שלום

havitush661

New member
שלום

אני חדשה פה ובטח שאלו אותכם מלא שאלות מהסוג שאני עומדת לשאול אבל אני אנסה את מזלי בכל מקרה. אני מהנדסת מכונות במקצועי (סיימתי לא מזמן תואר בטכניון ואין לי נסיון ארוך מדיי בתחום). בעלי (אנחנו בלי ילדים) הוא איש מכירות שמתמחה במערכות סטריו וקולנוע ביתי. אין לנו אזרחות אירופאית אבל אנחנו מאוד רוצים לנסות לעבור לגור לכמה שנים באירופה כאשר העדפה היא אזור גרמניה. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא... ואיך בכלל מחפשים עבודה באזור לפני שבאים? ואיך מבררים רמות שכר של מהנדסים באירופה? בקיצור כל מידע שתוכלו לספק לי תבורכו!
 

TrigATUSA

New member
אתם מדברים את השפה?

לגבי רמות שכר - אפשר לבדוק באתרי חיפוש עבודה בתחום שבו אתם מחפשים - יהיו נתוני שכר לגבי חלק מהמשרות לגבי חיפוש עבודה לפני שעוברים - זה תמיד קשה, אבל במצב שוק העובדה הנוכחי יהיה כמעט בלתי אפשרי לדעתי להוסיף על העובדה שגם אין לך ניסיון, הסיכויים ממש ממש לא טובים מתחילים בכתיבת קורות חיים בשפה המקומית, בסגנון המקומי (השונה מאוד מסגנון קורות חיים ישראלי) עם נתוני התקשרות מקומיים (טלפון, כתובת מקומיים) ומעלים אותו לאתרי חיפוש עבודה, או מתחילים לשלוח למשרות שרואים באינטרנט. ורואים איזה תגובות מקבלים - מקסימום, אם משיגים ראיון אפשר לטוס לאירופה עבור הראיון
 

havitush661

New member
היי

אנחנו לא דוברים את השפה אבל החיפוש לא מתמקד רק בגרמניה גם ארצות מהאיחוד שדוברות רוסית זה טוב בשבילנו. ברגע שנמצא עבודה במקום מסויים נתחיל בלימודי השפה בהתאם עד שנעבור. יש לנו חברים של המשפחה בגרמניה אז נוכל להיעזר בהם לכתיבת קורות חיים ולהשתמש בכתובת שלהם ובטלפון... עוד לא התחלנו את כל התהליך אנחנו רק מבררים וברגע שנדע מה אנחנו רוצים בדיוק נתחיל לעבוד בכיוון.
 

zoter

New member
קצת ממה שידוע לי על גרמניה

לגבי חיפוש משרות: www.monster.de לפעמים אפילו רשום את גובה השכר המוצע. כדי להעריך בגדול מה השכר של מהנדסים אפשר גם לחפש מחקרים\מידע באינטרנט (כמו שאצלנו מדי פעם מפרסמים בכלי התקשורת את השכר ממוצע של תוכניתנים\מנהלי שיווק וכו') מי שאינו אזרח האיחוד צריך שהמעסיק\חברה שאליה הוא מתקבל תוכיח שאין אף גרמני\אזרח האיחוד שיכול למלא את המשרה הזאת כדי שתקבלי אישור עבודה. ובגרמניה - ידיעת השפה הגרמנית חשובה מאוד למחייה ועבודה שם. (למרות שכמו בכל מדינה מפותחת קיימות חברות בינלאומיות שמועסקים בהם עובדים מקצועיים מחו"ל במחלקות\יחידות עסקיות דוברות אנגלית)
 

zoter

New member
עוד אתר - יריד תעסוקה בגרמניה

יש יריד תעסוקה בגרמניה: בין 21 ל23 לאפריל. באתר יש מנוע חיפוש - ויש שם הרבה חברות. http://www.connecticum.de/ אם אתה לא דובר אנגלית, אבל רוצה לחפש עבודה בגרמניה - נסה להכנס לmonster.com (במקום .de בסוף הכתובת) וחפש משרות רק בגרמניה.
 
למעלה