שלום

שלום

שלום ובוקר טוב, הגעתי לפורום הזה מההפנייה דרך האתר, לפני יומיים חלמתי חלום, ובו אני הולכת בשביל. לפתע כאילו התעוררה בי מודעות, ושאלתי את עצמי אם זאת המציאות? הסתכלתי על הידיים שלי ועל חפצים סביבי, והכל נראה לי אמיתי, ועניתי לעצמי, בטח שזאת המציאות, הנה, הכל נראה אמיתי! אבל אז חשבתי, רגע, אבל איך הגעתי לכאן? מה אני עושה פה? והבנתי שאין לי שום זכרון כזה, ואז הבנתי שזה חלום, באותו הרגע התעוררתי לחלוטין בתוך החלום. הסתכלתי סביבי, ונזכרתי במשהו שאמר לי חבר לפני המון זמן, על להתעורר בתוך החלום. המחשבה שאני ערה בתוך החלום הבעיתה אותי ממש, חשבתי לעצמי שעכשיו במודעות אני יכולה "להתקע" פה בתחושה אפילו הרבה זמן, וחשבתי שאני רוצה לחזור לבן שלי. ממש רציתי לחזור "להרדם", ובאמת נרדמתי אחרי כמה רגעים וחזרתי לחלום הרגיל. השאלה שלי היא, לא יכול להיות שנכנסים לתחושת מצוקה בתוך חלום צלול ולא מצליחים להתעורר? איך תחושת הזמן בחלום צלול? האם יכול להיות שבחלום צלול עובר המון זמן בעוד שבמציאות לא, או שהזמן חולף כרגיל בגלל שנמצאים במודעות מלאה? תודה, עינת

makron2

New member
שלום...

זה באמת המקום לשאלות על חלומות עם מודעות. קורה לפעמים שיש קשיים מעטים בהתעוררות מכוונת אבל תחושת החשש בחלום היא מיותרת כי מחלום לחלום היא מתפוגגת לבד ככל שמתרגלים. הזמן חולף כרגיל בגלל שנמצאים במודעות מלאה?לדעתי האישית בחלום צלול הזמן עובר בערך כמו זמן רגיל כלומר 10 דקות בחלום צלול ומודע לחלוטין ירגישו כמו 10 דקות במציאות,תחשות הזמן כמעט זהה.

silverhawk

New member
שלום שלום

ברוכה הבאה לפורום. התשובה לשאלתך, כמו כל תשובה טובה (או לא, הכל בעיני המתבונן), היא כן ולא. כן, ניתן לחוש תחושת מצוקה בחלום, וכן יכול להיות שלא תצליחי להתעורר. יחד עם זאת, מדובר בתחושות רגעיות שאין פשוט מלשלוט בהן. ראשית, אם את מאוד רוצה להתעורר, התהליך בד"כ פשוט מאוד - שכבי על מיטה כלשהי (בחלום), עצמי עיניים וספרי לאחור מ-10. במרבית המקרים, את העיניים תפקחי כבר במציאות. יחד עם זאת, בעיניי זה בזבוז. עולם החלומות הצלולים יכול להיות מדהים אם רק לומדים להכיר אותו ונותנים לו הזדמנות. אני מציע שתקראי מעט על הנושא ותחשבי שוב על העניין. בנוגע למעבר הזמן בחלום, בחלום רגיל, ייתכן בהחלט שיעבור בחלום זמן רב (סובייקטיבית) בעוד שבמציאות יעבור זמן קצר ביותר. הדבר נובע מתפיסה שגויה של הזמן: בקצרה, את תזכרי לאחר מעשה שחלמת יום שלם - בבוקר הלכת לעבודה, בצהריים הלכת לים ובערב חזרת הביתה. כשתתעוררי, תגלי שעבר זמן קצר מאוד. עם זאת, אם תפרקי את החלום לרכיביו, תגלי שאת זוכרת אך שברי דברים מכל אירוע ומכל מקום וודאי שלא תזכרי איך הגעת ממקום למקום. הסיבה היא פשוטה - זה לא קרה. כך נוצרה התחושה שחלמת במשך יום שלם בעוד שבפועל חלמת מספר רגעים ותו לא.

Amaterasu

New member
כל הכבוד! מדהים!

חוויה מעולה! עשית בדיקת מציאות מצוינת, וחדשת ברגע שהיא נכשלה! כל הכבוד!!! את התשובות כבר נתנו לך. - תחושת מצוקה יכולה להיווצר, בדומה לתחושות מצוקה ממצבים חדשים ולא מוכרים שיכולות להיווצר בחיים. - תחושת הזמן בחלום משתנה מחלום לחלום, בגלל שהזיכרון בחלום לא נוצר בצורה לינארית כמו במציאות, הוא מגיע בתור גוש, ואז מתרחב. - בגלל זה, כן, יכול להיות מצב שבחלום צלול "עובר המון זמן", ובמציאות לא, או ההפך. כל דבר יכול לקרות כשמדובר בהפרשי אורך בין החלום למציאות. - בנוגע לאפשרות שלא להתעורר: מעולם לא שמעתי על מישהו ש"נתקע" בתוך חלום. יכול להיות שתרצי מאוד להתעורר ולא תצליחי עד שהחלום ייגמר, אבל זה בדרך כלל קצר מאוד, וכנראה שלחלום יש עוד קצת מה לתת לך לפני שאת בורחת ממנו.

למעלה