שלום

שלום

אני בת 19.. יש לי שאלה בזמן האחרון התחילו להיות לי מן פצעים כאלה באיזור הבקיני... השאלה שלי אם זה יכול להיגרם מהורדת שיערות, ואם כן מה אפשר לעשות בנוגע לכך.. ואם זה חלא בגלל זה מה יכולה להיות הסיבה לכך

דלקת בזקיקי השער

שלום רב, יתכן שאת סובלת מארועים של דלקת בזקיקי השער לאחר השעווה. זו יכולה להגרם מסיבות זיהומיות, או להבדיל מחיכוך או טראומה של זקיקי השערה. כעקרון מה שעלייך לעשות כדי למנוע השנות של המקרים הללו הוא א) להקפיד על טבילה במים חמים ורחצה בטרם ביצוע הדפילציה עם השעווה. ב) במידה והינך מגלחת בנוסף לשעווה יש לנהוג בהתאם לככלים שרשמנו בשרשור הנ"ל http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For... ג) כדאי להקפיד על ציפורניים קצוצות ונקיות. החלפת בגדים ורחצה יום יומית. כדאי ללבוש בגדים מאווררים. להחליף מגבת כל פעם לאחר המקלחת או להשתמש במגבות נייר חד פעמיות ולכבס תכופות את הבגדים המגבות והמצעים. אם הסיבה לדלקת בזקיק השערה היא אך ורק הטראומה שהזקיק עובר במהלך השעווה ואין מרכיב זיהומי כל אלו לא יעזרו הרבה ואז הפתרון יהיה בשיטת דפילציה או אפילציה אחרת. להבדיל עם יש מרכיב זיהומי יתכן ויש צורך בשילוב של אנטיביוטיקה בברכה, ד"ר קובי פסח

למעלה