שלום

SR71Blackbird

New member
שלום

שאלה לחברי הפורום: האם ידוע לכם על תופעה בין ערות לשינה שבה מופיעים "תמונות" על גבי המסך הפנימי של המתבונן ? התמונות הם ממש כמו תופעת "דמות גרר". כאשר אני מתעורר משינה מתפתחת מולי תמונה מסוימת(יותר כמו ווידאו), ואם אני פותח את העיניים התמונה נשארת במין "חלון" והיא זזה בהתאם לתנועת העיניים שלי(ממש כמו תופעת "דמות הגרר"). מה שמוזר זה שהתמונות לא מכילות כמעט דמיון פרוע(בשונה מחלומות). לרוב אני רואה את הבית שלי מזוויות צילום שונות, לפעמים אפילו אני רואה את עצמי בסיטואציה מסוימת, כאילו מישהו מצלם אותי. הדבר המדעי היחיד שמצאתי באינטרנט שיכול להסביר את התופעה הוא תופעת "תמונה היפנגוגית". אבל עדין אני לא בטוח שמדובר בתופעה זו. האם נפגשתם פעם עם מקרה דומה ? או אולי אתם תוכלו להפנות אותי למקורות מידע שיכולים להסביר את התופעה, או פורום שעוסק בתופעות שינה מסוג זה. תודה.

makron2

New member
שלום...

למיטב הבנתי אתה אכן מתאר דימויים היפנוגוגיים וזה הפורום הנכון לנושא זה. היפנוגוגיה יכולה ללבוש צורות קצת שונות מפעם לפעם ולרוב היא מאופיינת בתמונות או "סרטים" שמופעים במרחב הראייה. מה התכיפות שאתה חווה את התופעות הללו? בפורום הזה אנו משתדלים לנצל זמנים של דימויים היפנוגוגיים למעבר לחלום צלול מלא,בדרך כלל צריך בעזרת כוח הרצון לעבור לסרט שמוקרן ברגע שהאיכות והיציבות שלו ברמה גבוהה,ז"א אפשר לעשות זום אין/אאוט או להתמקד/למשוך את מה שמוצג אליך כדיי לעבור לתוכו - מומלץ להתחיל בצעדים קטנים ובעדינות להתקרב לתוך הסצנה עד שתמצא את עצמך באותו המקום. יש עוד אפשרות שבה אפשר להרחיק את מה שמוצג עד שהוא הופך לנקודה קטנה/חלון של אור ומשם לחפש עוד נקודה ע"מ להתמקד אליה ואז עוברים לתצוגה אחרת כדיי ליצור מעיין מצב של היפנוגוגיה נשלטת.

SR71Blackbird

New member
אני חווה את התופעות הללו לעיתים מאוד קרובות

זה בעיקר תלוי ברמת המודעות שאני מיחס לתופעה. כאשר אני נמצא בתקופה בה אני סקרן יותר ומנסה לחקור את התופעה, אז התופעה הולכת וגוברת. כאשר אני לא מיחס חשיבות לתופעה אז היא הולכת ופוחתת. לא ניסיתי יותר מידי לחדור לתוך ה"חלונות" האלו, ניסיתי בעיקר לראות מה נמצא בתוך "החלון" ולשמר את התמונה לאורך זמן (ללא הצלחה). רק פעם אחת הרגשתי שהתמונה משתלטת ומיד ניסיתי לחזור למצב תודעה רגיל, בגלל שהדבר הרגיש לי כמו סוג של טראנס וחוסר שליטה טוטלי. מענין.... איך אני יכול לשלוט בהיפנוגוגיה הזו. יש איזה אתר שמסביר באופן יותר נרחב על דימויים היפנוגוגיים ?

makron2

New member
יפה...

"תלוי ברמת המודעות שאני מיחס לתופעה" - לפחות אתה מודע לזה
"לשמר את התמונה לאורך זמן" - התמונות יתייצבו לבד רק צריך לתת להם ולחכות. "ניסיתי לחזור למצב תודעה רגיל" - עדיף לדעתי לזרום ולחקור. "טראנס וחוסר שליטה טוטלי. - בדיוק,צריך לתת לטראנס לזרום ולהעמיק עד שהמצב יתייצב *לבד ורק לשמור על מודעות מהו המצב,לאחר שהמצב מתייצב יש לשלוט בעזרת כוח הרצון וההתמקדות(זום אין/אאוט)כדיי לקרב את הסצנה עד היטמעות בתוכה או לעבור בין סצנות. - תנסה לחשוב בסגנון גוגל ארץ ז"א במקום שהעכבר יעשה זום המוח שלך יעשה את פעולת המיקוד. "איך אני יכול לשלוט בהיפנוגוגיה הזו" - דיי סיכמתי בתשובה הקודמת ובזו איך אתה יכול לשלוט בתופעה,רק צריך אימון,מה שאני כתבתי זה מנסיון אישי. "אתר שמסביר באופן יותר נרחב על דימויים היפנוגוגיים ?" - יש הרבה תריץ חיפוש על - hypnagogic imagery - בגדול פה זה אחד המקומות המתאימים ובנוסף אתרים אחרים שעוסקים בחלימה צלולה. אתר בעברית - http://planet.nana.co.il/lucidity/ נשמח לשמוע על התקדמות וחוויות נוספות.

idanmeri

New member
היי

אף פעם לא חוויתי תופעה כזו, אולי פעם אחת שהייתי קטן ראיתי לנגד עיני כיאילו כלב קופץ עלי. אז מה אפשר לעשות כדי להגיע לזה? דרך אגב אני מדי פעם נכנס פה לפורום וקורא הודעות, ואני גם מתעסק בחלומות צלולים, מחכה להגיע לאחד. שבת שלום.

SR71Blackbird

New member
אגב..

כשאתה במצב הזה, אתה לפעמים רואה כול מיני פרצופים ועיניים ?

makron2

New member
בדרך כלל...

מתי שזה קורה לי וזה דיי נדיר כי לי התופעות קצת שונות אני רואה נופים שונים מלמעלה,אני כנראה אדם שהחזותיות פחות חשובה לו והתופעות שאני חווה יותר מבוססות על חוש המגע כמו שאני מרגיש אני זז בעזרת המחשבה וכאלה. הדבר שרואים הוא פחות חשוב מהמהות של המצב. - למרות שאם אתה מצייר טוב תמיד אפשר לשאוב רעיונות ממצבים אלו.

SR71Blackbird

New member
כן...

גם אני רואה הרבה פעמים נופים מלמעלה. מה שמענין זה שבשלבים שונים של שינה\ערות אני רואה דברים שונים. למשל כאשר אני נכנס למצב של שינה אז אני שם לב שהמוח מכין אותי לחלום ואני מתחיל לקבל תמונות של נופים בעיקר. אם אני כבר בשלב תודעתי עמוק יותר בו אני מתחיל להיות לא מודע ואני מהר מתנתק משלב זה, אז מתחיל להתפתח תמונות על המסך הפנימי שלי, שם או שנפתח חלון בו אני רואה בעיקר את הבית שלי מזוויות צילום שונות, או שאני רואה מולי כול מיני פרצופים(זה השלב שחייזרים וישו באים לבקר אותי.. חחחח....). פשוט מדהים כמה יצירתי המוח בשלבים האלה... ממש בורא עולמות פנימיים. אגב.. חוויתי הרבה סוגים של מצבי תודעה חלופיים, אבל אני לא חוויתי חוויה חוץ גופית. יש כאן מישהו שחווה ויכול לתת כמה עצות ?

makron2

New member
זה בדרך כלל ככה...

"המוח מכין אותי לחלום" - גם לי זה קורה אבל קצת שונה - אני מתחיל למצוא את עצמי מגיב למחשבות שלי לדוגמא השיח הפנימי שאני מנהל עם עצמי לפעמים הופך לדיאלוג או אני זוכר/חושב שמישהו אמר משהו ומתנהג בהתאם - לפניי כמה ימים מצאתי את עצמי מדבר בקול לפניי הרדמות שהתרחשה באמצע הליליה - יש תופעות שונות שמצביעות על כך שמתקרבים לחלום. "זה השלב שחייזרים וישו באים לבקר אותי.. חחחח..."
"חוויה חוץ גופית" - בפורום הזה אנו מתייחסים לחוויה חוץ גופית כחלום צלול מתוך עירנות - ויילד - בגדול זה כמו כל חלום צלול רק הוא מתחיל עם מודעות שבחלום צלול אחר שמים לב באמצע בגלל דברים מוזרים שקורים שמדובר בחלום ואז החלק ההגיוני מתעורר ומרגישים שאנחנו שם בחלום/סביבה פנימית. מה שהסברתי לך זו בעצם שיטה לנצל את שלב ההיפנוגוגיה ע"מ לעבור לחלום צלול/חוויה חוץ גופית. יש בדף 3 בפורום הסבר מפורט ודיונים בנוגע לשיטת המיילד בהודעה בשם - *מיילד פרוט ושאלות : ]ו blackorpheus,שהיא שיטה שנועדה לאמן את עצמנו לזהות שמדובר בחלום והיא דיי פשוטה ברגע שמבינים את העיקרון. הסברים גם באתר - http://planet.nana.co.il/lucidity/

SR71Blackbird

New member
האמת שבעבר הייתי חווה הרבה חלומות צלולים

לא השתמשתי באיזה שיטה מסוימת, פשוט היה סוג של אוטוסוגסטיה... אם רציתי מאוד לחלום חלום צלול היה משהו שנשאר בתת מודע מהרצון הזה ופשוט הייתי מוצא את עצמי פתאום מודע לכך שאני חולם. מתישהו הפסקתי בגלל שהרגשתי שמיציתי את העניין, מה שהיה יפה לראות זה כיצד הדמיון שלי הכניס כול מיני אובייקטים מהחיים שלי לחלום כדי למלא פרטים בסיטואציה. אבל לפי מה שהבנתי חוויה חוץ גופית היא דבר שונה לגמרי מחלום צלול, לא ?

makron2

New member
זה בערך אותו דבר...

רק זה מתחיל לרוב באופן מודע כך שחווים את המעבר עצמו ובנוסף מודעים לכך שנמצאים במציאות פנימית מההתחלה והסביבה הראשונית היא בדרך כלל חדר השינה. "רציתי מאוד לחלום חלום" - זה מה שצריך בערך רוב הטכניקות לחצלולים מבוססים על שיטות שמאמנות את עצמנו לשם לב שמדובר בחלום ושיטות ליציאה חוץ גופית מבוססות על מעיין תהליך של מדטציה ז"א הסחת הדעת מהגוף הפיזי שלנו עד שהוא נרדם והמוח עדיין ער ומודע לתהליך של המעבר - יש מעברים שונים והכול במוח ז"א אם אתה תקום מהמיטה בעזרת המוח וכוח הרצון ובזמן זה תאמין שאתה "יוצא מהגוף" רוב הסיכויים שבמידה ותתבונן על המיטה תראה את הגוף שלך יישן. "הרגשתי שמיציתי את העניין" - לפעמים זה ככה אבל לדעתי תמיד יש הפתעות והאיכות יכולה להיות גבוהה מאוד במידה ושומרים על המודעות לאורך החלום ומבצעים הגברות צלילות כמו להתבונן על משהו עד שהאיכות עולה. - יש יתרונות רבים מלהרגיש טוב לאחר חצלול עד לקבל השראה,להתכונן מנטלית לדברים כמו מבחנים,ולהכיר את עצמנו ברמה גבוהה ע"י הבנה כיצד אנו מתנהלים בנסיבות שונות. דבר שאותי מפתיע כמעט תמיד זה למצוא טלבזיה גדולה ולראות את סרטים המוח שלנו בונה - אפשר גם להכנס למסך ולעבור למקום שמוצג ואם גם ככה חולמים אז למה לא לנצל את זה לפעמים. - זה יותר טוב בהרבה מדברים חיצוניים שגורמים למצבי תודעה משתנים.

למעלה