שלום..

אוליב24

New member
שלום..

שלום לכולם.. יש לי שאלה ואשמח מאד אם תוכלו לעזור לי .. אני יודעת שאולי יהיו מבינכם שיגידו שאני בפורום הלא נכון... אבל הרגשתי בכל זאת צורך להעלות את זה ולשאול.. לפני תקופה עברתי איזה שהיא טראומה גופנית קשה ומאז אני לא מצליחה לחזור למה שהייתי קודם. ניסיתי לקרוא בפורומים המתאימים.. ניסיתי לכתוב מעט אך כלום לא יצא .. אני לא מעוניינת ללכת לטיפול פסיכולוגי או דבר דומה שכזה והייתי רוצה לדעת אולי אימון אישי יכול להתאים לי במצב זה .. אני בכלל לא יודעת אם אני מעוניינת לפתוח את הנושא ולהעלות דברים שהיו אבל אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי כל דבר שאני עושה נראה לי כבד ומסובך, כל דבר שאהבתי לעשות נהפך לדבר שולי בחיי, החברים הטובים שלי והמשפחה היקרה שלי נראים לי כל כך רחוקים ובסופו של יום אני מרגישה מאד לבד , מצב שלא היה לי מעולם.. תמיד הייתי עם אנשים סביבי ותמיד היו לי מיליון עיסוקים ותחביבים שהעסיקו אותי .. כל יום שאני מתעוררת אני מצטערת על כך.. ואני לא רוצה להמשיך כך את חיי. בעברי (שהייתי בת 8) הייתי אצל פסיכולוגית עקב מוות של בן משפחה קרוב .. אני זוכרת את הטיפול כמשהו שהכביד עלי ולא אהבתי את זה .. ואולי בגלל זה יש לי סוג של סלידה מפסיכולוגים.. אני באמת שלא יודעת מה לעשות כבר... הימים שלי מתחברים עם הלילות ואני לא מתפקדת כמו שהייתי רגילה... אני רק רוצה לקבל את החיים שהיו לי לפני כל זה בחזרה.. כי ככה.. באמת שאין לי טעם לחיים.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
טיפול בטראומה

אוליב24 היקרה, למענך, עלייך להתגבר על הקושי וללכת לטיפול פסיכולוגי. אימון אישי אינו המענה לטראומה. לכל נושא צריך לקבל את הטיפול המתאים - אם כואבת הרגל בזמן אימון ספורט כדאי ללכת לרופא ספורט, בעוד שכדי לשפר את הכושר כדאי ללכת למאמן כושר. במקרה שלך חשוב לפנות לאנשים שהוכשרו לטפל בבעיה. טיפול בידי אדם שלא הוכשר לטפל במורכבות ובנושא כזה יכול לגרום נזק. אני מבינה שטיפול גם נראה כאילו יציף את הנושאים הקשים וקשה להתמודד עם זה. לצערנו, טיפול הוא שלב הכרחי בהבראה מטראומה כזו. אין דרך עקיפה. אולי תוכלי להתחיל מפניה לאחד ממרכזי הסיוע - ערן למשל?

אוליב24

New member
תגובה

חשבתי על מוקדי התמיכה השונים אך כרגע אני לא במצב שאני מסוגלת לגרום לעצמי להתקשר לאחד מהם.. חשבתי שאולי אימון מסוג כלשהו יכול לעזור.. אני לא אומרת שזה יהיה במקום פסיכולוג.. אולי בעתיד זה גם יגיע.. אבל נכון לעכשיו אני לא חושבת שארצה טיפול מסוג כזה . תודה בכל זאת

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון או טיפול

קראתי את התגובות בשרשור הזה. אין ספק שקשה לך להתמודד עם הטראומה, ונדמה לי התחושה היא שללכת לפסיכולוג יציף את הטראומה באופן שלא תהיי מסוגלת להתמודד איתו. אני מאמינה שאין דרך עוקפת. אי אפשר לעבור ליד הטראומה ולהמשיך בחיים כאילו כלום. עד שהמורסה לא תנוקז היא תמשיך למרר את חייך ויהיו לה כל מיני הבטים לא צפויים. מטפל שעיסוקו בכך ידע לעשות איתך את התהליך באופן נכון והולם. אני מניחה שזה לא יהיה פשוט, אבל משם יצמח הסיכוי לריפוי הפנימי. מי שלא הוכשר לכך עלול לגעת בנושא באופן שיגדיל את הטראומה. להיות מסוגלת לדבר על הדבר זה אחד מהשלבים בדרך לריפוי. כל עוד אי אפשר אפילו לדבר על זה, אין צמיחה ואין גדילה. אני רואה אותך מחוייבת לצמיחה ושינוי בחיים שלך. בדקי איך תוכלי לעשות את הצעדים שחשובים לך לצורך המשך חייך.

אני קורא אצלך

בעיקר בדידות. ומה שאת מחפשת זה בעיקר חבר - קשה לך כרגע למצוא מישהו בדרכים המקובלות ואת חושבת, אולי בתשלום, תחת המסווה של "אימון אישי". וזה יכול לעבוד, כמובן - אימון אישי יכול להכיל גם את הפן הזה אבל הנקודה הזאת צריכה להיות ברורה מההתחלה וגם, כמובן, צריך למצוא את הבנאדם הנכון.

אוליב24

New member
תגובה...

לשמחתי הרבה חברים טובים ומשפחה אוהבת יש לי .. זה ממש לא מה שחסר לי . אני לא מרגישה בודדה או משהו כזה. אני אומרת שאחרי האירוע שעברתי אני פשוט לא מוצאת את עצמי ולא רגילה למצב החדש וזה מה שמקשה עלי.. אני לא מחפשת חבר בתשלום , אני מחפשת מישהו שיוכל לעזור לי לפתור את הבעיות שיש לי כרגע.. את החברים והמשפחה אני עוד לא מוכנה לשתף וזה לא מחוסר קירבה אלא שאני עם עצמי עוד לא "התבשלתי" מספיק ..

חברים טובים ומשפחה אוהבת

הם כיף גדול אבל אם את לא יכולה לשתף אותם במה שעבר ועובר עלייך אין להם הרבה ערך
. החבר שאני מדבר עליו הוא מישהו שאת יכולה ומוכנה לשפוך את הלב בפניו ובתור אחד שגם נושא איתו סוד גדול, אני יכול להעריך את הקושי שלך. המאמן שלך לא יוכל לעזור לך "לפתור את הבעיות שיש לך כרגע" בלי שתשתפי אותו בסוד שלך ולא תוכלי לשתף אותו אם את לא סומכת עליו ולא תוכלי לסמוך עליו אם הוא לא יהיה חבר טוב שלך - בתשלום או שלא בתשלום, חזרנו לנק' המוצא.

אוליב24

New member
אני חושבת ש..

ברגע שאדם נפגע.. קשה לו לסמוך על אנשים.. אני אדבר בשם עצמי.. זה נכון שיש סביבי המון אנשים שאני אוהבת ומעריכה אבל ברגע שנפגעתי עכשיו..זה מוריד לי את הבטחון מכולם. כולל הקרובים אלי . אולי הסוד שלי לא עולם לא יתגלה ואוכל פשוט להמשיך הלאה.. לאט לאט ... אי אפשר לדעת מהמצב כרגע..

אגלה לך סוד

הסיבה היחידה לחוסר היכולת שלך לשתף את הסביבה במה שעבר עלייך היא התפיסה לפיה מה שקרה לך קרה באשמתך - היחיד שתוכלי לספר לו הוא מי שאת סומכת עליו שיקבל אותך כמו שאת, שלא ישפוט אותך. אבל זאת בדיוק העבודה של פסיכולוגים - להקשיב ולייעץ ללא שיפוט, על זה בדיוק הם מתאמנים כל כך הרבה שנים. מציע לך לשקול שוב את העניין.

עצה

היי אוליב החביבה אני מבינה ממה שכתבת שאת חוית חויה לא נעימה עם פסיכולוג בעבר ובגלל זה את נמנעת מיזה עכשיו, אני מציעה שאולי כדי שתנסי מיפגש אחד עם שני-שלושה פסיכולוגים אחרים ותראי את ההבדל כי הפרספקטיבה של ילדה בת 8 לבחורה בת 24 היא אחרת לגמרי בנוסף אימון אישי יכול להיתלוות לטיפול פסיכולוגי אך לא בימקום. אני בטוחה שתגלי כמה העולם יפה וכמה דברים נהדרים ששווה בשבילם ובשבילך לחיות. הרבה תמיכה וחיבוק

אוליב24

New member
תודה ..

חשבתי ללכת לפגישת ניסיון עם פסיכולוגית אבל אני רק חושבת על זה וכבר זה מלחיץ אותי ועושה לי לא טוב.. אני יודעת שאני אהיה חייבת לטפל איך שהוא בכל המצב הזה אבל אני כנראה עוד לא מספיק מוכנה.. אין ספק שפרספקטיבה של ילדה בת 8 היא שונה לחלוטין מבחורה בת 24 אבל עדיין זכרונות לא נעימים נשארים ובלי קשר רק לזה.. אני לא בטוחה שיש לי את הכוחות לפתוח דברים ולהתחיל לדבר על כל זה.. אני יודעת שהעולם יפה אבל כרגע בעיניים שלי.. הוא רק אפור... הכל השתנה לי ביום אחד..

אודליה74

New member
אוליב היקרה שלום

ממה שקראתי אין את מעוניינת בטיפול פסיכולוגי, כי העבר שלך איתו אינו נעים ואף מכביד. כמו קודמיי שכתבנו לך, גם אני איני חושבת כי אימון אישי הוא הדבר הנכון עבורך על מנת להתמודד עם הטראומה שעברת, אך אולי כמה פגישות אימון אישי בנוגע ל"הרגשתך ללכת לפסיכולוג" כן יכולים להתאים. האימון האישי יכול לעזור לך להפטר מ"טראומת העבר בנוגע לטיפול פסיכולוגי" ומשם להמשיך הלאה. מאחלת הצלחה רבה וימים טובים
אודליה

לא רק פסיכולוגיה

לי אישית יש בעיה עם פסיכולוגים. לא אומרת שאין טובים או שלעולם אין בהם צורך אבל בגדול נראה לי שהם מורחים יותר מדי זמן על דברים שאפשר לטפל בהם הרבה יותר מהר וששיטת הטיפול של שיחה בלבד היא מאד בעייתית בעיני, בעיקר כאשר מדובר בטראומה פיזית. בהקשר הרגשי אני בעד טיפולי גופנפש. יש מכל מיני סוגים. בהקשר הרגשי מה שעובד מעולה מניסיוני הם פרחי באך שניתנים בדרך כלל על ידי מטפל. יש שיטות טיפוליות שונות שאינן פסיכולוגיה, כמו הילינג, EFT , ועוד. אישית מלבד שיחות או יעוץ או טיפול גופנפש אני משתמשת בפרחי באך בתקופות שקשה לי, זה מאד עוזר לי להתאזן וזה עובד מצויין, כך גם ניסיוני עם ילדים.

אוליב24

New member
יולי ..

הבעיה שקשה לי עם פסיכולוגים זה מהניסיון שהיה לי בעבר.. וגם כי אני יודעתש הם נוטים בדרך כלל לחפור מאד בעבר והבנתי שגם לרוב הם יותר מקשיבים ופחות מדברים במצב שלי אני לא יודעת כמה אני מסוגלת לדבר.. אז זה בעיה . מה הכוונה בפרחי באך ? מה זה עושה ?

פרחי באך

בדרך כלל עוזרים לאיזון רגשי. אלה תמציות עדינות מצמחים. הולכים למטפל/ת שמשוחחת איתך ומתאימה לך באופן אישי את התרכובת שמתאימה לך. לעיתים קרובות אנשים כאלה מטפלים בשיטות נוספות, כגון הילינג וכו'. בדרך כלל העבודה מהירה יותר מאשר אצל פסיכולוג והרבה פעמים עמוקה לא פחות.

GuideAngel

New member
אוליב היקרה

יש סיפור עמים ששמו "שני זאבים" שברצוני לשתף אותך ואולי הוא יאיר לך נקודה אור נוספת. ערב אחד סיפר אינדיאני אחד לנכדו על מאבק שמתרחש בתוך אנשים. הוא אמר: "בני, המאבק הוא בין שני זאבים בתוך כולנו: זאב אחד הוא רוע, הוא כעס, קינאה, צער, חרטה, תאוות בצע, יוהרה, רחמים עצמיים, אשמה, עלבון, נחיתות, שקרים, עליונות ואגו. הזאב השני הוא טוב, הוא הנאה, שלום, אהבה, תקווה, שלווה, ענווה, טוב לב, נדיבות, אמפטיה, אומץ ואמונה." הנכד חשב על זה במשך כדקה ולאחר מכן שאל את סבו: "איזה זאב מנצח?" האינדיאני ענה בפשטות: "זה שאתה מאכיל" שאלתי היחידה היא: איזה זאב את מאכילה כדי לעזור לעצמך בתהליך ההבראה ? מאחל לך בהצלחה
בכל דרך שתבחרי לנכון. GA

אוליב24

New member
הזאב שאני מאכילה ..

הוא הזאב של הטוב.. הזאב עם האומץ והאמונה .. אני יודעת שיהיה טוב , אני מאמינה בזה.. זה לא אומר שכל הכאב והקושי נעלמים..אבל אני בוודאות מאמינה שיהיה לי טוב בקרוב.. זה רק עיניין של זמן..

GuideAngel

New member
שמח לשמוע שזאת הבחירה שלך ../images/Emo70.gif

גאה בהבנה שלך שמדובר בתהליך זמני ומפרגן לזאב שלך
ביני לבינך - אין אדם שלא חש כאב בשלב כלשהוא בחייו. אני מאמין שמתוך השאלה מה אני יכולה לעזור לעצמי בתהליך ההבראה. תוכלי למקד את עצמך בהבראה עצמה ולא בבזבוז אנרגיות יקרות על מה לא טוב לי בחיים. שוב מאחל לך בריאות והמון הצלחה בכל דרך שתבחרי לנכון. GA

3נזר

New member
SE היא שיטה שמטפלת ספציפית בטראומה

שאינה נוברת בעבר והיא מאד אפקטיבית. אני ממליצה לך לבדוק נושא זה.

למעלה