שלום

Artanis

New member
שלום

אני מתגוררת כבר למעלה משנה בפולין, ולא מזמן אף התחלתי לעבוד (לא מעסיק ישראלי) פה. אני עדיין משלמת ביטוח לאומי וקופת חולים בארץ ורציתי לשאול האם למישהו פה יש ניסיון בעניין? האם אני צריכה להמשיך לשלם את זה כאשר אני המעסיק הנוכחי שלי משלם בעבור ביטוח לאומי וביטוח בריאות פה? האם אני יכולה לקבל החזרים של ביטוח לאומי על השנה הזו שלא עבדתי? אני מתכוונת להשיג אזרחות פולנית (כרגע יש בידי אזרחות זמנית עד לשנה הבאה). אני מתנצלת אם זה לא בדיוק הפורום המתאים (אני שואלת בכמה פורומים שנראים לי שנוגעים בדבר), אני אשמח לשמוע מניסיונכם. תודה מראש

smaak

New member
האם להמשיך לשלם או לא זו בחירה שלך

לפחות באופן זמני, עד שתבוטל התושבות שלך- זאת במידה ולא עשית זאת לפני שעזבת את הארץ. את לא חייבת להמשיך לשלם אם את לא רוצה, אבל אז את גם לא מבוטחת בישראל לגבי החזרים אין לי מושג, בדקי באתר של הביטוח הלאומי.

Artanis

New member
האמת..שלפני שעזבתי את הארץ

בביטוח לאומי אמרו לי שהתושבות שלי תתבטל רק לאחר חמש שנים.. ושעד אז אני צריכה לשלם...משהו שנראה לי מוגזם. אבל היי....זו רק דעתי.

een ogenblik

New member
תחת תנאים מסויימים,

המידע שמסרו לך נכון, רק שהוא אינו נכון אבסולוטית. אפשר להודיע לביטוח לאומי שמרכז המגורים אינו בישראל ושרוצים לבטל תושבות, והתושבות מתבטלת ללא תקופת המתנה, וללא צורך לשלם תשלומים. למי שמתכוון לחזור להתגורר בישראל לאחר תקופת מה, שאינה עולה על שלוש שנים (או חמש, תחת תנאים אחרים), כדאי לא לבטל תושבות, להמשיך לשלם את התשלומים ולשמור על רצף זכויות בבט"ל. לכל האחרים, עדיף להודיע על ביטול, כי במילא רצף הזכויות לא ישמר, ובט"ל לא מחזירים יותר את הכסף רטרואקטיבית.

Karen890

New member
ביטוח לאומי - חשוב!

אני משתפת מניסיוני האישי: לאחר שהות של חמש וחצי שנים בחו"ל חזרתי לישראל וחיכתה לי הפתעה - חוב של 14,000 שקלים חדשים!!! לאחר התעקשות, דיבורים ומכתבים קיזזו מהחוב בערך אלפיים שקלים. מסקנה! - יש להמשיך לשלם ביטוח לאומי בכל תקופת השהות שלך בחו"ל!!! *זה הנסיון המר שלי אם למישהו יש ידע אחר בנושא אשמח לשמוע תודה

למעלה