שלום..

dz108

New member
לא קרה נזק

להלן תמונה של יריחו, 9ממ, סינגל אקשן.

שלום30

New member
תמונות מעולות והרעיון מבורך

לשים כאן תמונות אע"פ שזה פורום משמר אזרחי ולא פורום נשק ואמצעי לחימה במיוחד אם התמונות קשורות למשמר האזרחי ולמשטרה

../images/Emo32.gif סינגל, דאבל ונו אקשן

היי מה משמעות הפונקציות הללו באקדחים? תודה על זמנכם

dz108

New member
...אקשן

סינגל אקשן, פירושו של דבר שההדק עושה פעולה אחת בלבד - שחרור הפטיש, כלומר לאחר דריכת האקדח יש לך אופציה אחת אפשרית והיא שחרור נקירה בלבד. בחלק מהאקדחים אפשר להוריד את הפטיש בעזרת הנצרה דבר שיחייב אח"כ משיכה ידנית של הפטיש או דריכה מחודשת ואבדן הכדור. (דוגמאות לסינגל אקשן נפוצים בארץ: גלוק, FN, ברטה, יריחו) דאבל אקשן, פירושו של דבר שההדק מבצע 2 פעולות, אם אחרי דריכה הורדתי את הפטיש ע"י הנצרה או שימוש במשמיט פטיש יש לי אקדח ביד שהוא טעון עם כדור בקנה אך לא דרוך. משיכה של ההדק תגרום ל-2 פעולות - משיכה של הפטיש ושחרור נקירה. (דוגמאות לדאבל אקשן נפוצים בארץ: יריחו, זיג זאואר, סמית אנד ווטסון). לאקדחי דאבל אקשן בד"כ אין ניצרה. דאבל אקשן נחשב פחות בטוח ואסור במשטרה. השימוש בדאבל אקשן בארץ הוא בעיקר למי שמסתובב עם כדור בקנה וצריך לשחרר יריה מהר ללא דריכה (בעיקר בצבא ובשירותי הבטחון). שאלות?

avibr2

New member
הערה קטנה על הגלוק

הגלוק הינו בעל פעולה יחודית (קיים היום בעוד כמה אקדחים כגון:WALTHER P99, שטייר, ספרינגפילד החדש ) אשר נקראת SAFE ACTION. במהלך פעולה זו הנוקר הפנימי נדרך בעת הלחיצה על ההדק ומשתחרר בסוף המהלך של ההדק (כמובן שיש לדרוך את המחלק לפני הירי הראשון). פעולה זו דומה יותר לדאבל אקשן אבל ההבדל הוא שבגלוק כל לחיצה מתבצעת ב"פעולה כפולה" בלבד. כמובן שההדק אינו קשה כמו אקדח דאבל אקשן רגיל ,אלא רך יותר. מצטער שאני מגיב על נושא שאינו שייך לפורום ,אבל הייתי חייב לדייק. דרך אגב הדאבל אקשן בטוח לנשיאה במצב של כדור בקנה אבל כנראה הסיבה שבמשטרה לא רוצים שילכו עם אקדח כזה היא על מנת לא לגרום שהאנשים יסתובבו עם כדור בקנה באופן שגרתי (תקנו אותי אם אני טועה). כמו כן קיימים אקדחי דאבל אקשן שההגעה למצב של כדור בקנה היא מסוכנת כשלעצמה. תודה והמשך יום נעים

נעם69

New member
אין כמו הזיג זאואר...

דאבל אקשן עם מנגנום שחרור מבוקר של הפטיחש להליכה עם כדור בקנה. אקדחי הדאבל אקשן הם בטוחים וחוק הסינגל אקשן ראוי שיעבור מן העולם!

dz108

New member
מסכים עם נועם

ראשית - אקדחי דאבל אקשן הם בטוחים והבעיה כמו תמיד היא הגורם האנושי. בזיג זאואר יש מנגנון בטיחות שלא קיים בשום אקדח אחר, אפילו אם תדרוך אותו ותפיל אותו על הריצפה לא ייפלט כדור שכן הפטיש לא מגיע למגע עם הנוקר אם לא היתה לחיצה על ההדק. לגבי הגלוק - יש לו אכן מנגנון ייחודי שכן אין לו פטיש חיצוני (+משבת הדק). אין כמו זיג-זאואר, המרצדס של האקדחים.

נעם69

New member
ובהמשך לדיון ישן כאן....

תאונות נשק קורות מחוסר מקצועיות. מזה שאנשים לא מקצועיים מקבלים נשק אחרי מטווח בודד. מזה שמחלקים היום נשק חופשי לאנשים ע"פ איזורי התיישבות ולא לפי מקצועיות - מטווח חידוש הרשיון הוא בדיחה.

למעלה