שלום :)

שלום :)

סיימתי לימודים לפני שנתיים ועלי להשלים מספר קורסים ולשפר נכשלים. לא השלמתי קורסים ,במהלך השנתיים, בגלל סיבות אישיות. מצוין בתקנון המכללה המסוימת, שסטודנט שלא השלים קורסים לאחר שנתיים לא יהיה זכאי לתואר.(ועברו כבר שנתיים) קבעתי עם גורמים מהמכללה פגישה ע"מ לדון בהשלמת הקורסים וברצוני לבוא מוכנה על כל השלכות שהן, הפגישה היא מעמד די מלחיץ בשבילי ומרגיש גורלי, אני מתלבטת, באיזו גישה עלי להגיע כדי להשיג את המקסימום בשבילי? כייצד להפיג את המתחים שאני שרויה בהם כעת?(עקב חוסר ידיעה של מה שיחליטו) הנושא של אי קבלת תואר לא בא על הפרק . עברתי ונלחמתי המון בגלל רצוני לתואר ומאוד חשוב לי לקבל אותו, ויהי מה. באיזו טקטיקה עלי לפעול כדי להוביל אותם שייפעלו לטובתי? אני פייטרית, בחורה חזקה(ומתוקה) ונחושה להשיג את מטרותי ואשמח מאוד לעזרה ולהע/ארות למיניהם :}

liatkz

New member
הכנה לפגישה

ישנה שיחת אימונית קצרה של כ- 40 דקות אשר מכינה אותך לפגישה, במהלכה את תדעי מה מטרות הפגישה, איך את נערכת לפגישה, מי את רוצה להיות, ואיך תנהגי כאשר הדברים בפגישה יתנהלו בניגוד למה שחשבת.

bridges

New member
רתימה

היי חגית, אני מבין את הלחץ והמתח שבן את נמצאת וקשה לי לחשוב על משהו שיעזור לך להפיג אותם, פרט אולי להסתכלות חיובית על הנסיבות שגרמו לך לא להשלים את התואר. האם את יכולה לשתף אותנו באותן נסיבות? מה שאת אומרת בעצם שאת רוצה לרתום את ה"גורמים" במכללה לכך שייתנו לך לסיים את התואר. הבסיס לרתימה הוא לרתום את עצמך: האם את בעצמך רתומה לכך? כלומר מה הסיבה שאת רוצה להשיג את התואר הזה? מה הוא יאפשר לך? שאלה נוספת שרצוי שתשאלי את עצמך היא מה את מוכנה לתת על מנת לקבל את התואר? ואילו אפשרויות נוספות יש לך להשיג את אותו התואר הנחשף במקרה שלא יאשרו לך אותו במכללה? רונן

שלום שוב לכו-לם :)

רונן תודה על ההכוונה :) תואר אקדמאי הוא כרטיס שלי לעולם המקצועי ול'חיים האמיתיים' עבודה, קריירה וכמובן משכורת טובה. החלטתי על לימודי התואר מכיוון שזה התחום שרציתי "כשאהיה גדולה". ובנוסף התחום הזה זו התשוקה הכי גדולה שלי בחיים שבה אני מטיבה להתבטא, אני נהנית נושמת וחיה את התחום הזה. התואר, לאחר כברת דרך, הרחיב לי מאוד את האופקים ולכן נמצאת במקום יותר פורה ועשיר מלפני התואר, יש לי ידע קודם של הקורסים השקעתי את מירב מאמציי ובהתאם לכך גם קיבלתי ציונים מעולים. שוב, כמצוין לעיל, כבר מילדותי ידעתי שאני רוצה לעסוק בתחום בו בחרתי, התמקצעתי בתחום זה וניגשתי לאינספור מקומות עבודה. מאחר וידעתי מה אני שווה, פניתי ללימודי תואר. אני רתומה כל כולי לתואר והסיבה שאני רוצה את התואר מכיוון שאני רוצה להתקדם בחיים, לקבל שיוך, תואר, לפרוץ את הדרך לעצמי ובתקווה גם את תחילת דרכם של אחרים- התואר הוא כלי עבורי להוות מקור השראה מהידע מהנסיון והכשרון שלי בתחום ובחיים (לדעתי זה היעוד שלי בחיים) . על מנת לקבל את התואר אני מוכנה לתת מעצמי עקביות, נחישות והתמקדות וכל מה שדרוש על מנת לסיים את התואר. (*)האפשרויות הנוספות במידה ולא יאשרו: מול הגורמים במכללה:- -אנסה להגיע עם הגורמים לפשרה: להחשיב את השנתיים האחרונות כהפסקת לימודים למרות שלא הודעתי או הצהרתי על כך ואז אוכל לסיים. - להציע לשלם על הקורסים הבודדים שוב. (***)-לציין ולהרחיב, בפני הגורמים, את הסיבות בגללם לא היתה לי את האפשרות להשלים במהלך השנתיים, קורה ואדם נמצא בתקופה לא טובה, חיפשתי כיוון וחזרתי למסלול. מול גורמים אחרים:- (***)-אפנה לאגודת הסטודנטים. (ביררתי לגבי מכללות שונות אם יש אפשרות שאלים לימודי שם- מכיוון, שמדובר במעט קורסים ומסלול שונה,נעניתי בשלילה) (***)האפשרות האחרונה והכי פחות רצויה לפנות לגורמים כמו:עיתונות, "כלבוטק" "אמנון לוי". (***)=אפשרויות פחות רצויות מבחינתי.

תוספות

לאור ההיסטוריה עם התנהלותי מול המכללה. הגישה היתה בצורה של התניה(פחות התעסקתי בלקיחת המושכות לידי,או הצהרת הצהרות, היה לי נוח לחשוב שהכל נתון בידיהם, מה שנכון חלקית אבל אני אדונית לחיי) . מאוד חשוב לי להגיע כעת מתוך חוזק עצמי ולהקרין זאת. אני יודעת שכדי לגייס אותם לקידם ענייני עלי לשים את הדגש על הידיעה וההכרה שלי במצוינות שלי.. כי אחרי הכל אני בונה את החיים שלי לטווח הארוך עם או בלי התואר

bridges

New member
אני מאמין שאת מוכנה למפגש

איזה יופי חגית. נראה לי שאת מוכנה בצורה יוצאת מן הכלל לפגישה. כל מה שיש לך לעשות זה לשתף בדיוק את מה שאמרת: את המחוייבות האמיתית שלך לאותו מקצוע בדיוק באותה עוצמה שבה את משתפת אותנו. אני גם רואה שאת מוכנה להשקיע עוד מכספך ומזמנך על מנת להגיע לתואר. הסתכלנו עלייך. עכשיו אני מזמין אותך לנסות ולהכנס לנעליים של מובילי המכללה: אילו סיבות יכולות להיות להם לאשר את בקשתך? ואילו סיבות קיימות לא לאשר אותה? מה השיקולים שעומדים בפניהם? מה יכולים להיות ההפסדים שלהם ומה יכולים להיות הרווחים שלהם מכך שהם יאשרו את הבקשה? ומה ההפסדים/רווחים במקרה שהם לא יאשרו את הבקשה? רונן

ואוו תודה רבה ../images/Emo13.gif מעודד

אם יאשרו: רווחים- רווח כספי. - בוגרת מכללה שסיימה בהצטיינות. -אחד היעדים הוא לפתוח סטודיו וזה כדאי למכללה לקדם אדם עם פונטנציאל גבוה. הפסדים- כספית על שנה שלמה.{שלא לדבר על תואר שלם} -תופסת מקום של סטודנט חדש. אם לא יאשרו: רווחים:-קליטת סטודנטים חדשים. הפסדים:-הצלחה של המכללה, מכיוון שכמו כל מוסד לפני ראייתו את הכלל הוא נשען על פרטים והאינטרס שלו שכל פרט יצליח. ובצורה כזו ההצלחה מיושמת. מפספסים סטודנטית מצליחה עם המון רצון יישום וגם פירגון כשצריך.

שאין להם סיבה לא לאשר לי

אני כדאי להם ואני סטודנטית מצוינת. {הפגישה עימם היתה אמורה להיות אתמול, כרגע הם עושים לי קשיים, ביטולי פגישות ללא ידיעתי, הגעתי לפגישה ולא היה עם מי לדבר, וכשהתקשרתי שוב טענו שאני לא הגעתי לפגישה שהזיזו וקבעו בשעה מוקדמת ועוד כהנה וכהנה תירוצים..לא הייתי מספיק עירנית כדי להוכיח על טעותם וכל מה שהיה חשוב לי זה לקדם לפגישה, בסופו של דבר קבעתי פגישה נוספת וזה מה שחשוב-אך נראה לי שאפתח שירשור נוספף בנוגע לעירנות ויעילות זוהי נקודה שהחוויות מאתמול והיום הדגישו לי שעליי לעבוד על כך}

למעלה