שלום

Norma Jean

New member
שלום

אני חדשה פה... אני בת שירות לאומי בת 20 בפברואר מסיימת שנה ראשונה וממשיכה לשנה שניה. הקטע הוא כזה אני רוצה ללמוד בערב מזכירות בכירה אך מתלבטת אם להוסיף לזה גם מזכירות משפטית. מישהי למדה פה מזכירות משפטית? אם כן איך זה,קשה? מישהי פה מכירה את מכללת פאר? אני הולכת להירשם לשם היום. אשמח לחוות דעת לגבי הקורס...

בָלבָל

New member
בואי נתחיל בבסיס

למה את רוצה לעשות קורס מזכירות? מה את עושה בשירות הלאומי כרגע? האם חסר לך ידע בתוכנות מחשב בסיסיות? האם את לא יודעת לענות לטלפון בצורה יפה? האם יש לך קשיים ביחסי אנוש בסיסיים? את לא יודעת איך להתקשר לאנשים ולשאול באיזה יום ושעה נוח להם לקבוע פגישה?... אם כל התשובות לשאלות הן שליליות, ובעיקר אם את מתעסקת עכשיו בסוג כלשהו של מזכירות במסגרת השירות הלאומי, אז אין לך צורך בשום קורס וממש חבל על הכסף והזמן שלך...

Norma Jean

New member
עונה

האמת שכל השאלות שאמרת באמת התשובה שלילית אבל עדיין יש לי בעיה של עמידה בלחצים.וגם אם אני אלמד מזכירות בכיהר אז יש שם את ההנהלת חשבונות סוג 1 ואם משפטית אז יש את החלק המשפטי ותמיד עדיף שיש תעודה מאשר לבוא בלי כלום. מה אני אגיד בראיון עבודה שיש לי 12 שנות לימוד? חח... דווקא מרוצים ממני בשירות לאומי אבל אני חושבת שאולי בתור בת שירות אני טובה יחסית לבת שירות אבל בשביל להיות מזכירה כמו האחראית שלי שהיא ממש מקצועית אני עדיין לא מספיק טובה ובשביל זה אני מעדיפה ללמוד.

Norma Jean

New member
זה הקטע שאולי אני טובה בלהיות עוזרת מזכירה...

כי יש מישהי שמכוונת אותי אבל לבד לגמרי אני עדיין לא מספיק טובה בשביל זה. למרות שיש ימים שאני נשארת לבד ואני מסתדרת אבל יש דברים שרק היא יודעת לעשות ועוד מעט היא נוסעת לשבוע ונראה לי אני אתעלף למרות שפעם אחת היא גם לא הייתה שבוע והמנהל דווקא החמיא לי שאני יודעת להסתדר.הייתי ממש מאושרת באותו רגע.

בָלבָל

New member
תאמיני לי, את לא צריכה שום תעודה! זה לא מרשים

אף אחד שעשית קורס. ברגע שאת מגיעה עם ניסיון מצבא/שירות לאומי, וגם תקחי כמובן מכתב המלצה מה"בוס" שם, זה מספיק. את מגיעה עם ניסיון ויקבלו אותך על פני מישהי שעשתה קורס אבל בלי ניסיון (למשל). הנהלת חשבונות סוג 1 זה מיותר... נשבעת. יש לי תעודה סוג 1+2. מזכירה משפטית, מה יש ללמוד? איך לכתוב מכתב רישמי? איך "לעצב" כתב תביעה? את מגיעה למשרד, רואה דוגמא במחשב מכתבי תביעה ישנים, ומחליפה את השמות וכו'... לא רוצה להקשיב לי לא צריך, תלכי לאיזה קורס שבא לך, אבל באמת שזה מיותר לגמרי כשיש לך ניסיון ומכתב המלצה.. את גם לא תגיעי למשרד וישר ישימו אותך מנהלת משרד. אני למשל הגעתי למשרד שהיו בו עוד מזכירות... לאוו דווקא תגיעי למשרד שאת מזכירה לבד. וגם אם כן, אז יש בוס שיפעיל אותך. תסמכי עליו ועליך שתוכלו ביחד ללמד אותך כל מה שאת צריכה לדעת כדי לעבוד כמזכירה במשרד הספציפי שבו תעבדי.

Norma Jean

New member
טוב.כבר נרשמתי.לפי דעתי...

זה רק יכול לעזור ולא אהבתי את הזלזול שלך בכלל.

כל מילה אמת ויציב ../images/Emo45.gif

אין צורך בשום קורס, שעולה אלפי שקלים. "מקסים בעיני", שנורמה רוצה להיות בעלת ניסיון של מישהי שצברה את כל הניסיון במשך חמש שנים למשל, בתוך שנה..
אין צורך להלחץ, ובהחלט כדאי לך (נורמה) לשמוע את הסביבה שלך, שדווקא תומכת בך ונותנת לך פידבקים חיוביים... הקורס לא יתן לך שומדבר מעבר. בהצלחה.

Norma Jean

New member
אז זהו ש...

כל אחד ששאלתי אותו גם מזכירות שנמצאות במקום השירות שלי אמרו לי שבשביל להתקבל למקום כלשהו אני חייבת שלפחות תהיה לי תעודה וכל לימודים רק יעזרו לי כי זה לא הגיוני שאני אבוא לראיון עבודה בלי שום דבר. וכולם רק פירגנו לי ואמרו לי שזה טוב שאני הולכת ללמוד. ובקשר להנהלת חשבונות אני גם ככה הייתי מוותרת על זה אבל זה גם נמצא בתוך הקורס אז אין לי ברירה ללמוד את זה ואם אני אוהב את זה למרות שלא נראה לי אני אמשיך לעוד קורס של הנהלת חשבונות סוג 2+3. בכל מקרה תודה על העצות....

yoyo10

New member
לדעתי תעשי הנלת חשבונות סוג 2

זה ממש יכול לעזור לך ואחרי זה את גם יכולה לעשות קורס חשבת שכר זה יתן לך יותר מהקורסי מזכירות

rut2020

New member
קודם כל שיהיה לך בהצלחה

דבר שני , כמו שכתבו לך כאן , כל לימודי ה" מזכירה בכירה / מזכירה משפטית " בגדול - לימודי מזכירות.... מלמדים אתכם וורד , קצת אקסל, קצת פאוור פוינט , איך לכתוב מכתב ואיך לנהל תכתובת .( בגדול דברים בסיסיים לחלוטין שכל מי שקצת משחק במחשב יודע לבד). אם כבר נרשמת אז תתפסי 2 ציפרים במכה אחת, בקורס הזה את לומדת הנהלת חשבונות סוג 1 - אי אפשר לעבוד כלל עם סוג 1 , בכל מקום עבודה ולו הקטן ביותר ( אפילו חנות ) צריך סוג 2. ( אם תוכלי במקביל ללמוד סוג 2 זה יתן לך יתרון משמעותי ). אם את לומדת מזכירה משפטית (אני מזכירה משפטית ) תדאגי שילמדו אותך... איך נראה כתב תביעה, איך מגישים כתב תביעה, - איזה מסמכים מצרפים לכתב תביעה. ( כמה העתקים צריך ) - איך מגישים תיק תביעה על תאונה דרכים ואיזה מסמכים מצרפים. איך פותחים תיק הוצאה לפועל, איזה מסמכים מצרפים לתיק הוצאה לפועל. שילמדו אותך איך נראה חוזה ( הסכם קניה ומכירה של בית למשל) איזה טפסים ממלאים לצורך קניה ומכירת נכס. שילמדו אותך על הטאבו ועל מנהל מקרקעי ישראל, מתי ואיך פונים לטאבו ולמנהל. אלה דברים בסיסיים שכל מזכירה משפטית חייבת לדעת , לרוב לא מלמדים את כל זה בקורס וזה חיסרון גדול. תתעקשי ללמוד את הדברים הבסיסיים האלה. זה חשוב מאוד .

למעלה