שלום

שלום

שלום, שמי אייל ואני כמעט בן 17 (אבל רק כמעט
) בכל מקרה, אני הרבה זמן מתעניין בגרפולוגיה ולאחרונה קראתי את הספר של איילון, אח"כ ראיתי פה מה רשמתם עליו וחיפשתי בבית וגיליתי לא מעט ספרים בנושא. בין לבין ללימוד לבגרויות גם הספקתי לקרוא את הספר של חנה קורן... (יש לי גם ספר של ישראל אודם). ועכשיו? בשני הספרים לדוגמא לוקחים מאפיין ורושמים 10000 תכונות...ואתם לא משערים שאני זוכר הכל. אז עכשיו לשאלתי, איך אני יכול להיות חובב גרפולוגייה מתחיל אבל
אבל מעשי..ולא רק בתיאוריה. לפעמים אני מסתכל בניתוחים שלכם...ואני חושב אם הייתי מצליח לעשות משהו דומה. לעיתים אף אני חושב לנתח כתב של כאלה שמפרסמים פה..אבל בוא נגיד ככה..מי אני שאפרסם ניתוח על מישהו..שבסוף זה ייצא ממש הפוך. בנוסף, לפעמים שאני מסתכל על הכתבי יד אני כזה מזהה כמה דברים - גם זאת התחלה..אבל אני לא רוצה לרשום את זה מחשש שזה לא נכון. אז מה אתם מציעים לי לעשות בכדי להפוך את הקריאה על זה למעשית? שלכם,

עטרה ב ט

New member
דון קישוט אתה יכול לנוח........ ../images/Emo8.gif

שלוש דרכים יש כדי ללמוד ככה לבד בשביל הכייף: 1. להסתכל על כתבי יד. זה הדבר הכי חשוב. כל הזמן להסתכל על כתבי היד של כל מי שמסביבך ובמיוחד אנשים שאתה מכיר ויכול לראות את הכתב וגם את האישיות. זה חשוב גם למי שרוצה להיות מקצועי ואין דרך יותר טובה מזאת. 2. להתקדם בקריאה. קראת את הספרים הקלילים, הפופולריים, עכשיו תתקדם הלאה. בעברית הספר האהוב עלי כמו שכולם כאן יודעים הוא "גרפולוגיה שיטתית" של פוקורני. אבל יש עוד המון, אודם הוזכר כאן כמה פעמים, יש באנגלית ספר למתחילים אבל מאוד מאוד שיטתי וברור ורחב: the idiot guide to graphology של sheila lowe אפשר להשיג באמזון כמובן. ויש עוד הרבה. בקטע הזה אני ממליצה לך להתייעץ עם שייקה. 3. כאן אנחנו באים לשירותך. תקרא את הפורום, תשים לב איך כולם מנתחים ואיך מגיבים המנותחים, תתנסה גם אתה, תקרא את מאמרי הפורום, ובקיצור, תתאמן עלינו
. אם כך ואם כך ברוך הבא

אריק!

New member
אני מצטרף למה שכבר הציעו לך ומוסיף

נכון שבחלק מהספרים יש טבלאות ותכונות, ולך תדע לשייך, אולם יש הגדרות חוזרות על עצמם. בתור התחלה תוכל לנסות לזהות משהו בכתב ולרשום בצד את הנתונים, וכך הלאה. תכונות שיחזרו בתדירות רבה עשויים להיות באדם. כמובן שזה מאד כוללני וגס ולא תהיה לך שום בקרה עצמית לדעת אם צדקת או לא, אבל לאט לאט ההבחנות משתפרות, יש גם תגובות, קוראים גם מה שכתבו אחרים ומתקדמים. אם מראש אתה מגדיר את עצמך והניתוח כפי שהם, במגבלות הקיימות, אתה יכול לשוטט להנאתך בשבילי הנתוח ומי שיקח את דבריך, לפחות בשלב זה, ברצינות רבה מדי - עושה זאת על אחריותו. אריק

למעלה