שלום!

שלום!

אני בת 14 וחצי וסובלת מכאבי מחזור נוראיים! היום למשל התקפלתי נורא מכאבים עד כדי חוסר תפקוד ובכי..הכדור שלקחתי לא השפיע [אדוויל]. אני סובלת נורא מכאבי מחזור, מה עליי לעשות? לעתים זה משבשב לי את התפקוד לכל היום.. עוד דבר- בזמן מחזור קורה לפעמים שאני מרגישה לחץ נוראי באיזור איבר המין, בדגדגן, לחץ נוראי שלפעמים בגללו אני לא מסוגלת לשבת במנוחה או לשבת בכלל, מה עושים ?

כאבי מחזור

הבשורה הטובה היא שכאבי מחזור דווקא מעידים על מערכת תקינה. כלומר, רוב הסיכויים שהמחזור שלך סדיר עם ביוץ תקין וכל המערכת עובדת יפה. ישנם חומרים שמופרשים ברירית הרחם והם שגורמים להתכווצויות הרחם ולכאבים . יש כל מיני אפשרויות לטפול: קודם כל, הגברת פעילות גופנית בימי המחזור מאד עוזרת לשיכוך כאבים . דבר שני, יש לקחת תרופות מסוג נוגדי דלקת ( כמו אדוויל, נורופן, אדקס וכדומה) אבל מומלץ לקחת את הכדור הראשון עם הופעת הסימן הראשון של מחזור ולא לחכות עד שהכאבים נוראיים. בהמשך מומלץ לקחת כדור כל 8 שעות , גם אם לא כואב וזאת במשך יום - יומיים ראשונים של המחזור שאז בד"כ שיא הכאבים. אפשרות נוספת היא ליטול גלולות למניעת הריון שהן עוזרות מאד כנגד כאבי המחזור אבל נטילה שלהן מצריכה פנייה לרופאת נשים לקבלת מרשם.

למעלה