שלום

שלום

אני חושבת שהשאלה שלי מתאימה לפורום הזה ..בכל מקרה אני צריכה עצה. אני בת 22.5 ויש לי חבר בן 37 ,ואני אוהבת אותו מאודדדדד המשפחה לא מקבלת אותו בטענה שאנחנו לא מתאימים בגיל,ושהוא יותר מידי מבוגר לי. מה אתם חושבים על זה?על הקטע של הגיל? המשפחה צודקת?

אביבקיץ

New member
אי אפשר להגיד בלי להכיר אתכם

יש לך תוכניות לעתיד? ללמוד משהו? לרכוש מקצוע? מה איתו - הוא רוצה משפחה? ילדים? מה אתם עושים, ככה ביום יום? נמצאים הרבה יחד? יש תחומי עניין משותפים? יש חברים משותפים? יש לכם קשר עם חברים שלו? חברים שלך?

תשובות

התוכניות שלי לעתיד כרגע לא ברורות.. הוא אומר שכן, הוא רוצה משפחה וילדים נמצאים די הרבה ביחד אין חברים משותפים אבל נמצאים לפעמיים עם חברים שלו מצד אחד אני מאוד אוהבת אותו,אבל מצד שני זה מגיע לרמות של לריב עם המשפחה,ולפעמיים לא לדבר איתם כמה ימים. ואנחנו משפחה די מאוחדת בדרך כלל,אף פעם לא רבתי איתם בגלל מישהו

אביבקיץ

New member
תנסי לחשוב מה את רוצה בחיים

תשבי ותחשבי עם עצמך מה את רוצה ללמוד? לעבוד? לטייל? ילדים? מה קודם ומה אחרכך? אם את תרצי ללמוד ואחרכך להתחיל קריירה, ולהתחיל עם ילדים בגיל 30 - הוא מוכן לחכות עד גיל 45? ובכוונה שאלתי על חברים. נעים לך איתם? איך הם מתייחסים אליך? כי אם הם מתייחסים אליך כאל "החתיכה הצעירה שהבר מזל הזה תפס" - זו בעיה

אביבקיץ

New member
ועוד דבר - דברי עם אמך

רק את והיא, שיחה נעימה. את חושבת שאתן מסוגלות? שאם תגידי לה שאת מתלבטת ורוצה לדבר איתך כי את סומכת עליה - היא תהיה מסוגלת לדבר איתך בכנות ובשקט? אמא מכירה אותך, אולי היא תעזור לך לראות דברים שאת לא שמה לב אליהם. וחשוב שגם את תבהירי לה כמה את אוהבת אותה, ככה שגם אם תחליטי להישאר עם הבחור - היא תבין שאת לא רוצה להתנתק מהמשפחה או לריב איתם

smagi

New member
מסכימה עם אביב קיץ שאי אפשר

להגיד בלי להכיר אתכם. ביני לבין בעלי יש הפרש של 10 שנים, אבל אנחנו נשמות תאומות. לעומת זאת אח של בעלי התגרש מאשתו בגלל הפרשי הגילאים. כרגע את לא רואה את ההבדלים אבל מה יהיה בעוד 20 שנה???? את תהיי בשיא פריחתך והוא יהיה כמעט בן 60..... אבל שוב אם הוא צעיר ברוח.... זה לא משנה.

נומלה

New member
תבררי לעצמך מה את רוצה מהחיים

את נשמעת עדיין חסרת כיוון בעוד שאדם בן 37 אולי ידע יותר מה הוא מחפש. מצאי את הכיוון שלך ואז תבררי האם הכיוון משתלב עם חיים לצידו של הגבר הזה. זה נכון תמיד גם כאשר אין הפרש גילאים כזה גדול. ההתאהבות הנפלאה והגדולה תתחלף (במקרה הטוב) באהבה שיש צורך לתחזק אותה ואת תצטרכי למצוא את נקודת המרכז של חייך בעניניך את ולא במישהו אחר.

mevav1

New member
כן חד משמעי ותקשיבי טובה להורייך כי אחותי

נישאה לגבר טוב דווקא שמבוגר ממנה ב 13 שנה אבל ככל שאחותי התבגרה והשנים חלפו היא הרגישה בתהום שיש ביניהם מבחינת גיל וכעת אחרי 23 שנות נישואים הם מפרקים את החבילה. אחותי כל הזמן נזכרת איך אמי אמרה לה שזה הבדל גדול ולא יחהיה לה טוב במהלך השנים כשהוא כבריתבגר וזה כ"כ נכון. אזה לא עשרים שנה אבל עדייןם פער רציני. תקחי לתשומת לבך שאת לא נשארת צעירה לנצח וככל שאת תתבגרי הוא יותר יתבגר ויזדקן וזה עלול להפריד בבוא השנים. תמיד תחשבי שהורייך לטובתך ותשקלי זאת בכובד ראש כי את יודעת, נישואים זה על אמת ולא משחק ילדים. בהצלחה.

ברוכה הבאה

האם הבעיה של הורייך היא רק בגלל גילו של החבר? כי בעיני לגיל אין כל כך משמעות, זה לא שאת בת 15 והוא בן 30 - שאז הפער באמת משמעותי והמנטליות של כל אחד שונה לחלוטין.

ענבאך

New member
אי אפשר להגיד ככה,

בגדול, כשאת אומרת לי את זה, וואלה, גם אני תוהה מה לכל אחד מכם יש לחפש אחד עם השני. אבל אני לא מכירה אותך, אני אפילו לא יודעת את השם שלך, אז מי אני שאגיד? יכול להיות שיש לכם המון במשותף ואני סתם צרת אופקים. למה אני אומרת את זה? יכול להיות שכל מה שההורים שלך יודעים עליו זה שהוא מבוגר ממך? את כבר לא ילדה, ואת לא צריכה את האישור של ההורים שלך בשביל לצאת איתו. לכי עם זה לאט, ובבוא הזמן תכירי להם אותו. אני מאמינה שאם הוא בחור טוב ואתם אוהבים, אין סיבה שההורים שלך ימשיכו להתנגד כל כך בנחרצות.

את לא תרצי לשמוע, אבל האם זה יעזור../images/Emo35.gif

אני אדבר איתך מנקודת מבט של מישהי שהיתה שם 3 שנים. היה לי חבר, הוא היה בן 28 כשהכרנו ואני היתי בת 17. בהתחלה הוא לא ידע מה הגיל שלי כי הכרנו מתוך קבוצה של הרבה חברים שנפגשים כל שישי באיזה מסעדה מסויימת... החודשיים הראשונים היו מאוד מוזרים לשנינו אבל משם והלאה הכל היה בסדר. בשלושת השנים שאלו הספקנו להיפרד שלוש פעמים ולחזור. הספקנו לאהוב, לשנוא, לקנא, לרחף... הספקנו המון מה שלא הספקנו זה לעצור לרגע ולהיות מציאותיים. כשנפרדנו היתי בדיוק בת 20, הוא היה חודשיים לפני ה31 שלו. לא הספקנו שלוש שנים לראות את האמת. שמעבר למה שקורה בתוך הבית, אין בינינו כלום. שלוש שנים לא ישבנו ביחד עם החברות שלי, כי הן בנות 20-25, שלוש שנים לא ישבנו עם החברים שלו, כי כולם בני 30+ עם ילדים, בית, אישה... שלוש שנים בהם בהו בנו כשהיה אוסף אותי כחילת במדים ומנשק אותי לעיניי כל התוהים הינו יכולים להתחתן, להקים משפחה, לחיות באושר ובשקר כל חיינו. עוד 10 שנים מהיום איך היינו נראים? אני במיטבי, בת 31, הוא כבר מטפח קרחת כיאה לבן 42. אני בת 31 ורוצה לבלות, הוא בן 42 וכבר קצת עייף... לקח הרבה זמן עד שאימא קיבלה את כל התיק הזה, היא פגשה אותו אולי 3 פעמים כי אז כבר גרתי לבד להגיד שזה לא היה צפוי? כולם אמרו לי שזאת אשליה של עיוורון, האם זה עזר לי לראות את האמת??
בוודאי שהמשפחה שלך צודקת, יש ביניכם הרבה יותר ממה שהיה בינינו. את רואה את עצמך בת 25 אומרת לחברות שלך שהחבר שלך\בעלך בן 40??? עכשיו את לא מרגישה את זה אבל כמה שתהיו יותר ביחד ככה זה יבלוט יותר ומה יהיה כשאת תהי בת 30, בת 40, בת 50?? מ. ואני הינו 11 שנים הפרש, היה לנו המון במשותף, והיו לנו 3 שנים מדהימות. כמו כל זוג היו לנו עליות ומורדות, והוים, שנה אחרי הפרידה הסופית (שבלב עדיין נמשכת אצל שנינו) אני יכולה רק להגיד שזכיתי לחיות עם אדם משכמו ומעלה, אדם עוזר, תומך, מתחשב בזולת גם אם אותו אדם הוא זר, זכיתי ללמוד ממנו מה היא בגרות ומה היא אהבה בין האדם לראיו, למדתי ממנו לומר רק את האמת גם אם האמת היא "אני מעדיפה לא לספר" והכי חשוב, שלוש שנים מאוד קריטיות בחיי עברו לי בכזאת קלות בזכותו גם כשהינו פרודים ודיברנו רק בטלפון. אז היה לי טוב, אז היה לי לפעמים גם רע. כל אדם שנכנס לחייך ישנה אותך בדבר כזה או אחר, כל אדם שתכירי גם אם יאונה לך רע ילמד יעניך לך במתנה עוד כלי לארגז הכלים של החיים.

מסטולה גם בלי הפרשי גיל 33% מתגרשים

אבל, להפרשי גיל יש משמעות רצינית. כאשר הם קטנים מדי - אומרים שבן/בת הזוג ילדותי או שעוד לא התבגר. כאשר הם גדולים מדי אומרים נו, בודאי בפער גילים כזה! לא הייתי רוצה שבתי תינשא לגבר המבוגר ממנה ב 15 שנה. לאהבה יש תכונה משונה, לפעמים היא בורחת. צריך הרבה יותר מאהבה לזוגיות. נכון שהיום את מאוהבת - ולא רואה ממטר הכל נראה לנו ורוד כשאנחנו מאוהבים, אבל המציאות תמיד חזקה מן האהבה. עד כמה שידוע לי עד היום, ולמרות מה שכתבתי על גירושין, נישואין בהפרשי גיל כל כך גדולים לא מחזיקים מעמד. לפני שנים רבות יהורם גאון התחתן מתוך אהבה גדולה, עם מישהי שהיתה צעירה ממנו בשנים רבות, הנישואין החזיקו מעמד זמן קצר. יש עוד דוגמאות רבות. בהצלחה.

gilkop

New member
אם את עוד סופרת את הגיל שלך בחצאים

אז כן, הוא מבוגר מידי בשבילך.

ther MeסAn

New member
זה תלוי רק בכם

איך אתם, מה אתם רוצים [כי אני מניחה שהוא כבר חושב על להקים משפחה] וכד'... אי אפשר לענות על זה בלי להכיר אתכם. תנסי להתייעץ עם חברים שלך ואולי אפילו גם שלו, אני בטוחה שהם יצליחו לעזור לך יותר. למרות שבסופו של דבר אם הקשר יצליח או לא זה תלוי רק בכם. אמא שלי היתה בת 23 כשהתחתנה עם אבא [ז"ל] שלי שהיה אז בן 40 וזה לא החזיק מעמד הרבה זמן. מצד שני, יש גם המון זוגות עם הפרשי גיל שנשואים באושר שנים רבות. בכל מקרה, כדאי לך להחליט כמה שיותר מהר כי חבל למשוך את זה סתם. לטובתך ולטובתו.

לדעתי ובלי לקרא את התגובות אקרא אחרי שאגיב

שהמשפחה שלך רק דואגת לך וזה באמת הפרש גדול ואולי גם אני היתי דואגת לבנותי. אבל בתור אחת שהתחתנה עם גבר שגדול ממני ב4 שנים ונמשכת מאוד אחרי נשואי לגברים מבוגרים ממני במאוד אני אישית יכולה להבין אותך. את אוהבת אותו וזה לא משנה הגיל. את יכולה ללכת עם מישהו בן גילך שימרר את חייך ומצד שני ללכת עם מישהו מבוגר ממך שיהיה לך איתו הכי מושלם בעולם. לדעתי את צריכה ללכת אחרי ליבך להפעיל שיקול דעת כמובן ולחשוב אבל אם אחרי שהפעלת שיקול דעת וחשבת לעומק נראה לך שיההי לך טוב איתו אז הגיל לא משחק תפקיד וכן ללכת אחרי האהבה הזאת. המשפחה שלך לא תחיה איתו ולא תביא איתו ילדים אם אתם מתכוונים להגיע לחתונה. לדעתי חשוב שתלכי אחרי מה שלך טוב ושלא יכתיבו לך מה לעשות. אם את תוותרי עליו בגלל משפחתך אז כנראה שלא אהבת אותו מספיק. כי אני חושבת שאוהבים הולכים כנגד כל הסיכויים עם האדם שאוהבים. זוהי רק דעתי בהצלחה מתוקה

גילי178

New member
צודקת מודאגת

מודאגת גם אני בדעה שלך.מניסיון אישי.אני אישית התחתנתי עם גבר שמבוגר ממני ב 4 שנים.ולצערי מסגרת הנישואין לא צלחה ביננו.ואני אומנם מקיימת קשר עם גבר שמבוגר ממני במספר שנים טובות - 16. וטוב לנו ביחד.גם המסגרת המשפחתית שלו לא משהו.אולי השיגרה עושה את שלה.לעולם לא נידע.למרות התנגדות ניחרצת מצד משפחתי אני הולכת אחרי הלב שלי.היו לנו מכשולים רבים ולשמחתי שרדנו אותם.לפי דעתי זה ללכת רק אחרי הלב.כי בסופו של דבר אנחנו יודעות מה טוב לנו גם אם זה לא נראה לצד השני.לפעמים אנשים מהצד לא יכולים להבין.אבל ללב יש חוקים משלו.שיהיה בהצלחה.

Slow Cheetah

New member
זה תלוי איך זה מרגיש לך איתו-

אני לא חושבת שהפרש גיליאים באמת צריך לשנות הרבה.

אני במצבך - קראי טוב

ובכן. ספרתי כאן בעבר ואם תקראי בתחרות "הסוד שלי" נתתי קישורית... תמצאי פרטים נוספים על סיפור חיי הורי התנגדו נחרצות לנישואי אני הייתי גדולה ממך אבל עדיין בהפרש 13 שנה מבעלי אתמול חגגתי 25 שנות נישואין יש לנו 2 ילדים מקסימים בית חם. אכן הורי התנגדו נואשרות ולא עזר להם כלום הפרש הגילים פחות משמעותי מהמנטליות והאישיות פער הגילים ניכר מעט יותר כאשר חולפות השנים אבל אני לרגע לא יכולה לומר שאני חשה את הפער הזה ביום יום אני בת 51 נראת ילדה בעלי בן 64 נראה מצויין חילוקי הדיעות ביננו כאשר הם קימים נובעים מתפיסות עולם שונות שאולי מקורן הבסיסי בפער שנים אבל הרבה יותר ברקע תרבותי חברתי ממנו הגיע כל אחד מאיתנו ליחד הזה. חשבי היטב אל תמהרי אמא אמרה לי "על גופתי המתה תתחתני איתו" אני התחתנתי. יש ביננו קשר מעולה חזק אמיץ לטוב ולרע. שנינו חזקים וזה לא תמיד קל אבל היו לא אחת מקרים שהייתי בחברה וכן הפריע לי שיש לי בעל שמבוגר ממני בטווח הגילים האלו והייתי רוצה משהו שישדר בגובה העיניים שלי. וזו נקודה מאוד חשובה שאת צריכה להפנים ממקום של משהי שבתוך זה. נישאנו באהבה ענקית היום בהחלט משמעותי לי יותר היום הייתי רוצה משהו צעיר יותר ליידי. הארתי לך נקודות שונות אין בהן סתירה יש בהן תשומת לב לחשיבה ואמרה כאן משהי 33% מתגרשים גם בנתונים אחרים לא זה מה שאמור להיות מול עינך אופי הקשר החיבור המנטליות האישיות הרקע ההשכלה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! היחס כלפיך הכבוד ההדדי ההיבט הכלכלי. את צעירה יותר מהבת שלי היה לה חבר בגילךהיתה בת 21 הוא היה 27 הוא לא נתן לה לגדול למרות האהבה הגדולה למרות שהיו יחד למעלה משנתיים זה לא איפשר לה להיות מי שהיא והיא חזקה
פרח
אמיתי עקשנית.
דעתנית. רצתה להיות עוד קצת ילדונת ולכן נטשה
חשבי על זה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
זכרי את זה מגיע לך להיות גם ילדה וגם אישה גם מפנקת וגם מתפנקת. הארתי את הרוב
אל תמהרי! בבקשה אל תמהרי להחליט. בהצלחה

למעלה