שלום

ofrago1

New member
שלום

הייתי מעוניינת לקבל את עצתכם. לפני כמה ימים פנתה אליי אחותי לקבלת עזרה במציאת מאמן אישי או יעוץ מקצועי. רקע קצר: בחורה בת 37 הגרה עם ההורים ולא מוצאת את האומץ והדרך לעזוב ולהתחיל בחיים עצמאיים, לדעתי האישית תחושת החוסר עצמאות הזו פוגעת גם ביכולתה להיכנס למערכת זוגית משמעותית.יש לי תחושה, ויכול להיות שאני טועה, שהבעיה בזוגיות קשורה גם הרבה פעמים בחוסר היכולת שלה לתקשר בצורה טובה עם אחרים (לפי סיפוריה בפגישות אליהן היא יוצאת) הייתי רוצה לדעת לפי הבנתכם האם אימון אישי יוכל לעזור לה? תודה מראש למשיבים

במידה והיא רוצה בשינוי - כן.

שלום לך, אימון אישי כמוהו כטיול. המתאמן מעמיס על גבו את התרמיל של חייו, כולל ההצלחות והכשלונות ויוצא למקום חדש אליו הוא רוצה להגיע. בדרך הוא לומד איך להפוך את התרמיל לנוח יותר, איך להוציא מהתרמיל דברים שכבר אין לו צורך בהם, איך להשכיל ולהשתמש בכלים שנמצאים בתרמיל ובנוסף הוא מכיר כלים שילוו אותו בהמשך חייו. כדי לצאת לטיול, על המתאמן, לרצות בכך. כמו בכך טיול, יש רגעים של נוף מדהים ואפשר לחוש ולראות את המקום אליו רוצים להגיע ויש רגעים שהדרך נראית כל כך ארוכה... לדעתי, כולנו יכולים לצאת לטייל, ואימון אישי יכול להפוך את הטיול למתאים יותר / מהנה יותר / הישגי יותר. אבל, כדי שזה יקרה, אחותך צריכה לרצות לעשות את הטיול הזה...לרצות לשנות את מה שמפריע לה. אם זה כך, אז אכן אימון אישי יכול לעזור לה. נועם

ofrago1

New member
תודה על התשובה. שאלה נוספת

יש היצע מאמנים גדול ולכן חשבו ללכת למקום היחיד שאותו מכירים - "תות" כביכול אלון גל. אך התשלום שם יחסית יקר. האם ישנה דרך לקבל המלצות על מאמן אישי באיזור המרכז? מישהו שאתה/אתם יודע/ים שהלכו אליו ובאמת יצר שינוי?

זהירות, מכשול :)

איך בוחרים מאמן ? למיטב ידיעתי יש מספר שיקולים, שאחד מהם הוא התקציב שאת ו/או אחותך מוכנים להשקיע באימון. שיקול נוסף זה האזור בו את רוצה לקיים את האימון, כאשר יש מאמנים עם קליניקות ויש כאלה שמגיעים לאזור של המתאמן. בנוסף ל-2 השיקולים הללו, יש שיקול שבעיניי הוא המשמעותי ביותר - האינטראקציה עם המאמן. אם למתאמן יש חיבור טוב עם המאמן, לדעתי, יש סיכוי גדול יותר שיווצר שינוי. כדי לבדוק את האינטראקציה, מאמנים רבים מאפשרים מפגש ראשון בחינם ו/או בעלות סימלית. במפגש הזה, המאמן מציג את עצמו ואת שיטת העבודה שלו ומאפשר למתאמן ולעצמו לבחור אם יש אינטראקציה... ואיך בוחרים מאמנים ? קודם כל יש אתרים שמספקים רשימות של מאמנים (למשל לשכת המאמנים, פורטלים לאימון ו/או האתר של תות...ועוד הרבה אתרים) מעבר לכך, כאן בפורום מסתובבים מאמנים רבים. את מוזמנת לפנות אליהם :) בקיצור, לפני שמתחילים לטייל, צריך לבחור עם מי לטייל :) שיהיה בהצלחה! נועם נ.ב - ועוד דבר קטן, כמאמן שלא למד ב"תות", אני אספר בלחש שיש עוד בתי ספר (משהו כמו 50 ליתר דיוק) שמכשירים מאמנים בשיטות שונות...חלקם אפילו מוכרים. ובינינו, כמו שכתבתי, פחות חשוב איפה למדתי, אלא איך אני כמאמן ואיך האינטראקציה שלי איתך כמתאמנת...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הדרך הקצרה

יקירה, אין דרך קצרה לבחור מאמן. פניה לתות לא תבטיח לך מאמן טוב. זה שאלון גל מוכר מהטלויזיה לא הופך את בית הספר שלו לטוב מהאחרים. בחירה במאמן צריכה להתצע על סמך הניסיון הרלוונטי של המאמן, ובסופו של דבר מתבצעת על ידי התאמה אישית - מי מדבר אלי ונעים לי לפגוש. אפשר למצוא מאמנים בדרכים רבות - יש כאן בפורום קישור לאינדקסים של מאמנים, יש אתרים של חברי הפורום לעיונך. כדאי לקרוא קצת באתרים כדי להתרשם, ולשוחח עם כמה מאמנים. בכל מקרה, יהיה על אחותך למצוא את ההתאמה, ולכן כדאי שהיא תשוחח עם המאמנים שסיננת עבורה ותחליט את מי היא רוצה לפגוש.

נגהE

New member
בעייה דומה...

האם יש אימון ספציפי לגבי השגת מטרות חברתיות? נותרתי דיי בודדה ..אחריי נטישה של הרבה חברות. טיפול דינמי לא ממש מקדם אותי...לכן חשבתי לבדוק אולי צריך לנסות וללמוד איך ליצור/לשמר חברויות בצורה נכונה יותר

אמממ....

נגה, אני מוצא את עצמי מביט בשאלה שלך ומנסה להבין למה התכוונה המשוררת... אם תהי, קצת יותר מפורטת, תנסי להסביר לי (ואולי גם לך...) מה הכוונה ב"השגת מטרות חברתיות" אני מניח שאני אצליח לתת תשובה יותר מדוייקת. בלי קשר, אני כמאמן, מאמין שניתן ללמוד איך ליצור/לשמר חברויות. ויש לכך כמה דרכים, ככה שכמאמן, אני מאמין שתוכלי למצוא את הדרך שלך :) שיהיה בהצלחה, נועם

נגהE

New member
הבהרה

לפתח קשרים עם אנשים מתוך הכרויות ולשמר על הקשרים (בניגוד למה שקרה לי ---> ננטשתי ע"י הרבה אנשים)

בעקבות ההבהרה

היי, לדעתי, פיתוח קשרים עם אנשים זה משהו שניתן לפתח ולשפר. יותר מכך, זה משהו שניתן להתאמן עליו. עכשיו רק צריך לזכור, שכמו שעט לא תצליח להתרומם מהשולחן לבד, ככה אנחנו לא נצליח לזוז בלי שנחליט שאנחנו רוצים לעשות ומבלי שנעשה. אז אם את רוצה לעשות, יש פה בפרט, ובארץ בכלל, מספיק מאמנים שיכולים ללוות אותך בדרך. (ואם יש עוד שאלות, אנחנו פה...) בהצלחה!

כן בהחלט!!! ואף יותר מזה.

הי נגה אימון אישי יעזור לך להבין את המצב הקיים נכון לעכשיו. בשיתוף פעולה עם המאמן ובחירת התהליך המתאים תוכלי להגדיר לעצמך מה את רוצה להשיג .במהלך האימון ,תבררי עם המאמן שלך אילו חוזקות יש לך ?מהם הערכים שיקדמו אותך להשגת מטרתך?מהיא הדרך שמתאימה לך באופן אישי להשיג את מטרתך?ועוד ועוד. האם את מרגישה שהגיע הזמן להפסיק להרגיש בודדה ומתוסכלת מנטישות של חברותיך? במידה ואת מרגישה שהגיע הזמן. האימון האישי הוא הפיתרון !בהצלחה! צביקה גולדהירש מאמן אישי משפחתי וזוגי. מאמן אישי לכושר גופני ותזונה נבונה. נייד:0524510626 אתר:www.shape4life.co.il מייל:[email protected]

סוגי קואצ'ינג

נגה, יש הרבה שיטות אימון, והרבה מאמנים שלכל אחד מהם יש טאץ' אישי. אני מזמין אותך לפנות למספר מאמנים (דרך האתר פה, דרך אתרים אחרים) לבחון את האתרים שלהם (במידה ויש) לקבוע פגישות היכרות (שלרוב הן חינם...) ולראות למי את הכי מתחברת, ומי הכי מתאים לך לעבור ביחד איתך את השינוי שאת רוצה לעשות. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה ! נועם

נגהE

New member
מחפשת קואצ'רית...

אני מחפשת קואצ'רית... באזור חיפה, לעזרה בבניית קשרים חברתיים תודה :)

ordanco

New member
וגם...

שלום, נשמע שכן מתאים לאחותך אימון, רק היא תוכל לאשר זאת סופית. יש מגוון של שיטות ובכל שיטה כל מאמן הוא שונה ומיוחד. לדעתי כדי לעשות סינון ראשוני- כדאי לבחור מישהו שקיים באינדקס של לשכת המאמנים. שווה לראות משהו שהוא או היא כתבו כמאמר או צילמו כסרטון כדי לראות האם המאמן הזה מתאים לך בגישתו. בהצלחה!

את מתארת מצב מורכב

שלום לך עפרה, זהו פורום של מאמנים. רבים מאיתנו מנוסים, וראינו שפע של הצלחות אצל מתאמנים סביבנו. עבור רבים, אימון אישי הוא ממש "הכל". כל מה שאנחנו מאמינים בו. זה מה שאנחנו יודעים לעשות הכי טוב, וזה מה שעזר לנו אישית. וכמעט לכל מקרה, מאמנים נוטים להשיב - כן, אימון אישי מתאים. כי אכן, במקרים רבים הוא מתאים. במקרים שבהם המצב הנוכחי רחוק מאוד מהמצב הרצוי, או במצבים מורכבים, מצבים שמעורבים בהם תחומים משמעותיים רבים - כמו כאן אצל אחותך: חוסר עצמאות, חוסר קשר זוגי, ענייני קריירה כנראה - במקרים כאלה חשוב לדעתי להבין שהפתרון לא יהיה מהיר. אימון אישי הוא לא קסם. התהליך יכול להיות מפתיע, אבל עדיין, למצב מורכב ידרש תהליך. לא 12 מפגשים. לתחושתי, במצבים מורכבים התהליך חייב לכלול חלק של עבודה רגשית. אי אפשר להגיד, במקרים כאלה, "עזבו מה שהיה, בואו נתמקד בהווה". מה שהיה לא מוכן לעזוב. הוא לא מסתלק בקלות. ועבודה רגשית היא איטית. נדרש זמן. ונדרשת הכשרה בתחום. יש מאמנים המשלבים עבודה בשיטות רגשיות, למשל "התמקדות" שאני אישית מכירה וממליצה עליה, ואחרות. וזהו אימון שהיתי חושבת שמתאים יותר לתחום. אפשר גם לפנות לטיפול מסוגים שונים. אימון קלאסי, "רגיל", במצב מורכב כזה - לא נשמע לי מתאים.

למעלה