שלום

היללה4

New member
שלום

סבי אובחן אתמול כחולה אלצהיימר. איך ממשיכים מכאן? האם יש תרופות המעכבות את המחלה? האם יש תרגילים שנוכל לעשות איתו כדי לעכב את המחלה? והאם לא כדאי לספר לו? קראתי שהחולים במחלה המודעים אליה נכנסים לדכאון... תודה.

ענתי44

New member
ברוכה הבאה היללה4 ../images/Emo140.gif

צר לי שסבא אובחן והצטרף למשפחת אלצהיימר. יש הרבה דברים לעשות. ראשית מבחינת פרוצדורה האם יש לכם אישור המעיד על מחלתו? מהרופא שאיבחן. עם האישור הזה צריך לגשת לביטוח לאומי להוציא לו חוק סיעוד. הוא יקבל 18 שעות שבועיות של עזרה ( אם מדובר בניצול שואה מגיעות לו שעות נוספות ) השעות נועדו לקבל עזרה. או במימון מרכז יום לסבא, או עובדת ישראלית שתגיע לכמה שעות הביתה או כחלק מהעלות לעובד זר. בקשר לתרופות. בשלב הראשוני יש תרופות שמעכבות ( לא מרפאות ולא מונעות רק מעכבות ) ואותן ניתן לקבל מהרופא המטפל בסבא ( ניאורולוג או פסיכיאטר גריאטרי ) בעמד"א אם אני לא טועה יש ערכה עם פעילות עכוב. אבל גם אתם יכולים להעסיק אותו בפעילויות כמו משחקי זכרון, קלפים ואם יסכים בפתירת תשבץ. בקשר לספר לסבא. כל משפחה מחליטה האם לספר. אני מאמינה שלא כדאי. באיבחון של אמא, אני התכוונתי לומר לה, כי אני רגילה לאמא הבריאה שלי, אבל הרופאה במרכז הזכרון מנעה ממני, והסבירה לאמא שכולם מזדקנים בשלב זה או אחר וזה קרה לה וכי כל מה שקורה לה זה זקנה. אמא קיבלה ונרגעה. אבל כל חולה במצב קצת שונה ואשתו, ילדיו ואפילו נכדיו יכולים להחליט ביחד האם לספר לו או לא. ולך אני ממליצה לקרוא כמה שיותר על המחלה לדעת מול מה אתם מתמודדים. מחזקת ידייך, ובכל שאלה נוספת או רצון לשתף אנחנו כאן בשבילך.

למעלה