שלום

linakog

New member
שלום

יש לי ילד בן 8 בכיתה ג. לפי ציונים לומד טוב. אך הוא לא מכין שעורי בית, מזניח חוברות בהתחלת שנה דיברתי עם מורה יש להם מורה חדשה והיא אמרה ש יש לו בעית ריכוז וקשב. אבל לא אלכנו לבדוק לחצנו אליו והיה תקופה שהוא יכין שעורים ועבד בכיתה. אבל אכשיו זה חוזר לאותו מקום. שאלה אים נלך לפסכולג הוא ידווך לבית ספר? איזה השפעה יכולה להיות בעתיד אים ניפנה לפסיכולג? תודה

פלגיה

New member
יש לי שאלת-תם

אם הוא לא מכין שיעורי בית - איך הוא מקבל ציונים טובים? יכול להיות שזה אומר ששיעורי הבית פשוט מיותרים עבורו ולא מאתגרים אותו מספיק? בכל מקרה בבקשת איבחון פסיכולוגי יש שתי דרכים לעבוד: דרך פסיכולוג בית הספר, ואז בית הספר הוא גורם מיודע, ודיווחים נמצאים בתיק של התלמיד. הדרך השניה היא לפנות באופן פרטי, ואז הורי הילד הם המזמינים, ולפסיכולוג אסור להעביר את המידע לגורם אחר בלי רשותו. ההשפעה היחידה שיכולה להיות בעתיד לפניה לפסיכולוג היא שיפור בהתנהגות הילד. ולבסוף - באבחון בעיות קשב וריכוז פסיכולוג הוא לא הכתובת. צריך לפנות לנוירולוג.

אביבקיץ

New member
אולי כי השנה רק התחילה

אולי את כיתה ב עבר בקלות, אולי גם כמעט לא היו שיעורים. וכיתה ג רק התחילה - עוד לא רואים את המחיר של אי עשיית השיעורים.

linakog

New member
לא

זה בעיה מכיתה ב חצי מחוברת של כיתה ב נשארו חדשות. הוא מכיר חומר ומתצל לקרוא. אים הוא לא לומד הוא מקבל בין 74 ל 80 ו אים אני יושבת יאתו אז יש 90 ל100 אבל בכל מקרא אני רוא שהוא מכיר את חומר פשוט אני לי כוח לצעקות בכי וכ"ו של שעתיים כדי לעשות שעורים של חצי שעה תודה על תשובות

פלגיה

New member
אני חושבת שאם שיעורי הבית

גורמים למתח ביניכם - צריך לנסות להוריד את המתח הזה. לקבוע עם המורה ששיעורי הבית הם שלו ובאחריותו, ושהיא צריכה לתת סנקציות אם לא הכין אותם. אם הוא מתקשה וזקוק לעזרה, עדיפה בעיני האפשרות של מציאת סטודנט שיישב איתו על השיעורים, וכך לא יהיה מתח בינך לבין הבן שלך בנושא הזה. כמובן צריך לבדוק גם עד כמה השיעורים באמת מתאגרים. הבן שלי חשב בקצב מהיר בהרבה מהכתיבה שלו, אז לפעמים הייתי שואלת אותו בע"פ ומקבלת תשובות, וכותבת למורה בפתק שהוא עבר על כל העמוד בע"פ.

linakog

New member
עוד שאלה

"השיעורים באמת מתאגרים" אבל לימודים זה לא תמיד כיף איך הוא ילמד לעשות עבודה שחורה ומשעממת?

פלגיה

New member
האמירה הזאת מאוד מעציבה אותי

לומדים כי חשוב ללמוד, ומנקודת ההשקפה שלי, למידה באופן כללי אמורה להיות משמחת ומעשירה. לפעמים יש נקודות מעטות בלמידה שמחייבות עבודה שחורה ומשעממת (כמו לימוד לוח הכפל או סולמות בנגינה) ואז אין ברירה ועושים אותה. להמציא משימות משמימות כדי "ללמוד לעשות עבודה שחורה ומשעממת" זו גישה מאוד שגויה בעיני.

למעלה