שלום.. :)

Wolfox

New member
שלום.. :)

כתבתי חלום בפורום חלומות, והפנו אותי לכאן... מסתבר, שתמיד חלמתי חלומות צלולים... והם גם מגיעים בתדירות יפה מאוד.. הבעיה היא שהם ממש מפחידים! בכמה ימים האחרונים כל פעם שאני נרדמת אני חולמת את החלומות המציאותיים האלה,אני יכולה ממש לחוש שאני בתוך החלום, אני יודעת שאני חולמת אבל לא מצליחה להתעורר... החלומות- תמיד מפחידים.. הקטע הוא, שלמדתי לשלוט במה שקורה, אני אומרת לעצמי- "את חולמת! זה לא מפחיד, קומי!" , ויצא שאני "מזלזלת" בדברים במהלך החלום.. למשל, חלמתי על אמא שלי.. וכשדיברתי איתה בחלום, כל הזמן אמרתי - טוב, נו יופי.. אז אני חולמת ואני עוד דקה אתעורר! ואז, איכשהו, אני מתעוררת ואז חוזרת לישון שינה נעימה.. בים-יומיים האחרונים לא הצלחתי להעיר את עצמי וזה היה ממש מפחיד.. כל החלומות אמרתי לעצמי-" אני יודעת שאני חולמת..." אבל אני לא מליחה להתעורר..! אני מצליחה לשלוט בחלומות, אך הם עדיין כל כך מפחידים אותי..! חוץ מחלום אחד, שלא הבדלתי בין מציאות לחלום... (אמא שלי נגישה אליי, במציאות ופשוט ראיתי את זה חלק מהחלום..), אני מודעת לעניין שאני חולמת.. תמיד! בדרך כלל אני נרדמת וכאילו משתתקת... אני לא יכולה לזוז ועד שאני כן, זה לאט וישר אל המטרה.. פעם אחת קרה לי שחלמתי וכאילו צפיתי בזה מהצד.. כל שאר החלומות, השתתפתי בהן השתתפות מלאה..! השאלה שלי היא.. אני לא כל כך רואה את זה כ"ברכה" כמו שכולם רואים את זה פה.. כי אני לא מצליחה לישון בגלל החלומות האלה, ובדרך כלל הם מפחידים אותי בצורה כזאת שאני לא יכולה להירדם.. מה אפשר לעשות?... תודה מראש!

Wolfox

New member
אגב.. עוד משהו...

קורה לי לפעמים שאני נרדמת ומתעוררת בבהלה.. אבל ממש בבהלה, בדרך כלל אני ממש קופצת מזה.. מה זה יכול להיות? תודה מראש :)

makron2

New member
שלום לך...

וברוכה הבאה,זה המקום הנכון לנושא הזה. מצתער מאוד שאת חווה דברים כאלו אבל עם קצת עזרה לפחות תוכלי להקל על חלק מהתופעות. 'הם גם מגיעים בתדירות יפה מאוד.' מה התדירות? 'הבעיה היא שהם ממש מפחידים!' - ניתן להפחתה ניכרת. 'שלמדתי לשלוט במה שקורה' - בצורה מסויימת,למרות שיש תמיד מקום לשיפור. "את חולמת! זה לא מפחיד, קומי!" - מעולה. ויצא שאני "מזלזלת" בדברים במהלך החלום.. - עצם העובדה שאת מזלזלת בצורת ההתנהגות שלך כלפיי הדמוייות מעידה שאכן הייתה לך מודעות גבוהה לעובדה שאת חולמת והכל מסביבך חלום(צלילות דיי גבוהה)שזה טוב. 'אני מתעוררת ואז חוזרת לישון שינה נעימה..' - נשמע תקין. 'כל החלומות אמרתי לעצמי-" אני יודעת שאני חולמת..." אבל אני לא מליחה להתעורר..!' - אפשר לשכב ולעצום עניים ויש סיכוי שתתעוררי בעקבות זאת או תגיעי למקום חדש בחלום. - אבל עדיף להשאר בחלום זה יכול להיות גם מהנה. 'אני מצליחה לשלוט בחלומות, אך הם עדיין כל כך מפחידים אותי..!' - נושא הפחד יחלש ככול שיהיה לך ידע ומושג איך להתנהל בחלום צלול - בחלום יש תמיד גורמים מפתיעים אבל ברגע שיודעים שחולמים לרוב קל להתמודד איתם.. 'חוץ מחלום אחד, שלא הבדלתי בין מציאות לחלום..' - יש שיטה שמשמשת ע"מ להבדיל בין חלום למציאות בחלום עצמו והיא נקראת בדיקת מציאות - הוראות וסברים מפורטים בנוגע לחלומים צלולים(קריאה חובה)באתר הבא - http://planet.nana.co.il/lucidity/ 'בדרך כלל אני נרדמת וכאילו משתתקת...' - תופעה זאת נקראת 'שיתוק שינה' תופעה טבעית שנגרמת ע"י הגוף כדיי למנוע פציעות בחלום - שימי לב שברגע שאת שמה לב שזה קורה רוב הסיכויים שחלום יתחיל מייד לאחר מכן - שוב פרוט באתר. 'מה אפשר לעשות?.' - הרבה,מה התדירות?והאם היא בעייה או רק הפחד? במידה וזה הפחד אני ממליץ לך לקרוא על חלומות צלולים פה בפורום,בחצלולים שלי יש דוגמאות איך להפוך משהו מפחיד למשהו טוב(דוגמא טובה בדף הקודם)בגלל שבגדול החלום כולו זה אנחנו(חלק מאיתנו)ואיך שאנחנו מרגישים וחושבים ועוד בחלום משנה ויוצר אותו.

makron2

New member
תוספת...

זה נשמע קצת שולי,אולי בדיוק התעוררת מסיוט ושחכת אותו ברגע שזזת - אבל בכל מקרה אם התדירות של המקרים האלו גבוהה ומשפיעה עליך באופן שלילי(תיפקוד)תמיד אפשר לפנות למרפאה שינה.

Wolfox

New member
היי..!

קודם כל, תודה על ההיענות המהירה! :) דבר שני.. לשאלותייך.. תדירות - כוונתי היא שהם מגיעים לעיתים תכופות.. זאת אומרת, כל הזמן היה לי אותם.. אבל בזמן האחרון זה מגיע יום יום.. אחרי שכתבת לי את זה, נכנסתי לקרוא באתר... והבנתי את השיטות.. אתמול שוב חלמתי חלום צלול... רק הפעם עשיתי בדיקת מציאות, והיד לא הייתה ברורה, וכשניגשתי למראה ראיתי את עצמי בצורה מטושטשת... (יש לאמר- שזה היה מפחיד מאוד! חח) בהתחלה ניסיתי לקום (בתוך החלום) כדי לנסות את הפעולות שהוצעו באתר, לנסות לעוף וכאלה.. ולא הצלחתי.. הייתי בבית שלי בלי רהיטים.. אחרי שעשיתי את בדיקת המציאות הצלחתי לקום... הרגשתי ממש שזה קורה לי, ולא כאילו אני מרחפת ורואה הכל מהצד.. ניסיתי להזיז משהו בכח המחשבה, אבל לא הצלחתי.. אבל מה שכן, הצלחתי לזמן חברה!! מה שהיה מוזר זה שהיא נראתה ממש שונה בחלום... בכלל לא אותו בן אדם.. אבל ההרגשה הייתה כאילו היא שם... ואז התעוררתי... כמו שציינתי.. התדירות גבוהה מאוד... בשבוע וחצי האחרונים לא היה לילה שלא חלמתי חלום צלול.. ניסיתי לא לפחד, אבל שוב לא הצלחתי.. הייתי מודעת לגמרי שאני בחלום... אבל הפעם ניסיתי לא להתעורר ודווקא הצלחתי... ניסיתי את עניין הצבעים, ואת הסחרור- שאיתו הצלחתי להישאר בחלום לפחות פעמיים... אבל הפחד הזה.. פשוט לא יאומן! סיוטים בדרך כלל אני זוכרת.. אני כמעט תמיד זוכרת את החלומות שלי... זה לא משפיע ממש על התפקוד.. זה פשוט מפריע.. הרי, אחרי חלום כזה אני בכלל לא מרגישה שנרדמתי... כי בעצם הייתי "ערה" כל הזמן בחלום... אני לא ידעת מה לעשות.. חח

makron2

New member
יפה מאוד...

על ביצוע המוצלח של דברים שזכרת. 'אבל בזמן האחרון זה מגיע יום יום' - היו לי גם תכופות כאלו,ייתכן שיש לך בעיות שינה - אולי את עירנית מידיי בשעות הלילה בגלל מעט פעילויות בזמן היום,גם לאכול לפניי השינה גורם לעירנות בשינה ועוד(יש מרפאת שינה). הפחד יעלם ברובו לאחר זמן מה של תרגול ושליטה,ז"א עם הזמן את תביני יותר שלמרות שיש ארועים מוזרים לפעמים עדיין מדובר בחלום שלך ואת החולמת והחלום ביחד ורק בגלל זה את תרגישי יותר בנוח. 'רק הפעם עשיתי בדיקת מציאות' - מעולה. - תמשיכי כך,רצוי לבצע בדיקה *בכל התחלה של חצלול כדיי להבהיר לעצמנו סופית שמדובר בחלום. 'ראיתי את עצמי בצורה מטושטשת... (יש לאמר- שזה היה מפחיד מאוד! חח)' - הדמות במראה לפעמים מטרידה ולפעמים יפה אבל תמיד אפשר להמנע ממראות. כדי לנסות את הפעולות שהוצעו באתר, לנסות לעוף וכאלה.. ופעמים צריך להתאמן על דברים ולעוף זה קצת כמו רכיבה על אופניים - רצוי לצאת מהבית ולקפוף לגובה במקום ולהתחיל לרחף:יש כאלה שמדמיינים רקטות על הרגליים או מדמיינים שהם ציפור והידיים הם הכנפיים(כיד הדמיון) בדרך כלל חלומות שמתעוררים בהם בחדר של הבית הם חלומות מסוג וויילד - (כניסה מודעת לחלום)ובהם לעיתים רמת 'הדמיון למציאות' גבוהה ומבלבלת - יש לזכור בכל פעם שאנחנו נכשלים לבצע משהו בחלום יש להזכיר לעצמנו שמדובר בחלום ואנחנו מסוגלים לעשות את זה(בדיקות מציאות/הגברות צלילות). 'הרגשתי ממש שזה קורה לי' - חלום צלול בדרך כלל ככה. - מאחר וביצעת בדיקה זה כנראה שיפר את ההבנה שלך. 'ניסיתי להזיז משהו בכח המחשבה, אבל לא הצלחתי. - תנסי להרים את היד וכאילו לתפוס את החפץ ולהוזיז אותו. 'הצלחתי לזמן חברה!!' - יפה מאוד,דמויות בחלום לעיתים נראות שונה,ובמיוחד בחלום צלול אנחנו שמים לב להבדלים בגלל שאנחנו מודעים יותר לעובדה שאנחנו בחלום והשיפוטיות/הגיון שלנו יותר עירניים. - לפעמים הזכרון שונה מהמציאות.(הדמות בדמיון כמו כל הסביבה) 'אני לא ידעת מה לעשות.. חח' - הפחד כמו שציינתי יעלם ככל שאת תגלי שזה בעצם רק את(לוקח קצת זמן)ולפי דעתי כל עוד מדובר בחלום צלול אחד לילה זה בסדר כל עוד את ישנה מספיק שעות 7-9- מאחר וכל אורך החלום הוא בערך חצי שעה שבה הגוף והמוח נחים במידה זהה לחלום רגיל,פשוט המודעות בחלום גורמת למעיין אשלייה של עירנות. בעיקרון אם את עייפה מומלץ להוסיף מעט זמן לשינה/לשנות הרגלים או לפנות למרפאת שינה במקרה שמרגישים צורך.

silverhawk

New member
אני רואה שמקרון כבר ענה לך הכל

אז נותר לי רק לברך אותך על הצטרפותך לפורום - נשמח לסייע לך בכל שאלה נוספת.

למעלה