שלום

שלום

בס"ד אני מקווה כי אני בפורום הנכון,ואם לא אשמח אם תוכל להפנות אותי. לפני כחודש עברתי דירה לבניין משותף בו אני שוכרת. הדיירים בבניין אינם מקבלים אותי כיוון שזו אינה דירה שלי (אינני בעלת). בהתחלה זה החל עם הערות לא נעימות אח כ איומיים על הילדים. התקשרות והוצאת דיבה עלינו בפני המשכירה ללא הפסקה. כעת, הוועד התקין מצלמות ברחבי הבניין כאשר אחת מהן ממקומת ממש לידי דירתי. אינני יודעת אם הדבר נעשה בהסכמת כלל הדיירים או אם הם יודעים על כך, אבל לי לא הודיעו כלום. פתאום ראיתי כי יש מצלמה נסתרת. זוהי חוצפה שאיו כדוגמתה! טענתם שהם רוצים לפקח על מי שהורס דברים בבניין. אני רוצה לדעת מה ביכולתי לעשות? זוהי פגיעה בחופש הפרט שלי כדיירת. אני משלמת על דירה זו! אינני גרה בחינם. אינני יכולה לעזוב אבל הדבר בלתי אפשרי מתסכל וחוצפני. אודה לך אם תוכל לעזור לי. אני יכולה לתבוע אותם משפטית על כך? תודה רבה.

לשון הרע והתנכלות על ידי שכנים

שלום, פנייתך מעלה מספר נושאים: ראשית, איום על ילדיך הינו מעשה פלילי, ולכן מוטב לך לפנות למשטרה בעניין זה. בעניין ההתנכלויות, אני מתקשה להבין - מה מפריע לאותם שכנים במעבר שלך לבניין? הרי יום יום עוברים מאות ואלפי דיירים לבניינים משותפים ולא נוצרים ביניהם חיכוכים. האם יש בך או במשפחתך משהו שמעורר התנגדות (על רקע גזעני או לאומי וכו')? כתבת שדיירך "רוצים לפקח על מי שהורס דברים בבניין". האם את או מי מבני מפחתך פגע ברכוש המשותף באופן כלשהו? נדמה לי שהתמונה שאת מציגה יכולה להיות שלמה יותר. בעניין המצלמה בחדר המדרגות. בהחלט ייתכן כי יש כאן פגיעה בפרטיותך המנוגדת לחוק. אך לשם כך יש לבחון את הנסיבות המדויקות של הצבת המצלמות. אם הצבת המצלמות נעשתה על מנת להתחקות אחרייך בלבד, סביר להניח כי הדבר מהווה פגיעה בפרטיותך והינה בניגוד לדין. סופ"ש נעים. עו"ד יוסי מאוטנר

למעלה