שלום!

JeykinsN

New member
שלום!

שלום לכולם!
יש לי שאלה, כמה יותר נכון, קצת מטומטמות אבל..אני רוצה לשמוע דעות. אני בת 14 (וחצי) ויש לי 'אוסף' של קישוטים כאלו לפלאפון, קטנים בצורת פו הדוב בתחפושות, אלו שקונים במכונות. בקיצור יש לי די הרבה, ושמרתי עליהם ממש טוב, הם לא קרועים ולא סדוקים ולא כלום. השאלה היא איפה אני יכולה למכור אותם ובכמה כדאי? יש לי גם כאלו שכבר אי אפשר לקנות מהמכונות..מי שלא מכיר הבובות האלו עולות חמישה שקלית במכונות. ואם כבר זה, אז אני גם מכינה דמויות קטנות תלת ממדיות מחרוזים, וצמידים 'מיוחדים' (בו נגיד שלא מוצאים בקלות, עבודת יד..) מחוטי ריקמה. איפה ובכמה כדאי לי למכור אותם? והאם בכלל אני יכולה למכור?

HayaBee

New member
שלום לך ילדונת, כל הכבוד לרוח העיסקית

השאלה לא מטומטמת, האוסף שלך בטח חביב עליך ואין לזלזל בו. אני מכירה בחורה ב-10 שנים מבוגרת ממך שעושה צמידים מחוטי ריקמה ומוכרת אותם בירידים, וכמובן יש רבים שעושים זאת. באופן כללי כדי למכור/לסחור צריך רשיון, אישור, רשות, רישום במע"מ, מס הכנסה ובאופן כללי - הרשויות. אני מציעה לך לנסות למכור לחבריך בשיכבה בבית הספר, בתנועה, בארועים בעירך בהם מתקיים יריד , ישנם מקומות בהם באים ילדים ומוכרים מוצרים שהם מכינים, אספו ומיותרים לאחר כמה שנים. לדעתי יש גם שוק יד שניה באזור דיזינגוף סנטר בתל-אביב שם ניתן למכור בימי שישי אם אני לא טועה, או שיש יריד /שוק מיוחד המיועד לילדים, אני לא זוכרת תאריכים או מועדים של ימים אלו, אני מקוה שמישהו כאן בפורום יודע פרטים ויעלה אותם על הכתב. לא כתבת מהיכן את אז לא יודעת אם תל-אביב היא המקום המתאים לפעילות שכזו עבורך. הכי כדאי למכור לחברים שסביבך שידעו להעריך את עבודות היד שלך, אולי ירצו ללמוד ואז תוכלי לפתוח סדנא וללמד אותם, כך תוכלי להנות מעשית עבודות יד וגם להנות מהדרכת אחרים....אולי בתנועת הנוער? אולי בהתנדבות בכיתות הנמוכות בצהרונים.

JeykinsN

New member
תודה רבה!

לא שמעתי על היריד בדיזינגוף סנטר, הוא נשמע לי ממש רעיון מעולה אני אשמח באמת לפרטים. אבל באמת יש לי בעיה עם מכירה בבית הספר, כי אני לא רוצה למכור לחברים, יותר נכון אני מרגישה לא נוח עם זה. וגם על הפנייה לכתות נמוכות לא חשבתי, תודה!

למעלה