שלום.

בלה בלה6

New member
שלום.

אני לא יודעת אם זה מתאים לפה , אבל אני אנסה . בעבר היה לי ביטחון עצמי ממש גבוה ,ולאחר שעברתי דירה וגם לאחר שהשתלבתי בחברה וכו' ירד לי הביטחון העצמי בצורה משמעותית ,ממש קשה לי אם זה וזה ממש משפיע בצורה רבה ושלילית על האורח חיים שלי ובעיקר על האישיות שלי שכמעט ונעלמה . לפני כל דבר שאני עושה אני חושבת מה יחשבו עליי איך אני אראה . אני רק בת 17 ולכן הייתי רוצה לנסות לשפר אותו . מה אפשר לעשות (חוץ מללכת לפסיכלוג) חשוב לי מאוד תודה רבה.

בטחון עצמי

אני מבינה ששינוי המקום והחברה הם שפגעו בבטחון העצמי שלך. אני מבינה שבחברה הקודמת שלך, כבר היית מוכרת ולא היית צריכה להוכיח את עצמך וגם ידעת מה האנשים חושבים עליך ולא היית צריכה להיות עסוקה בכך. הבנתי נכון? אם כן - אני מציעה שתכיני לעצמך רשימה של 50 דברים שאת טובה בהם, נראת טוב ומתנהגת היטב. אני בטוחה שתא יכולה להכין רשימה כזו. תרשמי גם דברים קטנים - כל דבר משמעותי. ציינת שכבר השתלבת בחברה החדשה - זה הישג ענק לנערה בגילך. ההישג הזה מורכב מהרבה פעולות והתנהגויות קטנות שהצלחת בהן - כל הכבוד לך. בנוסף - תחשבי מהם הדברים שמורידים לך את הבטחון ותבדקי אותם, את יכולה להעזר באנשים שקרובים לך, כדי לבדוק - אולי התפיסה הזו של עצמך בכלל לא נכונה? נשמע לי מהכתוב, שאת בהחלט מסוגלת להביא את עצמך לשינוי ושיפור. בהצלחה.

raz ohana

New member
היה לך ביטחון עצמי?

לאן הוא הלך? מדהימה שימי לב, הביטחון שלך קיים בך כל הזמן!!! זו את שבוחרת להעצים אותו או לדכא אותו מתוך תגובתך לאירועים השונים בחייך... את מצויינת ומלאת ביטחון מעצם היותך את ואין לעניין כל קשר למה שקורה בחייך. זה עולמך הפנימי שיוצר את עולמך החיצוני ולכן הצהירי לעצמך וליקום: 1)אני מלאת ביטחון עצמי 2)אני פועלת בביטחון עצמי מלא 3)אני משיגה את מבוקשי אל תיכנסי למקום שבו תחפשי אישורים לביטחון שלך כי הם פשוט לא יהיו שם..... באהבה ענקית!!! רז

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מעבר קשה

לעבור דירה בגיל כזה יכול להיות לא פשוט - לעזור חברה שהיית רגילה אליה והיה לך מקום בה ולהגיע למקום חדש זה מאתגר מאוד. יתכן ואת גם מצפה שהכול יחזור להיות כמו שהיה במקום הקודם, וזה לא קורה מעצמו. האם תוכלי להציב לך מטרותקטנות וראליות לשבוע הקרוב? לשוחח עם כמה אנשים? להרגיש בנוח במצבים מסוימים? מה יהיה צעד בדרך אל התחושה הנוחה והטובה שלך? מזוית אחרת אומר שללכת לפסיכולוג יכול לעזור, וזו לא האפשרות האחרונה שצריך לשקול. לפעמים לדבר על הדברים שקשים ולברר אותם יכול מאוד לסייע. זה לא אומר עלייך שום דבר רע, חוץ מזה שקשה לך עכשיו ואת זקוקה לעזרה.

bridges

New member
בטחון עצמי זה בחירה

אהלן, אני רוצה להוסיף שאלה שאולי תאפשר לך להיות מודעת לכך שאת בחרת לוותר על הבטחון העצמי שלך, משום שכפי שנאמר קודם זו הבחירה שלך האם להיות בטוחה בעצמך או לא. על מנת לענות על השאלה הזאת תצטרכי להיות מאוד אמיתית עם עצמך: * מהם הרווחים שיש לך מכך שהבטחון העצמי שלך ירד? הרווחים יכולים להיות רווחים זדוניים (לדוגמא: להראות להורים שלך שהם טעו במעבר הדירה) או מיידיים (לדוגמא: לקבל תשומת לב) אבל עדיין הם רווחים. רונן

דעה

בלה בלה 6 מתוקה. אני רואה כי אחרי שהצלחת להישתלב הביטחון שלך צנח : שאלתי : מה קרה ? איזה אירוע בחייך שינה את הביטחון בעצמך ? מעבר לכמובן גיל העשרה רגיל שהוא לא הגיל הכי קל מהבחינה הזו... לגבי המשפט :"לפני כל דבר שאני עושה אני חושבת מה יחשבו עליי איך אני אראה" - זה דיי מתיש אני יכולה לדמיין ,כי אומנם כולנו לפעמים עושים דברים שלפניכן אנו מנסים לדמיין מה יחשבו אבל לעשות את זה על בסיס קבוע זה מתיש לכן מה שאני יכולה להציע לך זה לחשוב : מה מיוחד בך ? ולמה כדאי לאנשים להכיר אותך כמי שאת באמת ולא את השיריון החיצוני.. ולגבי החלטות שוטפות :שאלי את עצמך האם המשהו המסויים שאת רוצה לעשות אכן יתרום לך לאורך זמן או שהוא יזיק לך בדרך כשלהי? הצלחה בכל שולחת חיבוק לחיזוק

יקירתי. כדי לשפר את הבטחון או יותר נכון

להחזיר את מה שהיה לך.... כדאי שתבדקי עם עצמך מה גרם לירדה המשמעותית בבטחון. מעבר הדירה והחברים היה רק טריגר חזק כדי שזה יקרה. יש משהו שהיה שם קודם שעכשיו היתה לו סיבה לקבל ביטוי. אין ספק שאימון אישי יכול לתת לך מענה לעניין. אני מאחלת לך בהצלחה.

orly251

New member
בטחון עצמי שנעלם

הבעיה של הרבה מאיתנו שאנחנו עסוקים כל היום במה יגידו עלינו ומה יחשבו עלינו ובעקבות כך אנחנו מתעסקים בתפל ולא בעיקר מאחר וכל היום אנחנו עסוקים בלרצות אחרים, בלהיות הכי טובים בכל דבר כי פחות מזה לא מספק ועסוקים כל היום בביקורת עצמית לא בונה ובהלקאה עצמית כי כל מה שאנחנו עושים לא מספיק טוב וכל הזמן אנחנו עסוקים בלהוכיח לאחרים את עצמנו. אז די עם ההתעסקות הזה. עמדי יום אחד מול המראה- תעשי חושבים עם עצמך- מה אני רואה? ואני לא מדבר על יופי חיצוני בלבד. ותאמרי כל יום לעצמך כמה את טובה ונהדרת לא פחות מאחרים ואולי אפילו יותר- וכמה את לא צריכה לעשות כלום כדי להוכיח את זז. את תראי שזה עובד כי כוח המחשבה עובד חזק ובכך אנו משכנעים את עצמנו שאנחנו טובים וזה יעצים יחזק ויעלה את הבטחון שלך מאוד מאוד תנסי ותראי.

למעלה