הכנה להריון
שלום רב, ראשית ויטמין C וחומצה פולית לא גורמים לעלייה במשקל. אבל כדי להכין את עצמך לקליטת הריון את חייבת לשפר את הרגלי התזונה שלך. זה לא מספיק רק לקחת חומצה פולית, את חייבת לספק לגוף שלך אבני בניין כמו סידן, מגנזיום,ברזל, ויטמיני B, חומצות שומן חיוניות ועוד. אני ממליצה לך לבצע בדיקות דם כדי לבדוק אם קיימים חוסרים כלשהם כמו המוגלובין, ברזל, B12, סידן, ויטמין D וכיוב'. ללא תזונה נאותה ישנו סיכוי כי את סובלת מאחד החוסרים האלה. לכן בראש ובראשונה הייתי ממליצה לך לנסות ולאכול יותר בריא לדוגמא: אכלי מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל). אכלי מגוון פירות וירקות (עם קליפתם). הקפידי לאכול מזונות עשירים בסידן כמו טחינת שומשום. הוסיפי לתזונתך מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). השתדלי להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. אני יודעת שקשה לשנות את הרגלי התזונה, אבל כדאי לנסות! בנוסף הייתי ממליצה לך ליטול מולטי ויטמין לנשים הרות ומניקות ,
פרנטל, גם כהכנה להריון. הפורמולה כוללת את כל הוויטמינים והמינרלים הדרושים כהשלמה בתקופת ההכנה להריון, בתקופת ההיריון ובתקופת ההנקה. הנחיות: 2 טבליות ביום, עם הארוחות. אל דאגה, מולטי ויטמין הוא לא משמין. מזל טוב ובהצלחה! אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, עדי ישראל