שלום

comer789

New member
שלום

אם תשאלו אותי, אני טיפוס חרדתי ובכלל יש בי לא מעט דפקטים פסיכולוגים. לדעתי, אני שתלטן כפייתי. זה מתבטא בכך שאני כופה על אנשים שקרובים אלי בנוגע לעניינים שלהם, ולא מסוגל להרפות מהעניין ולהפסיק להתעסק בו לעולם. בעבר הייתה לי חברה, שהייתה מעשנת. בהתחלה זה לא הפריע לי בכלל, וככל שעבר הזמן, הדבר הפריע לי יותר ויותר עד שהכרחתי אותה בכח להפסיק בכל מיני מניפולציות רגשיות שונות. לאחר זמן מה נפרדנו ושכחתי מזה. עכשיו, יש לי שוב חברה מעשנת, והתהליך חזר על עצמו במדוייק! האם יש לכם דעה כלשהי? תודה

גרא.

New member
comer789,חבל שלא למדת את הלקח,אל תתחיל לצאת

עם בחורה שמעשנת.שתהיה הכי הכי שבעולם,כי אתה שונא שמעשנים על ידך,וכנראה גם לא רוצה להתנשק עם מאפרה.ראה מה שמופיע במדורי ההכרויות,שאלה קבועה,מעשן? ולא בכדי.לכן אפשר לשאול,אפשר גם לראות,וודאי גם להריח.פשוט תתרחק מבנות כאלה ולא יהיה עליך להכריח אותה להגמל.

comer789

New member
אבל כיאה לפורום לייעוץ פסיכולוגי

הבעיה היא לדעתי לא קשורה לסיגריות גרידא, אלא שהסיגריות הן סימפטום לכפייתיות כלשהי שטמונה בי. הרי הדבר לא הפריע לי בתחילת הקשר. העניין הוא שסיגריות נתפסות אצלי כדבר טמא כזה, לא מוסרי משום מה, ומרגע שהרגשתי רגשות לחברה שלי, היא בדמותי מעין יצור "טהור" שאני כביכול חש עליו בעלות ומנסה להגן עליו. מה דעתכם?

גרא.

New member
אם כך אתה מתייחס ומפרש את התגובות שלך,למה שלא

תפנה לטיפול פסיכולוגי קצר מועד,כנראה בגישה קוגנטיבית התנהגותית?

למעלה