שלום

danielgoldmusic

New member
שלום

אני דניאל, בן 20 ללא מקצוע מועדף / דרכון אירופאי דובר הולנדית ברמה בסיסית מאוד (מספיק לשיחות חולין) כמה שאלות שלא מצאתי להן תשובות אני מתכנן הגירה להולנד, לאמסטדם התכנון הוא לעבוד כמה חודשים-שנה ולהירשם ללימודים לתואר ראשון כעקרון מצאתי מעביד שרוצה להוציא לי אישור עבודה מטעמו לפי הבנתי, אישור תושב קבע ניתן אחרי 5 שנות עבודה במקרה ואני מתפטר/מפוטר אחרי זמן מה, ואכן מוצא מעביד חדש (חוקי כמובן) זה צורך פרוצדורה של הוצאת אישור עבודה חדש. האם ניתן להשיגו שם, או שאצטרך לחזור לארץ? בהיסתמך שאני יוכל להוציא אישור חדש שם. אבל יש תקופת המתנה באמצע, מותר לי לשהות שם? האם רצף של שנות העבודה ממשיך או מתחיל מחדש? אם אני ימצא שם בת זוג/חבר עם דרכון הולנדי אשר מתגורר שם ואירשם כבן זוג לחיים אוכל לקבל אישור עבודה ולחפש עבודה בשוק החופשי ללא פרוצדורות מיוחדות/מהן הפרוצדורות במקרה זה? איזה מידע חסר בהודעה שלי? תודה מראש דניאל

מלפפiן

New member
../images/Emo13.gif איזה מידע חסר בהודעה שלך? נראה לי ששאלת

את כל מה שיכול להישאל... אבל בתכלס, על תיסתמך על תשובות כאן, תבדוק באתר של ה-IND (רשות ההגירה) מה הם אומרים, יש שם מידע על הכל. באופן כללי מהידע שלי אני יכולה רק להגיד לך שאכן במקרה של ויזת עבודה, החלפת מעסיק היא אכן בעייתית, ודורשת הוצאת ויזת עבודה חדשה. במקרה של בן זוג/חבר אכן ניתן לחפש עבודה בשוק החופשי בלי פרוצדורות, אבל הוצאת ויזה על סמך קשר רומנטי היא בעצמה לא פשוטה, ומעבר למחיר הגבוה,יש דרישה של מגורים משותפים (מן הסתם), מבחן שפה, שכר מינימום מסויים שהחבר צריך להרוויח ועוד, אבל הכל תוכל לקרוא באתר ה-IND.

למעלה