שלום

• פותח הנושא Ld12
  • פורסם בתאריך

Berethor

New member
במקרה כזה הפלה

כל ההמצאים לא נותנים מאה אחוז ?, אז כמובן שבמקרה הזה הפלה. לא זלזלתי בסיכון ילודה או בתהליך ההפלה, רק הסברתי שאם לקשור בין השניים אצל מיניים זה יגרום ליותר הריונות לא רצויים. פעולה פולשנית ולא רצויה ? מה עדיף לידה וילד לא רצוי ? מצחיק. הקטע שאם אנשים היו עושים סקס רק למטרות ילודה או לחילופין ילודה רק בגלל סקס זה בדיוק אותו מצב של חברות פרמטביות. אם את מדברת איתי על עולם של א-מיניים אז זה משהו אחר. אני מדבר אתך על המצב כמו שהוא עכשיו. וגם אני נגד כל 'תרבות המין' אבל זה נושא אחר.
חשוב לציין שאני נגד השרצה של עשרות ילדים לא רצויים, דווקא בגלל זה מצויין שיש אמצעי מניעה. הרע במיעוטו.

inbardaf

New member
אתה מדבר על הפלה כאילו שזה ללכת לשירותים

ותסלח לי על הדימוי.. הפלה זו פעולה כירוגית-פולסנית מאוד לא נעימה שעלולה גם לפגוע בבבחורה שעוברת אותה. (עד כדי עקרות!) זה בכלל לא דבר של מה בכך ולפעמים עדיף להחזיק הריון לא מתוכנן מאשר לעשות הפלה. תלוי בנסיבות. הדרך הכי טובה לא להגיע למצבים כאלה, היא לא לקיים יחסים. זה לא אומר שאנשים לא צריכים לקיים יחסים לשם ההנאה. זה רק אומר שיש בזה סיכון. ואם לאנשים לא היה יצר מיני, הם לא היו עושים את זה והרבה הריונות לא רצויים היו נחסכים, בין אם הם נגמרו בהפלה או בלידה. בשני המקרים זה רע. אמצעי מניעה מעולם!!! לא התימרו להיות בטוחים במאה אחוז. הם בטוחים באחוזים מאוד גבוהים (98%, 97% וכד', תלוי באמצעי) אפילו התקן תוך רחמי לא בהכרח מונע הריון. הוא מעלה את הסיכוי להריון חוץ רחמי
(ומגביר דימום במחזור
) וגלולות עלולות לגרום לסרטן השד (ומתערבות במערכת ההורמונולית של האישה - דבר לא חיובי בפני עצמו) קונדום פחות בטוח משתי האמצעים הנ"ל, אבל לפחות לא פוגע באישה בשום צורה. הוא רק מוריד לגברים את ההנאה.. וגברים כהרגלם, מעדיפים שהאישה תקח על עצמה את הנושא. בכלל כל הראיה שלהם את ההריון כמנותק מהם וכאחריות של האישה והיכולת שלהם להעלם כשדברים משתבשים - היא גועלית. בשלב מסויים בנישואים שלי, סרבתי לקחת אמצעי מניעה (כגון גלולות והתקן - מהסיבות הנ"ל) ואמרתי לגרוש שלי שאם הוא רוצה - אז רק עם קונדום. (ככה גם הלכלוך שלו נשאר איתו
) ויסלחו לי כל האנשים הא-מיניים שהגעלתי אותם בעודף פירוט.. בכל זאת יש לי שתי בנות והן לא הגיעו עם החסידה - למרות שזה היה יכול להיות נחמד

אופליה7

New member
הוא זכר....מה את מצפה....

אם היו עושים גלולה מונעת הריון לגברים שעושה רק אחוז אחד מכל תופעות הלוואי של הגלולה הנשית הם לא היו מסכימים לקחת אותה בחיים. תופעות הלוואי כל כך רבות ומחרידות שאני נגד הגלולה בצורה גורפת. אתם אולי לא יודעות אבל נשים רבות מתות כתוצאה מקרישי דם מהגלולות. לא עושים בדיקות לפני שנותנים ונותנים אותן לכל אחת כאילו מדובר באקמול. מזעזע. ובקשר לגברים: אפילו קונדום חלק מאוד גדול שלהם לא מוכן לשים וזה בטענות פשוט מגוכחות. אז תארו לכם גלולות שגורמות לכל כך הרבה נזקים אמיתיים הם בחיים לא היו לוקחים. הם מצפים מהנשים להקריב את בריאותן בשביל ההנאה שלהם. מחקרים מראים שאצל זוגות שכבר שנים ביחד הנשים מסתפקות כבר בסקס פעם בחודש ואילו הגברים הם אלה שרוצים כל יום. ובל נשכח שבכלל אקט החדירה הוא צורך של הגברים ונשים נהנות גם מכל המגע שמסביב, אך אם הוא לא נגמר בחדירה גברים לא מחשיבים אותו בכלל לסקס. זאת אומרת האינטרס לקחת גלולות אמור להיות יותר של הגבר אך נוח לו שהאישה תישא בתוצאות הפולשניות של ההורמונים. לא סתם לא משקיעים משאבים בפיתוח גלולה לגבר!!! ובקשר להפלה: זה אקט קיצוני ביותר. ומה תגיד על אישה שכבר עברה הפלה וצריכה עשות זאת שוב?

inbardaf

New member
גברים יכולים לעשות

קשירה של צינורית הזרע. זה גם ניתוחון ממש! ממש! קל וגם הפיך. ראיתי פעם כתבה בנושא. הראו איך מסבירים לגברים, שזה עדיף על כל אמצעי מניעה אחר והכי פחות פוגע בניגוד לכל האמצעים של הנשים. זה גם האמצעי מניעה הכי יעיל! ככה שזה בעצם הרבה יותר הגיוני ומעשי - אבל לכי תשכנעי גברים בחברה שלנו לעשות דבר כזה...
אישה שעושה קשירת חצוצרות עדיין אישה, אבל גבר שיקשרו לו את צינורית הזרע - לעולם לא יהיה גבר שוב..
(זו כמובן התפיסה שלהם ממש לא שלי!)

snoopytush

New member
פק לא ידעתי שגלולות עושות את כל זה...

לקחתי אותן חצי שנה

inbardaf

New member
בקטנה...

חצי שנה זה לא ממש נחשב... במיוחד שאת עדיין חיה
הם מצמצמות את הסיכוי לחלות בסרטן השחלות - אז יש גם בונוס!

Ld12

New member
הלוואי

הלוואי שהיו 50 אחוז - היה הרבה יותר קל. אני מסכים איתך שיש מין שטיפת מוח ובטוח שיש הרבה אנשים שחיים במערכות יחסים מיניות בגלל לחץ חברתי למרות שבעצם הם לא רוצים את זה, אבל אני לא מאמין שזה אחוז כל כך גבוה. אני בכלל לא מבין למה אנשים שלא רוצים את זה ,עושים את זה.

נכון, עוד יותר גרוע -

אלו שלא אוהבים או לא רוצים אבל עושים את זה. למה? מדוע? כנ"ל לגבי הרבה דברים, כמו למשל ילדים. מביאים כי כבר נשואים וכולם מצפים מאיתנו כזוג אז יאללה שיהיה... זה מעצבן אותי ברמות! (במיוחד בעניין ילדים והקשר לסקס)

אופליה7

New member
סירופ את חייבת להבין את המצב

למה עושים סקס כשלא רוצים? כי מחנכים אותנו מילדות בכל דרך אפשרית שזה חובה בקשר. שכל הקשר הזוגי תלוי בזה. איזה ברירה יש לך בדיוק??? גם אף אחד מעולם לא סיפר על האפשרות שמותר לך לא לאהוב סקס. בימינו מי שלא אוהב סקס אומרים לו שהוא דפוק.

אופליה7,

אני רוצה להתייחס להודעה שלך. אני חדשה, אגב, נעים מאד
זה כל כך נכון מה שאת כותבת לגבי האמיתות. אני מנסה שנים מספר להבין מה כל כך טוב בסקס, מה כל כך מזהיר בזוגיות, למה זה חובה ומה לעזאעזל הקשר בין מיניות לילדים? לצערי אני עדיין לא מבינה. אבל מקריאה בפורום הזה (מהצהריים התחלתי לקרוא פה קצת) אני מוצאת הוכחות לתיאוריה שלי, שזה משהו חברתי, שאנחנו לומדים שצריך להיות כמו כולם, או לפחות כמו ההורים, הסבים שלנו וכו'... מי אמר שחייבים לאהוב את זה? מי אמר שצריך להיות בזוגיות? יש לי חברה שאומרת לי "ברגע שתהיה לך זוגיות טובה החיים שלך ישתפרו" או "זה הדבר היחיד שיכול לעשות לך באמת טוב" מי אמר? רק כי ככה היא חונכה? רק כי ככה היא מרגישה אולי אפילו? אני לא מתנגדת רק לשם ההתנגדות, אני פשוט באמת ובתמים לא מבינה למה כולם צריכים לעשות את אותו הדבר ולהנות מאותו הדבר? בקיצור, נעים מאד

p019

New member
לדעתי זה יותר מסובך

אני חושבת (גישה תאורתית לחלוטין ללא בדיקה בשטח) א-רומנטיות אינה טופעה שקשורה לא-מניות - היא קיימת באותה מידה בא-מיניים ומיניים. שאנשים מיניים יכולים להיות מבערכת יחסים רק בגלל המין גם אם הלא מעוניינים בזוגיות. ואני משראת שזו הסיבה לקיומם של מישהו ללילה אחד. וכנל לגבי ילדים. רוב האנשים רוצים ילדים. זה חלק מהאבולוציה. מין/גזע שלא מפתח באינדיבידואלים שלו רצון לילדים - יעלם מעוד מהר. זה כמובן לא אומר שזה צריך לכלול 100% מהאוכלוסיה. ושוב גם במקרה הזה אני לא חושבת שיש יחס שונה בין א-מינייות לרצון/ אי רצון בילדים מאשר באוכלוסיה הכללית. בניגוד למה שאוהבים להגיד בפורום שרוב האנשים נמצאים במערכת יחסים/מביאים ילדים - כי זה מה שחינכו אותם שנכון - אני חושב שרוב האנשים עושים את זה כי הם רוצים (אם בגלל גנים או חינוך או חייזרים שחיים להם בראש
- בכל מקרה הסך של כל אלו זה מי שהם). וכמוכן שיש כאלו עושים את זה בגלל לחץ חברתי, אבל אני חושבת שהיום זה קורה ארבה פחות מאשר בעבר - במיוחד לנשים - שלא היום יכולות לטפל בעצמן ולא חייבות בעל בשביל משכורת וזכויות בסיסיות.

אופליה7

New member
מייפל סירופ המקסימה

ברוכה הבאה. איזה כייף שאת פה. קודם כל האמיתיות החברתיות הם לא רק באים מההורים. הם מופיעים בכל סרט, פרסומת, סידרה בטלויזיה. הם נמצאים אלפי שנה בעולם. זו שטיפת מוח חזקה ביותר שאנשים אפילו לא מעלים בדעתם להתנגד אליה כי זה נראה להם "טבעי" סקס. תחשבי על זה למשל: אם סקס היה למטרת ילודה אז אנשים לא היו עושים סקס כל יום (או פעמיים בשבוע) במשך 50 שנה. וגם לא היו זונות. נכון? אנחנו חיים בעולם שבו גברים קובעים והם קבעו את הכללים כולל ביחסי מין. תחשבי על זה: יחסים בין בני זוג אמורים להיות הכי פרטיים ואינטימיים והם לא. אפילו בזוגיות קובעים לנו מה צריך להיות. כמה סקס צריך לעשות בשבוע. אומרים לנו לעשות ילדים. וכו'... העולם מלא אינטרסים ויש שטיפות מוח רצחניות בקשר להמון דברים. קשה לאנשים לצאת מהקופסא ולהגיד: רגע. מי קבע שזה צריך להיות ככה? את בהחלט יכולה לראות את האנשים בפורום הזה כאנשים מהפכנים שלא שוחים כמו דג מת בזרם. נעים לי מאוד להכיר אותך וגם נראה לי שיש לנו הרבה על מה לדבר. שמחה שהגעת אלינו.

איזו קבלת פנים כייפית ../images/Emo9.gif

ואת יכולה לקרוא לי מייפל
כתבתי שזה בא מהסביבה ובין השאר גם מההורים, כיאצל זוגות נשואים הלחץ בדרך כלל לדעתי מגיע מהמשפחה שרוצה לראות המשך, שרוצה לוודא שהזוג "בריא" ויעשה מה שמצופה ממנו, כי אחרת... "מה הדודים יגידו, או השכנים או הואבר..." (
) יחסי מין בבסיס שלו מטרתו תמיד הייתה פיזיולוגית להמשיך את האנושות, להתרבות, זה הצורך הבסיסי של החיות... אז הלכו והפכו את זה למשהו שהוא MUST במערכות יחסים, וכיום אם אתה לא עושה את זה משהו רציני לא בסדר איתך! (שוב:
) אני שמחה שאת אומרת שהאנשים פה אינם כמו דג מת נסחף בזרם... נעים להכיר ואני שמחה למצוא את מקומי פה

inbardaf

New member
קודם כל ברוכה הבאה!

לגבי נושא השרשור (חבל שהוא כ"כ למטה..
) אני חושבת משהו משולב בין אופליה ל-P019 : אני חושבת שבאמת יש חינוך מאוד גורף לזוגיות - סקס - ילדים וככל שהחברה יותר שמרנית, ככה זה יותר חזק. אבל! אני חושבת שהסדקים בנושא התחילו כבר וקראתי לא מעט מאמרים של אנשים שלא רוצים ילדים או זוגיות. סקס - זה היה חדש לי עד שהגעתי לפורום ואני חושבת שסביב זה הקונצנזיוס עדיין רחוק מלהישבר... (לצערי כמובן) בנוסף אני חושבת כמו P019 ש: א-רומנטים (כאלה שלא רוצים זוגיות) או כאלה שלא מעוניינים בילדים, קיימים באותה מידה גם בקרב המיניים ואין קשר בין 3 הדברים (סקס - זוגיות - ילדים) לא לחיוב ולא לשלילה. כלומר: לא כל מי שרוצה סקס - רוצה זוגיות - רוצה ילדים ולא כל מי שלא רוצה סקס - לא רוצה זוגיות - ולא רוצה ילדים. אלו 3 מישורים שונים וכל אדם יכול להכיל את שלושתם או חלקם בכל שילוב שהוא (יש הרבה רוצים סקס ולא רוצים זוגיות למשל..) ויש כאלה שרוצים ילדים ולא בהכרח זוגיות או סקס.. וכו' שאר האפשריות.. אני מודה ומתוודה שהבאתי ילדים מתוך 'זרימה'. לא ממש חשבתי על זה. זה היה לי ברור שאחרי החתונה השלב הבא זה ילדים. בדיוק כמו שהיה לי ברור שחלק מנישואים זה סקס. לא העלתי על דעתי שאפשר אחרת - והאמת לא יודעת אפילו להגיד לך למה, כי אני לא טיפוס של 'ללכת עם הזרם' ועשיתי המון דברים הפוכים בחיי. מצד שני, יש לי אחות שמגיל 20 כבר ממש רוצה ילדים! ממש! נראה לי אפילו יותר מבן זוג. היא אמרה שאם עד גיל 30 היא לא תתחתן, היא תעשה ילד מהפריה.. ויש לי חברה גרושה שלא רוצהלהתחתן ולחיות עם גבר שוב (בעלה היה מכה אותה..) ורצתה מאוד ילד בלי זוגיות. קיצר, יש הכל. ומה שבאמת חשוב, כמו שאופליה כתבה לגבי החינוך המיני בביה"ס - זה המודעות. שאנשים ידעו שיש את כל האפשריות ואל חייבים דווקא X.

תודה ../images/Emo13.gif

אני מסכימה לחלוטין עם השורה התחתונה שלך. ואני כמו אחותך, רוצה ילדים שנים כבר וקרוב לוודאי שיהיה לי כך או כך בשנים הקרובות.

Berethor

New member
ואני דוגמא הפוכה

לא רוצה ילדים אפילו יותר ממין. זוגות מבחינתי זה מה שהכי טוב וחשוב מבין השלושה. כמובן שמה שאמרת נכון, שלושת הדברים נפרדים, אפשר לרצות את כולם או לרצות אחד או לרצות רק שניים. ילדים מבחינתי זה הקרבה ענקית של האני ולא בא לי להיות הורה, בטח שלא ביולוגי.

אופליה7

New member
מסכימה עם ברטור בעיניין הביולוגי

מה הקטע שהילד יהיה חייב להיות ביולוגי שלי? כל כך הרבה ילדים בעולם זקוקים לבית. למה לעשות למשל טיפולי פוריות קשים מכאיבים ומזיקים בריאותית במקום פשוט לאמץ?

inbardaf

New member
../images/Emo45.gif גם אני חושבת ככה ואף פעם לא הבנתי את זה

אבל בתור אמא לשתי בנות משלה - אני מודעת לעובדה שאין לי הרבה זכות דיבור בנושא..

p019

New member
עלפי המחקר היחיד שבוצע עד היום 1%

יש פרטים על המחקר באחד המאמרים המקושרים באתר - אני חושבת שזה המאמר הראשון בנושא שיצא בעיברית.

למעלה