שלום

pupin

New member
שלום

חדשה כאן. הייתי מאוד פעילה בפורומים אחרים, (פוריות, הריון בסיכון) ופתאום הגענו לכתיה א' שאלה של מתחילה לחמוד נולד אח לפני חצי שנה, עד אז היה מרכז עולמינו, עובר תקופה לא קלה שכולל טיפולים שונים. ושנה אחרונה גם החה בריפוי ועיסוק. האם לספר למורה כל זה בתחילת השנה או לחכות לראות איך העיניינים מתפתחים. תודה

מחשבות

New member
לא לספר למורה דבר. הכל צריך ללכת כפי

שהעניינים דורשים. אם מספרים זה יוצר ציפיות לא ראליות. האינטראקציה בין המורה לילד צריכה להתפתח באופן טבעי.

חני ב

New member
למה לא לספר?

אני בדעה שדבר אין להסתיר מהצוות המקצועי בבי"ס.

פלג מים1

New member
אנחנו סיפרנו

גם אצלנו לידת אח קטן אחרי שש שנים שהיה מרכז עולמנו...

נטלי22

New member
לדעתי חשוב ליידע,

כדי שהמורה תדע להתחשב בנתונים המיוחדים, ולתת "הנחות" או "הקלות" לפחות בהתחלה עד שיסתגל. מקווה שהקליטה תלך ממש בקלות, עד כדי שאח"כ לא תבינו למה הייתם לחוצים. לפעמים הם מפתיעים אותנו, הקטנים-גדולים האלה...

הייתי מציינת בפני המורה שיש אח חדש במשפחה

ושקצת קשה לו עם זה. פירוט על כל הטיפולים שהוא עובר, אני חושבת שלא צריך לפרט על ההתחלה. אם את לא מכירה את המורה, ולא יודעת איך זה ישפיע, יש לי הרגשה שלפעמים זה עלול ליצור דעה קדומה על הילד. כמובן, שאם צריך את עזרת בית הספר, אז כדאי לפרוש בפניהם את כל התמונה.

pupin

New member
תודה על התגובה

גם אנחנו בדעה של לחכות. לא מכירה את מורה היא חדשה ב"ס וגם אנחנו

עניין האח אינו שייך כלל ללימודים. עד כמה

שהפסיכולוגים וההורים שלעיתים מרוב אהבה לילדיהם מגוננים עליהם הגנת יתר מחשיבים מאוד נושא שכזה, הוא למעשה, לא בעל משמעות לנושא הלמידה כלל. ילד יכול ללמוד טוב עם אח חדש בבית ויכול ללמוד על הפנים גם כשאין לו אח (להפך, דווקא נתקלתי בילדים ללא אחים עם קשיים לימודיים ורגשיים אף יותר מילידים שנולד להם אח/שיש להם הרבה אחים). עניין הריפוי בעיסוק לעומת זאת דווקא כן יכול להיות משמעותי ודורש דיווח למורה באם לילד יש קשיים. זאת כדי שהמורה תדע להיערך בהתאם. לדוג' ילד בעל קשיים במוטוריקה עדינה לא יכול להעתיק לעיתים הרבה מהלוח והוא לא יכול לעמוד בקצב ההעתקה של חבריו בקצב המקובל לפתרון מבחנים (כלומר, הוא צריך תוספת זמן). במקרים מסוימים כאשר השליטה בקריאה סבירה אף שוקלים לעיתים לוותר על העתקת הניקוד מהלוח, מפני שזה חוסך המון זמן לילד שגם כך ההעתקה והכתיבה והעמידה בגבולות הזמן מאוד קשה לו. יש הרבה פתרונות וניתן בידיעת בית הספר והמורה לגשר על הפערים. בהצלחה!

pupin

New member
הכל ביחד

לא יכולה להפריד בין קשיי במוטוריקה לקשיים בבית. "נפל הכל ביחד". המרפא שלו אומרת שהוא כן מוכן, נראה איך יתרגל לשעות בישיבה.

אילהT

New member
גם אני בעד לשתף את המחנכת

אם אני זוכרת נכון -יש פגישת הורים עם המחנכת יום-יומיים לפני תחילת הלימודים. בסיום הפגישה להמתין לה. לבקש את מספר הטלפון שלה ולבקש רשות לשוחח איתה על משהו פרטי. ו-לבהחלט לשתף ואפילו לבקש את עזרתה. זה מקל על הילד את החיים בבית הספר ומקל עלייך בבית בצורה משמעותית.

למעלה