שלום

noanoa12

New member
שלום

פרסמתי פה הודעה אחת בעבר, אבל אחרי שלפני שלושה ימים ספרתי לראשונה לכל המשפחה שלי על אנדומטריוזיס, אני חושבת שאני מוכנה גם לפורום הזה. לא יודעת למה כל כך קשה לי לדבר איתם על זה... רציתי לשאול אם יש פה חיילות. אני חיילת, ובעוד שלושה שבועות ניגשת לועדה רפואית על אנדו ומקווה להתשחרר. זה הגיע למצב בלתי נסבל, שבו לא רק שהצבא לא משלם לי על אולטרסואנידים במרפאת אנדומטריזיס בתל השומר ואמא שלי משלמת כל פעם 400 שקל (!!!), אלא שהם פשוט לא נותנים לי גימלים. בגלל שאני לא באה עם חום או גרון אדום או משהו כזה, הרופאים בצבא לא מאמנים לי שיש לי כאבים, ופשוט נותנים לי איזה אקמול או משהו (כן כן, אקמול. אהא.) ואני רק רוצה ללכת הביתה ולמות בצד....:( למישהי יש מידע או רעיונות לגבי מה כדאי לי להוסיף כשאני עומדת מול הועדה? תודה, נועה

לילו 24

New member
לא כתבת כאן אם יש לך מכתב מרופא...

אני במקומך הייתי מוסיפה מכתב מרופא שמבין, לדוגמא סוריאנו שיודע לדעתי להבין ולפרט כמו שצריך על הבעיה....

noanoa12

New member
למזלי, אם אני חזקה במשהו-זה במילים

אולי בגלל זה אני כתבת צבאית. יש לי ארבע מכתבים. משיינמן שטיפל בי מההתחלה, מהגלניקולוג הפרטי שלי, שאגב הוא ממולץ בחום רב לכל מי שבקופת חולים כללית-ד"ר איל דקל, הוא אבחן לי את האנדו. מהמפקדים שלי, שכתתי מכתב וחתמתי בשמם (באישורם, כמובן) בו כתוב שאני לוקחת הרבה יותר ימי מחלה מכולם, ושאני מפריעה לתפקוד השוטף של המערכת בזה שאני כל הזמן מבטלת כתבות בגלל המצב הבריאותי. וגם, מכתב מגניקולוג צבאי, שבו הוא כותב שיש לי אנדו ושאני סולבת מכאבים. זה הכי הרבה שהצלחתי להוציא ממנו. האמת היא שהתפקיד הזה כל כך מקשה עלי עם האנדו כי זה כרוך במלא מלא נסיעות, ובעצם כל יום יכולים לשלוח אותי לכתבה במקום אחר. ולפעמים אני קמה עם כאבים ופשוט דוחפת לעצמי עוד ועוד רוקל או כל דבר אחר שלא מרדים אותי לחלוטין, ועולה על האוטובוס לרמת הגולן או לבאר שבע, והנסיעה מטלטלת לי את המוקד ופשוט בא לי למות! המפקד שלי ממש חסר רגישות לזה, ולמרות שכשאני מדברת איתו על זה בארבע עינים הוא מבטיח לתמוך בי, כשאני מתקשרת בשש בבוקר כדי לומר שאני לא מסוגלת לזוז מהמיטה ודופקת אותו עם הדד ליין של כל הגיליון-הוא כבר לא כל כך נחמד. בדקתי בספר הפרופילים של הצבא ותחת גניקולוגיה כתוב שאם יש מצב או תסמונת כרוניים שמשפיעים על התפקוד היומיומי ללא סיוכי להטבה נדרש שחרור. אני מחזיקה לעצמי מלא אצבעות. תודה לכולכן על התגובות!!!

לילו 24

New member
מסכימה עם הדברים שנכתבו, תוספת קטנה

אולי כדאי לך באמת להתייעץ או עם עו" או מישהו שמבין בוודעות רפואיות של הצבא, כך יוכלו להכין אותך טוב יותר לנושא. דבר נוסף מצטערת שאני לא זוכרת מי אמרה זאת בהקשר של עלות מול תועלת- את יכולה לומר כי אין טיפול משמעותי והטיפול שכן נדרש עלותו יקרה והיא כוללת ניתוחים, גלולות, זריקות, בדיקות וכו'.... את יכולה לומר כי לחילופין אם לא ישחררו אותך מהצבא אז שידאגו לך מבחינה בריאותית ומכל האספקטים כי כרגע הצבא מסכן אותך ואת בריאותך כאשר הוא לא מאפשר לך את הטיפול....ותזכירי להם כי כל טיפול כזה כמובן לוקח גם זמן ומשאבים מהמערכת.... דבר אחרון שיש לי להציע לך- באינטרנט יש הרבה מידע שכתבו פרופ' ורופאים מוכשרים שמציגים את הבעיה באופן ברור ורהוט וסליחה עם כולנו אבל גם קיצוני ומצמרר (אנחנו כבר התרגלנו אבל מי שלא חווה את זה זה נשמע לו מאוד קיצוני) איפשהו את צריכה לזעזע אותם עד כדי כך שהם יבינו מה את חווה...... בכל מקרה בהצלחה ובאמת תעדכני אותנו!

זהבה240

New member
בהצלחה

אם תתעקשי , בטוח שתצליחי. הצבא לא אוהב בעיות. ובקשר לגניקולוג שלך, איפה הוא מקבל באיזה אזור של קופת החולים ? זהבה

noanoa12

New member
תודה!!

הוא מקבל במרכז לבריאות האישה ברחוב ועידת קטוביץ' בתל אביב, ובאופן פרטי במרכז לבריאות האישה רמת אביב... הוא מצויין

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

מתוקה אין לך במה להתבייש שחלית באנדומטריוזיס
את לא אשמה בזה, את סובלת וכואבת ואת צריכה לחיות עם זה ומי שמסביבך צריך לתמוך בך, אני מבינה שאמא שלך מתלווה אלייך ומשלמת על הבדיקות ואין כמו אמא אז זה כבר צעד גדול לנחמה. לגבי הוועדה - כל מסמך שתומך בזה שיש לך אנדומטריוזיס יועיל, אם נותחת אז דוח ניתוח כמובן, להתכונן לזלזול מצד הרופאים שאין להם שום הבנה אמיתית מה זה אנדו' בעיקר לא אם הרכב הוועדה היא גברים. לא ללכת בלי ששאלת את כל השאלות שיש לך או שטענת כל מה שרצית בפני הוועדה. באופן כללי בוועדות של משרד הביטחון רצוי שיהיה לך עו"ד שיודע מה הן הזכויות שלך או להתייעץ עם אחד כזה באופן חד פעמי לפני שאת מגיעה לוועדה. רצוי להסביר מה זה אנדו' ואיך הוא משפיע על איכות חייך כדי שהם יקבלו מושג ועדיין לא בטוח שהם באמת יבינו
. שיהיה לך המון

noanoa12

New member
אוי

אני ממש מצטערת על הקטע עם הקבן, באמת יש התקדמות מזה (!!), אבל האמת היא שהיה רק גניקולוג צבאי אחד שבכלל ידע מה זה אנדומטריוזיס...

../images/Emo12.gif

איזה קבן?
בכל אופן אכן אין רופאים צבאיים שמבינים במחלה כי אם כן אולי כבר אז היו עולים על מה שיש לי ולא הייתי מחכה עוד 10 שנים כמעט לאבחון! נו טוף מה אני מצפה כשחצי שנה התהלכתי עם מחלת הנשיקה בבסיס והרופאה חשבה שאני עובדת עליה?
אם לא הייתי עושה בדיקת דם בבי"ח באופן פרטי בחיים לא היו עולים על זה, נבלות
בכל אופן אני עברתי וועדה רפואית של משרד הביטחון אבל לא במסגרת הצבא, זה אותו עיקרון עם אותו חוסר הבנה, קחי את כל ההצעות של כולן פה ובטוחה שזה יעזור. מחזיקה לך
לבשורות טובות

noanoa12

New member
אני לא מצליחה לשלוח הודעות כמו שצריך!

התכוונתי שזו תהיה תגבה למשהו שמישהי ספרה פה. אני מקווה שיהיה בסדר! כל הכבוד לך על משרד הביטחון....ותודה:)

עד כה עשית את זה יפה

אז הודעה אחת התפספסה לא נורא... בכל מקרה הרבה
מקווה שתשוחררי ואם אפשר שידאגו לך לאחוזי נכות (נו שוין זה קרוב לוודאי לא יקרה כי אנדו' לא מוכר בשום מסגרת לנכות)

זואילי

New member
מצטרפת לבנות

תוציאי מכתב ממרפאת האנדו. מכתב הסבר מפורט שמדבר בנוסף להכל - גם על כאבים שמפריעים לתיפקוד היומיומי. אני בטוחה שאם תבקשי - ידפיסו לך מכתב כזה. ותצלמי אותו ב 10 עותקים.... אל תשכחי שבצבא יושבים במרפאה חיילים, אנשים צעירים שאין להם מושג בכלל איך לבטא את המילה אנדומטריוזיס. והרופאים... טוב, אני לא הייתי מצפה מרופא צבאי לדעת גם מה זה ביוץ. אבל זה כבר ממש מגעיל להגיד
אני חושבת שהעניין של מה להגיד מול הועדה קשור גם בקשיים שלך לדבר על האנדו. (או אלוהים, איזו פסיכולוגיה בגרוש. רואים שאני בטיפול 3 פעמים בשבוע
...). אם תלמדי על האנדו, ואם תשתפי את משפחתך וחברותייך במה שמתחולל לך בגוף - בין אם זה יעשה משהו לשומעים או לא, לך - זה יעזור. תחזיקי מעמד. זו מלחמה. (אוי נו, עוד פעם אני עם ההקשרים האלה...חיילת.... מלחמה...)

noanoa12

New member
מצטרפת אלייך בקטע של הטיפול

אני כבר יכולה לשמוע את הפסיכולוגית שלי מדברת לי מתוכי!

noanoa12

New member
וממש תודה על התגובות החמות...

אני מקווה להראות מספיק מסכנה כדי לעורר את האמפתיה שלהם:) תודה רבה!

kikona126

New member
אויש ../images/Emo4.gif

אני פעם התעלפתי בצבא בגלל מחזור, ישר לידים של הנגדת במשרד. פינו אותי ישר למרפאה (הקצינה באה איתי לשם) והרופאה אמרה לה שבימים של מחזור אני צריכה להשאר בבית. מאז המקרה הזה הקצינה שלי פחדה ששוב אני אתעלף לה ביחידה וכל חודש היו לי יומיים חופש למחזור (באישור המרפאה והקצינה) אז עדיין לא ידעו שמדובר באנדו, אבל עד אותו היום תמיד היו לי בעיות באותם הימים (הקאות, חוסר יכולת לעמוד על הרגליים כאבי ראש...) חבל לי לשמוע שזה המצב אצלך, כי אצלי הקצינה שלי באה לקראתי בכל מה שהיה קשור לכאבי מחזור... אפילו שלא ידעה מה הבעיה

איזה כיף שמצאת אותנו../images/Emo39.gif

קיבלת תשובות מצויינות ואני אשמח לשמוע מה הועדה החליטה. לדעתי, בנוסף לכל הניירת הרפואית שמעידה על אנדומטירוזיס, תדגישי את העלויות של המערכת הצבאית כתוצאה ממצבך הרפואי. גימלים,ביתים,בדיקות רפואיות - הכל עולה כסף לצבא ומול המדינה בין היתר הכל מתחיל ונגמר בעלות מול תועלת. אני מאחלת לך הצלחה רבה ותרגישי טוב. מדהים לראות את ההתקדמות במודעות - אותי שלחו בצבא לקב"ן בגלל ביתים שקיבלתי בכל מחזור

galim29

New member
מה עם האחות הראשית של צה"ל../images/Emo193.gif

אני שולחת לך מסר לגביה כי לא רוצה לפרסם פרטים עליה. חוץ מזה, למה יש לך כישורי עיתונאית אם את לא משתמשת בהם על עצמך. תאיימי בחשיפת הסיפור וחסר ההתחשבות לפני מי שצריך. אולי יעזור... בקיצור, תוציאי את התוצחים הכבדים.
טוהב שאת מטפלת באנדו בגיל צעיר... תחסכי לעצמך לא מעט סבל בעתיד בטיפול עכשיו.

למעלה