שלום

18 תוים

New member
שלום

שלום אני חדשה כאן בפורום ושמחה לגלות אותו. יש לי מספר שאלות בנוגע למי שעוסקת בשמלות כלה ואשמח לקבל ייעוץ. אני עוסקת המון זמן בתפירה ולאחרונה התחלתי לעבוד כעצמאית בסטודיו בבית. אני עושה בעיקר שמלות לאירועים (לפי הביקוש) אך המטרה היא שמלות כלה. אני גרה רחוק מהמרכז (כשעתיים נסיעה) ואני נתקלת בקשיים כאשר אני אמורה להציע דוגמאות של בדים ללקוחות. יצא לי לעבוד מעט עם חנויות בדי שמלות ערב וכלה בנחלה- קלאסיק, שאנל ופמינה. שאלתי אם הם נותנים דוגמאות מאחר ואני גרה רחוק אך כמובן שקיבלתי רק דוגמאות של בדים ללא דוגמא, ונאמר לי שדוגמאות של תחרות וטולים רקומים, ובכלל, בדים יקרים הם לא נותנים, ושאבוא עם הלקוחה, דבר שאני עושה כרגע, בלית ברירה. כל מי שגרה רחוק כמוני בוודאי מבינה את התסכול הטמון בנסיעות הארוכות ובוודאי שלא אוכל לבוא עם כל לקוחה. מה גם שלא די ברוב המקרים בביקור אחד בנחלה. רציתי להיוועץ במישהי שעוסקת בתחום כיצד אני מתמודדת עם זה? האם אין חנויות אחרות שכן מוכנות לחלק דוגמאות או לפחות סוכנים שמגיעים לעסק? כמובן שרכישת בדים בשלב זה לא באה בחשבון בגלל טריות העסק והמחסור בתקציב. אשמח לקבל ייעוץ מכל בעל/ת ניסיון בתחום. רב תודות.

כמה עיצות

אני עדין עובדת כמוך וגם גרה בעיר שיש בה מעט מבחר אין מנוס מלנסוע לנחלה, אבל אסור לנסוע יותר מפעם אחת עם לקוחה זה ברור, ולכן מה שיש לעשות הוא לרכוש את הבדים שאת משתמשת בהם כל הזמן, כמו בטנות וכן רוכסנים ואולי כמה מטרים של סאטן בסיסי , סאטן לייקרה בקיצור כל מה שהולך אצלך ברגיל, כך תוכלי גם להוזיל מחירים כי תקני בכמויות יותר גדולות. בענין שאר החומרים, צריך להבין מי היא הלקוחה, ולהסביר שאת נוסעת פעם אחת, לכך וכך שעות ותהיו בחנויות האלה והאלה- בסה"כ אין כל כך הרבה חנויות לממכר בדים לכלות. אם מדובר בגיברת מתלבטת במיוחד, שלחי אותה לסיבוב מקדים שבו היא תשוטט ותראה בעצמה, ואז לנסוע יחד ולמקד את הבחירה, או להפך, סעו יחד, הסבירי למה את זקוקה ושאת הסיבוב השני תעשה בעצמה אחרי שהיו לה ביד חמש דוגמאות שהיא נסעה איתן הביתה והלבטה עם חברות. עוד אופציה זה לקבל את שמות הבדים שמהם מתלבטים ולהזמין בדואר מהחנות, וזה נכון גם לסאטנים וכל השאר, יש הרבה סוכנים שמסתובבים וישמחו לספק לך. בהצלחה

18 תוים

New member
תודה על העצות

ואם יורשה לי להמשיך לשאול: אז מה שאת בעצם אומרת זה שאם הייתי רוצה לעצב קולקציה, למשל, הייתי צריכה לקנות מראש כמות מהחומרים של כל שימלה..? כלומר, אין אפשרות אחרת במקרה זה, חוץ מלהשקיע סכום כסף נכבד? אני שואלת כי עבדתי אצל מישהי שמעצבת ותופרת וילונות ומוצרי טכסטיל לבית, והיא מקבלת המון דוגמאות, גם מבדים נורא יקרים, הלקוחה בוחרת אצלה את הבדים והיא מזמינה את הכמות הדרושה להזמנה. אין לה הפסד על רכישה מראש. והייתי רוצה לשאול גם כיצד את מתמחרת שמלה שלא תפרת קודם כמותה ואת בעצם לא יודעת כמה שעות תצטרכי להשקיע בה, כי הרי, מחיר של שמלה זה עלות חומרים+ עבודה + סכום יחסי מהוצאות שוטפות. שוב תודה ויום טוב לך.

lirola

New member
בעולם מאוד נפוץ לשלם על דוגמאות

מציעה לך שתעברי בחנויות נבחרות ופשוט תקני רצועות קטנות של בדים. את יכולה להציג את עצמך בחנות ולהסביר שבעתיד תרכשי גלילים מבדים מסויימים ושכעת את עובדת מול לקוחות ורוצה להציע מגוון. תוכלי לבנות לך אלבום יפה עם רצועות קטנות של הבדים השונים. נכון שחתיכות גדולות נותנות אפקט יותר משכנע, אבל תחת המגבלות הקיימות גם זה יכול להיות פיתרון. מה שכן, הכל משתנה כשאת בונה יחסי לקוח עסקי מול החנויות שתעבדי איתן, עם הזמן זה יהיה יותר קל, בהתחלה כולם מאוד חשדנים וחושבים שרוצים לנצל אותם. בלי שום קשר יהיו לך בדים שתעבדי איתם תמיד כמו סאטן משי למשל, כך שלקנות גלילים יהיה לך הרבה יותר זול מאשר מטרים בודדים בכל פעם. אני לא אומרת שתקני את התחרות שעולות 700 שקל למטר בגלילים על ההתחלה, אבל מהבדים הבסיסיים יותר, יהיה לך הרבה יותר נוח להחזיק אותם אצלך. גם כל נסיעה לנחלה לרכישה של בדים עולה כסף. לגבי שמלה שלא תפרת לפני- היא אמורה להיות מתומחרת לפי מורכבות העבודה אבל היא לא אמורה לטמון בחובה את הקושי או את הזמן הנוסף שיהיה כרוך בכך שזו גיזרה שלא עבדת איתה קודם (סתם דוגמה לשם ההסבר- אם מישהי אינה יודעת לעבוד עם מחוכים ועובדת על מחוך 5 שעות יותר , זה לא אומר שהיא צריכה לגבות על עוד 5 שעות עבודה, זה בעצם זמן לימוד שלה את נושא המחוכים, זו לא בעיה של הלקוחה שהתופרת לקחה על עצמה פרוייקט שהיא לא מספיק מיומנת בו)- הלקוחה אינה אמורה לשלם על חוסר הניסיון שלך עם הדגם שביקשה. מה גם שתוכלי לשחזר את הדגם ולדרג אותו למידות נוספות כך שהגיזרה שעבדת עליה נשארת איתך. שיהיה בהצלחה.

18 תוים

New member
לצערי קרה לי לא אחת

שקניתי כך דוגמאות ועד שבאתי לקנות כמות, (ולא הרבה זמן אחרי - שבועיים שלושה) הבד כבר אזל או שכבר לא נשאר מספיק ממנו... בעיה ידועה של סטודנטים לאופנה. תודה בכל אופן על עצה זו וגם על האחרות.

מהניסיון שלי

אי אפשר לייצר בלי השקעה עליך לרכוש בדים בסיסיים *לבן סאטן פונדש בשני צבעים לבן ושמנת בשני עוביים דק ועבה . הבדים האלה משמשים למחוכים ,כבסיס לרוב השמלות וכן יכולים לבוא בתור שמלה עצמ אית כאשר הגיזרה מעניינת או כאשר את מקשטת אותה ברקימות שונות *שיפון מולטי לבן ושמנת בד מקסים מאוד זול ואפשר להגיע איתו לביצועים משגעים. *שיפון שאנז'אן או אורגנזה גם כן בשני צבעים *טולים גם כן בשני צבעים . *בטנות רוסנים סרטים חרוזים בדי תחרות יש מבחר עצום ובתור התחלה הייתי מציעה לך לקנות כמה מטרים של בד מכמה סוגי בדים שמטריפים את דעתך .אין טעם לבקש דוגמאות של בדים כי גם היבואנים לא מביאים כמויות מאותו הבד ויש אפשרות שתהיה לך דוגמה שהלקוחה תאהב והבד יסתבר לך שאזל מזמן .יש הרבה מעצבות לא מהמרכז שאלי אולי אותן כיצד הם מתנהלות כי אין חכם כבעל הניסיון .מחיר ...... השמים הם הגבול .בשמלת כלה אין קשר בין קלקולציה למחיר איש הישר בעיניו יעשה והמחירים מאמירים

שש שבע

New member
בהתחלה עובדים קשה,א

אם אין כסף אז הרגלים רצות. ככה עבדתי פעם, היום אני נוסעת לת"א (לצערי) בקושי אחת לחצי שנה, פשוט אין לי זמן, הספקים מגיעים אלי, לפעמים משאירים דוגמאות לבדים, ואת הבדים היקרים אני פשוט קונה מראש (תחרות וכו') אין מצב שיתנו לך דוגמית תחרה מכל בד הבדים האלה עולים הון. אלא אם כן את קונה הרבה. אבל זה עוד חזון למועד. בתור התחלה רצוי שיהיו לך בעסק בדי בסיס, כמו סארן, פודנג' בעוביים ועוד, שלחי לי מסראקשר אותך עם סוכנים של חנויות שאני עובדת איתם, אולי יצא לך מזה משהו.איפה בדיוק את גרה.

למעלה