי שאם לא מטפלים בכך הדברים צצים מאוחר יותר בכל מיני דרכים כמו למשל חרדות או קשיים ביחסים זוגיים וכדומה. לכן לא כדאי להניח שהכל בסדר אלא לפנות לקבלת סיוע. אם היא מרגשיה נוח לפנות למרכז לנפגעות תקיפה מינית אז זה מצויין. אם אל מרגישה נוח אולי לפנות לפסיכולוג/ית או לחבר קרוב או לבן משפחה כדי לקבל אוזן קשבת ותמיכה ראשונית ומשם להחליט על דרך הטיפול.

Jאפאר

New member
התשובה בידיך

אם זה לא מטריד כלל אז אלי אין מה לעסוק בזה. השאלה היא עד כמה זה מטריד והאם את מרגישה שיש השפעה על חייך דהיום. בדרך כלל (לדעתי הבלתי מקצועית) דברים כאלה משפיעים על חיינו ואינם חולפים מעצמם, לכן רצוי לפנות לסיוע ולהתייעץ. ההחלטה שלך.

גרא.

New member
מציאותית,אם את מרגישה שהתגברת על הטראומה ההיא

מה קרה עכשיו שאת מעלה את זה?

כי...לא אפרט כי זה איישי אך

כי מפתיע אותי כמה עברתי ויצאתי בקושי עם פגע לעומת אנשים שהרוסים מזה עד היום,אני גם מפחדת שזה יופיע בעתיד מאחר ולא היו לא מגעים עם בנים מאחר ואני התחלתי לשמור נגיעה אינני יודעת אם עדין ישנה הרתיעה,אני מרגישה לעיתים..אוף אני מתביישת להמשיך למרות שאני לא מוכרת אני מתביישת במה שרציתי להמשיך...

חשבי על זה

שאת אלה כמוך, שעברו דברים קשים ללא פגע את לא שומעת כי אין שם תלונה. אני זוכרת שכשעבדתי במחלקה מסויימת בבית חולים היו מטופלים שמאוד התייאשו מכך ש"המון אנשים חוזרים לטיפול" כי בעיניהם זה היה סימן שמה שהם סובלים ממנו כנראה לא עובר כל כך... הם רק שכחו שאת אלו שלא חוזרים הם לא רואים.

אז שבחיים

לא היה לי לאן לחזור,בכל התקופות הכי איומות כולל מחשבות אובדיניות,איש לא היה לצידי.הייתי מעיזה לדבר על חברות...הדבר הכי הציל אותי זו האמונה!בתחלס אני לא מבינה כיצד אני בתור ילדה נשאתי הכל עליי,אני פשוט לא מצליחה להבדיל אם התגברתי או הדחקתי כיצד ניתן לדעת?

די קל

אם את מדברת על זה ויודעת שהיו עניינים, לא הדחקת. בהדחקה לא יודעים שמדחיקים. האינפורמציה אינה נגישה.

Jאפאר

New member
מציאותית

כאן באמת אף אחד לא מכיר אותך, אף אחד לא שופט אותך על מה שתגידי. דווקא כאן הכי קל לדבר חופשי כי זה הכי אנונימי שאפשר. את מוזמנת לשאול את שעל ליבך ואני בטוח שתקבלי כאן סיוע. באופן כללי לא כדאי להדחיק את הדברים האלה אלא דווקא לדבר ולשחרר את מה שיש על הלב. ההדחקה אינה עוזרת ובעתיד זה עלול לצוץ.

בעצם לא התגברתי על כך

אומנם אני לא חיה עם התמונות כי מחקתי אותך,אני בקושי זוכרת אך נראה שאני עושה דברים דווקא כדי להכנס למקום שבו אסבול מזה,כלומר אני מזיקה לעצמי עושה דברים כנגד רצוני. ואני לא מעיזה לדבר על זה עם איש גם כשהייתי הכי פתוחה בעולם בחיים לא העזתי לאשר לשואלים שאכן עברתי...אני שיא הסגורה,אני לא מסוגלת לטפל או לדבר על זה בתחלס.ואל תגידו לפנות לטיפול כי אין מצב כזה!

Jאפאר

New member
מציאתית

הדבר בידייך. רק את תוכלי להיות מספיק אמיצה כדי לבקש עזרה ולפתוח את העניין או להחליט לגנוז אותו. לא סיפרת מספיק כדי שאפשר יהיה להבין מה קורה איתך ומה מטריד אותך. מדברייך נשמע שזה מאד מציק לך. ועכשיו יהיה עלייך להחליט מה לעשות הלאה. האם להמשיך לגנוז את הנושא ולקוות שזה לא יצוץ שוב או להיות אמיצה ולטפל בבעייה בתקווה שזה יסיר את המועקה מליבך

אין דרך לטפל

המצב שלי הוא שאינני רגישה למצב אך הגוף כן,אני סופגת בזמן האחרון הטרדה מינית מצד אחד אני מביאה למצב ולא מרגישה טוב ומוטרדת מצד שני תמיד מנסה מספקת את רצון האדם.אין לי איך להתמודד,אין לי תקציב בכלל

Jאפאר

New member
למציאותית

אני בטוח שתימצאי את הדרך לקבל סיוע. את יכולה לפנות למרכז לסיוע לנפגעות תקיפה מינית בטלפון 1202 שם וודאי יוכלו לסייע לך ולהדריך אותך כיצד לקבל סיוע מתמשך בנוסף את יכולה לפנות למחלקת הרווחה בעירייה של מקום מגורייך, גם שם יש יכול להיות שיוכלו לסייע לך בהפנייה למטפלים שעובדים אצלם בתשלום נמוך ואולי אפילו יפטרו אותך מתשלום לדעתי חשוב שתקבלי סיוע ולא תזניחי את הטיפול בבעייה

גרא.

New member
מציאותית,מה קשה לך? להתקשר? לחשוף את עצמך?

את יכולה לשלם שינוי להכנס לצ'ט של סה"ר (סיוע והקשבה ברשת),כל ערב באתר sahar.org.il יתכן שיהיה לך יותר קל לתקשר דרך הצ'ט.ממש כפי שכתבת לכאן.

בשביל לדבר עימם

אני צריכה להיות בסערת רגשות,כשאני באמת צריכה,אך אינני מחפשת לפרוק אלא לגרום שהבעיות לא יעלו בעתיד,אגב אין לי מחשב

ואגב

ממש תודה על היחס,ועל כך שהגבתם במהירות..תודה כי בלעדיכם לא היה את מי לשאול ולשתף,עם קרובי אני שיא הסגורה...

למעלה