שלום....

COW COW

New member
שלום....

אני גר בצמוד לפארק השרון, וקרוב לבית שלי יש עץ תאנה גדול עם המון תאנים בוסריות. רציתי לדעת איך אפשר להבדיל בין תאנה זכרית לתאנה נקבית, מפני שנאמר לי שהזכרית אינה אכילה לבני אדם. הנה תאנים מאותו העץ לדוגמה------------------------------------------------> תודה.

COW COW

New member
אני בכלל לא צוחק....

הנה, ציטוט מהספר "מצמחים בעלי פרחים א'" מאנציקלופדיית "החי והצומח של ארץ ישראל" של החברה להגנת הטבע : "הפגות של עצי הזכר, הקפריפיקוס, מכילות פרחי נקבה ופרחי זכר באחד, אך פרחי הנקבה שבהם אינם מופרים, אלא משמשים לצרעה להטלה........... ............הפריות של עצי הזכר אינם ראויים למאכל בני אדם אלא למאכל צאן בלבד, ומכאן שמם קפריפיקוס - תאני העזים.

Rebeccan

New member
בשלב צעיר מאוד של הפגה

אבל הבעיה היא אחרת - מרבית התאנים הינן תאנים פרתנוקרפיות - ויצירת הפרי אינה תלויה בצרעות להאבקה.

fedele

New member
קאו קאו צודק

הפגה של התאנה היא תפרחת מלאה פרחים קטנים הזכר יש לו פגות דומות לנקבות רק במועדי פריחה שונים בתפרחות הזכריות שבתוך הפגה הזכרית של העץ הזכרי אין יצירת זרעים אלא רק אבקה סיפור מסובך שקשור בהפריית הצרעות והפרתנוקרפיה לא תמיד קשורה לזיהוי הזכר/ נקבה אלא יותר ליצירת פרי טעים ללא הזכר ולעניין התאנה של קאו קאו אם כל הפגות ("הפירות") נראות עכשיו כגדולות ובשלות אבל יבשושיות וללא טעם ייתכן מאד שזהו זכר אם תהיה עוד "נאגלה" של פגות בקרוב כלומר בסביבות ספטמבר אז הן יהיו טובות למאכל וכך תדע שזוהי נקבה http://www.ynet.co.il/yaan/0,7340,L-21890-MjE4OTBfNzQ0MTgyNDZfMTQ4Njg3MjAw-FreeYaan,00.html

COW COW

New member
תודה רבה.....

את האמת שכל הפגות על העץ עדיין קשיחות מאוד וקטנות, בערך 3 סנטימטר, אז נחכה ונראה : ) תודה רבה.

COW COW

New member
כמו שאמרתי כבר......

כמו שאמרתי כבר, העץ הזה הוא עץ פרא, גדל טבעית בפארק השרון, אני לא יודע איך הוא הגיע למימדים של שבע מטר גובה בעזרת עצמו, למרות שהוא ללא השקייה או כל סוג של טיפול.

Rebeccan

New member
ראית את הצילום מקרוב ?

זו תפרחת נקבית ברובה. בראש התפרחת / בראש הפגה - פרחי זכר. ואת סיפור הצרעות וכו' - אני מכירה דווקא ממקור ראשון, מפי החוקר עצמו.

למעלה