שלום

שלום

יש עוד מושג חוץ מחלום צלול ושחכתי את שמו מדובר על גוף זהה לשלך שמחובר ב"חוט" זוהב לגופך וכן הלאה מישהוא יודע איך קוראים לזה?

makron2

New member
הקרנה אסטרלית/חוויה חוץ גופית

חרטה ברטה,מדובר בגדול על אותו מצב,גוף יעני שלך בעולם כאילו מציאותי.

Amaterasu

New member
היי, אל תפסול כל כך מהר

בבקשה אל תפסול חוויות אסטרליות רק בגלל האמונות שלך. רבים עיקבו את התקדמות הטכנולוגיה בעשרות שנים בגלל שהם פסלו רעיונות גאוניים (כמו מטוסים למשל). יש המון טענות על אנשים שהצליחו לצאת מהגוף ולראות מעין "חוט כסוף" שמחבר בין הגוף שלהם לנשמה. חוץ מזה, מקרון, אתה לא יכול לפסול מוות קליני. יש מאות ניסויים על מוות קליני, חלקם בדקו מוות קליני אצל עיוורים - שלאחר מכן דיווחו ש"ראו" את השוהים בחדר ואת הבגדים שלבשו. אני בהחלט מאמין שניתן להגיע לחוויות חוץ גופיות מלאות - והחלומות הצלולים הם אחת הדרכים הטובות לעשות זאת. בכל זאת, מבחינה מדעית, הגוף עצמו לא זקוק ל"טעינה" הלילית הזאת. הנשמה היא זו שיוצאת ממנו ונטענת.

makron2

New member
דעתי נפוצה בקרב מחצללים מנוסים.

וכמובן היא לא סופית,מאחר ומדובר על אמונה,אניי לא שולל את זכותו של אדן להאמין ב X "יש המון טענות על אנשים שהצליחו לצאת מהגוף ולראות מעין "חוט כסוף" - אחת הסיבות לכך היא שהם קראו על זה והמוח הטמיע את המידע,מספיק לקרוא פעם אחת על שטות כזאת בשביל לראות לעיתים בחלום הצלול חוט כסוף. "אתה לא יכול לפסול מוות קליני" - בכול המחקרים לא הצליחו לתזמן את התרחשות התופעה וייתכן מאוד שהיא מתרחשת ברגע חוזרים או מאבדים את ההכרה. - גם אני חוויתי כזה,בלי למות. יש הרבה דעות על הנושא הזה בפורום,אפשר לקרוא,למרות שאני מדבר מנסיון עשיר אני עדיין מוגבל. במידה ואתה מאמין ואנחנו מסתובבים במציאות האמיתית אתה מוזמן לנסות להוכיח את זה,מה שלא הצליחו עד היום.

Mystic Circle

New member
אם היית חווה הקרנה אסטרלית

לא היית אומר את זה. זה הרגשה שונה לגמרי. יציאה מהגוף ישר איך שנרדמים ולא באמצע חלום. אתה קם והולך בחדר שלך, ורואה הכול מממש כמו במציאות רק אם שינויים קלים. ולא כמו בחלום צלול שאתה מוצא את עצמך בסצנת חלום כולשהי.

makron2

New member
בחיית מיסטיק....

לא הייתי מדבר על משהו שלא חוויתי על על "בשרי" מספר רב של פעמים. אם יש לך זמן תקראי קצת בעמודים האחרונים של הפורום,השאלה הזאת חוזרת על עצמה וענו עליה פעמים רבות,כמו כן סיפקתי את חוות דעתי+נימוקים,עקב נסיוני במצב זה. במידה וההגדרה של הקרנה אסטרלית/חוויה חוץ גופית היא להסתובב במציאות היום יומית שלנו עם גוף דמיוני הגדרה זו אינה מדוייקת,זה בסך הכול סוג של חלום צלול שמתחיל בצורה שונה,במידה ואת מצפה לראות את הגוף שלך במיטה זה מה שיקרה.

Mystic Circle

New member
נו, מתחיל בצורה קצת שונה

בגלל שזה משהו שונה. זה חלום צלול מסוג אחר. הקרנה אסטרלית. אם זה מרגיש שונה, אז זה שונה.

makron2

New member
הרגשה שונה...

נובעת בעיקר עצם העובדה שאנחנו בבית שלנו אך הפרטים לא מדוייקים,דבר שיכול לבלבל רבים. הפרטים לא מדוייקים מיכיוון שזה עולם שאנחנו בונים מתוך הזכרון שלנו שהוא ולא מתוך קלט חיצוני. אני ייתן מעיין השוואה מוזרה:מכונית אחת מגיעה מ0 ל100 ב8ש והמכונית השנייה מגיעה ב3.4ש,ההרגשה שונה אך עדיין מדובר על מכונית שנוסעת על אותו הכביש. בנוגע לזה שזה חצלול:לפחות יש הסכמה בנוגע לזה,השאר זניח,העיקר הידיעה שמדובר על מצב של מציאות פנימית ולא חיצונית.

silverhawk

New member
בראיה אובייקטיבית, החורגת מאמונה אישית:

כיצד ניתן להסביר את העובדה, שעל אף אלפי טוענים לכך לאורך השנים ולמרות סכומי עתק שניתן יהא להרוויח, מעולם לא הוכחה באופן אמפירי יציאה חוץ-גופית וכד'? מבחינתי, זה כשלעצמו אומר דרשני.

Mystic Circle

New member
אני הוכחתי את זה לעצמי

יצאתי ככה פעם אחת ונגעתי באמא שלי בזמן שהיא ישבה מול המחשב. אחרי 10 דקות כש"התעוררתי" היא שאלה בלי שאמרתי לה מילה - את עשית איזשהם פרקטיקות או שיש רוחות בבית, כי מישהו נגע בי כשהייתי מול המחשב. ברוסיה למשל הנושא הזה הרבה יותר מפותח והרבה נפגשו שם בחלומות. אם תיכנס לפורומים רוסיים בנושא תראה הרבה נושאים על זה. ידיד שלי (גם חולם) שמעולם לא ראה אותי או תמונה שלי תאר את המראה שלי במדוייק . הוא מצא אותי בחלום צלול. והיה קטע שאני ניסיתי למצוא אותו. ובאותם תאריכים ביומנים שלנו היו אותם חלומות, אותם סצנות עם הבדלים קטנים. ממש השלמנו את הסיפור אחת של השני. לדעתי מונרו הוכיח את זה. הייתה לו מעבדה והוא יצא ותאר מה הוא ראה בחדר השני והכול היה נכון. פעם הוא ראה ככה את בעלה של אחת מעובדות המעבדה שלא אמור להיות שם, כי חוץ מעובדים אף אחד לא אמור להיכנס. מה מסתבר? הוא בא לאסוף את אשתו מהעבודה ונכנס למעבדה לכמה דקות. ויש עוד מלא סיפורים כאלה. אני מאמינה כי כמו שאמרתי, יש לי הוכחה חיה.

makron2

New member
סבבה...

חלקנו עדיין ספקנים,ואין לך שום הוכחה לכלום,יש לך אמונה מסויימת וזו זכותך המלאה. הסיכוי שאת ועוד חבר תחלמו באותו זמן חלום צלול הוא אפסי,אלא אם את מאמינה גם שלא משנה התיזמון של החלום ע"מ כביכול להפגש בחלום. עצם העובדה שהיה לך איזה מגע/קשר קודם עם הבחור שלכאורה חלמתם חלום משותף משבש את כול ההנחה שלך מאחר וייתכן שבניתם לכם מעיין סיפור דמיוני סמוי ולא מודע. אני לא שולל את המידע הזה אך הוא בלתי סביר בעליל. "ויש עוד מלא סיפורים כאלה." - יש שיר מתוכנית טלבזיה עתיקה,אולי את זוכרת "סיפורים רבים לי והמון מעשיות" - שיהיה הוכחה מדעית אני ישמח לשוט איתך בסירה שבנתיים היא הפוכה ולא זזה לשום מקום.

silverhawk

New member
תראי,

באופן אישי, אני מאמין שניתן למצוא הסבר רציונאלי לכל המקרים האלו (כאשר כמה הסברים אפשריים, ואף סבירים בהחלט לטעמי, הציג מקרון). נכון להיום, אין הוכחה חותכת (לרבות ניסוייו של מונרו) לקיומם של יציאות חוץ גופניות וכד', והידע המדעי כיום חולק על קיומם. עם זאת, כמובן שמדובר בעניין אישי, וישנם רבים וטובים אשר מסכימים עמך.

למעלה