שלום ,

sims21

New member
שלום ,

שלום אני בן 14 מרעננה קראתי את הספר הסוד וגם ראיתי את הסרט והיו כמה דברים שלא הבנתי אם תוכלו להסביר לי בבקשה אני אשמח . הם אמרו שכול מה שאנחנו חושבים ורוצים זה פולט תדר לעולם וזה יקרה .. מה אם אני אבקש פתאום לדבר עם סבא שלי שנפטר זה יקרה ? וגם בתקופה האחרונה אני עובר תקופה קשה מאוד . סבא שלי נפטר כול החברים שלי בגדו בי והתחלתי להרגיש דחף ריגשי לגברים , אני מטופל אצל פסיכולוג והוא אמר לי שמכייוון שאני בגיל ההתבגרות ועדיין לא גיבשתי את הזהות המינית שלי הכול עוד פתוח , שההורמונים בגוף שלי משתנים ואני מאוד מבולבל בקשר למיניות שלי . מה אם אני אחשוב שאני סטרייט ואחשוב מחשבות חיוביות בקשר לזה זה מה שיהיה ? תודה לעונים לילה טוב .

kikona126

New member
שלום רענני ../images/Emo13.gif

בקשר לשאלתך על סבא. יש מקום בלב, בו אנו שומרים זכרונות ודברים שחשובים לנו. גם סבא שלך נמצא שם, יש לו מקום מיוחד משלו, מקום הראוי לו בלבך. איך מגיעים למקום הזה? או בלילה כשהולכים לישון ונפגשים עם אנשים שכבר לא איתנו - ומדברים איתם. או בדמיון מודרך בו המנחה מנחה אותך לפגישה. בקשר לשאלתך השנייה. אתה בגיל ההתבגרות כרגע, וזה זמן בו אתה מגבש את הזהות המינית שלך. חוסר בדמות של סבא, הדמות הגברית של סבא, יכול לתת לך את התחושה של רצון קרבה לבני מינך כרגע, קרבה לבני המין הפחות רגיש, כדי להרגיש פחות את החוסר. אבל אין זה אומר שזה נובע בגלל שאתה לא סטרייט. אל תתעסק במחשבה ותן לעצמך לגבש את הזהות המינית שלך ללא מחשבה על דיעות קדומות. אתה תהיה מה שאתה רוצה להיות, ולא מה שהחברה תחליט שתהיה. ואת זה חשוב שתזכור - אתה מה שאתה! ואתה יודע הכי טוב מה אתה - אם אתה אומר שאתה סטרייט, אז זה מה שאתה.

ל-sims21

אתה באמת בגיל מאוד מבולבל כרגע...לאט לאט אתה לומד על עצמך עוד ועוד... תיקח את הזמן לכל. הכי חשוב שלא תנסה לעקוף את הזמן ...אין צורך...הכל בסדר ! החינוך מלמד אותנו שלהיות הומוסקסואל (לכאורה) זה דבר נוראי ואיום ! הכל תלוי בהרגשה שלך לגבי עצמך, ולא לדברים אחרים סביבך (מה שאומרים אי-שם). תשתדל להתעסק בדברים שגורמים לך לשמוח, לחייך - גם אם אחרים היו אומרים עליהם דברים לא הכי טובים. תשכח מאחרים:) זה רק אתה ! ומה שאמרה קיקונה אמרה לגבי הסבא נשמע לי מאוד הגיוני.

sims21

New member
...

אני חושב שאתם כול כך צודקים . פשוט אני עובר תקופה כול כך קשה עכשיו וכול כך מבולבלת שאני אפילו לא מצליח לסדר תמחשבות אצלי בראש . ויש משהו במה שאתם אומרים כי אחי הגדול לא בקשר איתי ועם המשפחה שלי כבר שנים . תמיד אני מוקף בבנות בבצפר אין לי קשר חזק עם בנים והחברה הכי טובה שלי היא אמא שלי . אבא שלי אני לא קשור אליו בכלל . תמיד הרגשתי בזה שאמרתי שאני הומוסקסואל לא הרגשתי שלם עם זה בכלל הראש שלי רק חושב על זה כול היום 24 שעות אני מודאג מאוד . עכשיו שאני חושב על זה אולי באמת חסר לי דמות גברית בחיים וזה לא קשור לזה שאני הומוסקסואל . אבל עדיין המחשבה לא מרגיעה אותי כי אם זה לא ככה ? לא יודע אני כול כך מבולבל אני מנסה לחשוב רק על הטוב על התקופה המאושרת שתהייה בחיים שלי אני מנסה להאמין שיהיה בסדר כדי להרגיע את עצמי כי זה מגיע לרמות שאני פשוט חושב לוותר על החיים שלי . אבל תמיד שאני חושב מחשבות כאלה אני חושב על אחותי ועל המשפחה שלי ושאסור לוותר על החיים כי זה המתנה הכי גדולה שיש .. אבל אין אפחד שאומר לי " תעשה מה שעושה לך טוב , תעשה דברים שגורמים לך לחייך " החברים שלי לא אכפת להם משומדבר בכלל אני רק עוזר להם בלי הפסקה ושאני צריך עזרה לא אכפת להם בכלל . יש ילד אחד שאני לא מפסיק לחשוב עליו והוא לא יוצא לי מהראש . חשבתי שיש לי רגשות אליו בגלל שכול היום חשבתי עליו אבל זה לא זה .. אני מקנא בו מאוד אפילו שכולם אומרים לי שאין מה לקנא ואני מנסה להגיד לעצמי שאני טוב ומוערך בישביל עצמי ולא צריך להשוות אותי אליו אבל .. אווף אני כול כך מבולבל סליחה שאני חופר לכולם פה אבל פשוט יש לי כול כך הרבה על הלב והמון להגיד .. אני אשמח אם תתנו לי כמה עצות ותעודדו אותי קצת כי רע לי מאוד .

אז הנה, אני אומר לך: תעשה מה שעושה לך טוב

אתה הרי יודע שזו עיצה טובה, נכון? אז למה לחכות שאחד החברים שלך (גם כן חברים...) ייתן לך אותה במפורש? ואני מציע לך לקחת פסק זמן בסוגיית הזהות המינית, כי לא זה מה שיקבע אם תהיה מאושר בעתיד. אפשר להיות סטרייט ומאושר, ואפשר להיות גאה ומאושר. כך או כך, אין לך מה לדאוג. ובכל מקרה, גיל 14 זה גיל טיפה מוקדם לחשוב על הדברים האלה.

מאוד קיצוני../images/Emo201.gif

אתה סתם מכביד על עצמך. אני יודע שאתה מבין והכל, אבל הראש פועל בניגוד להבנה, וחבל... אתה גורם לעצמך למחשבות וחיים אומללים כבר מגיל ממש צעיר ! יוווווו בחיים לא חשבתי מחשבות כאלה בגיל 14 חחח הומו, לא הומו, סטרייט לא סטרייט....ממש לא היה איכפת לי. ראיתי MTV טיילתי עם ידידים...התעסקתי במוסיקה וכד'... אני תוהה מאיפה המחשבות האלה אצלך. חברים אתה אומר? בגדו? אל תסתובב עם "חברים" שכאלה... בכולנו בגדו בחיינו, אבל זה נתן שיעור לבחון ידידות/חברות הבאה בהמשך. לגבי הילד ההוא, מצויין! הבנת שזה לא זה - אז כבר הכל טוב ! לא חייב שהראשון שעולה בסביבה או בראש, הוא הבן-אדם! חמוד, אתה מערער לעצמך את הנפש בשטויות - שטויות! תראה מה אתה באמת יכול לעשות עם זה:)

ולגבי ה"סוד" - כדאי שתדע משהו

לצערי הרב, האנשים שכתבו את הספר הקריבו לא מעט דיוק על מזבח הרייטינג והרצון שלהם למכור כמה שיותר עותקים. הסוד איננו מכשיר שממלא אחרי כל בקשותיך באופן אוטומטי, בניגוד למה שהספר מנסה לרמוז. הסוד גם אינו "פתרון פלא" לבעיות שלנו, אלא בסך הכל כלי, וכמו כל כלי צריך ללמוד להשתמש בו כראוי אם רוצים לראות תוצאות.

neshel

New member
נכון כפרה..

ואתה לא קואצ'ר שסיים הרגע את הלימודים ורוצה למשוך אליו אנשים שיבואו למוד אצלו את ה"סוד".. נכון?

אם אתה דווקא רוצה לדעת...

אני אישית ממש לא אוהב (בלשון המעטה) את כל המסחור הזה שהולך סביב "הסוד" וקואצ'ינג ונושאים דומים. אני אישית ממש נגעל כשאני רואה את אנשים כמו בוב פרוקטור או רוברט אלן שמוכרים סמינרים באלפי דולרים, והופכים את הנושא החשוב של הפורום הזה למסחטת כספים שלא נגמרת. מצטער אם פגעתי פה במישהו שמעריץ את האנשים האלה, אבל זו דעתי. ואין לי שום כוונה לקחת חלק במסורת האומללה הזאת של מסחור "הסוד", אז אתה - נשל יקר - יכול להיות לגמרי בטוח שאני לא איזה קואצ'ר שמחפש פה לקוחות. ת'אמת? ממש לא נעים לי לכתוב את מה שכתבתי פה. בכל זאת, זה הפורום הרשמי של הספר, שנמצא תחת חסותם של המחברים שאת מעשיהם אני מבקר. אבל היה לי חשוב לומר את הדברים פעם אחת באופן ברור, בייחוד לאור ההאשמה המשונה שהופנתה כלפיי.

kikona126

New member
שלום

הספר הוא אכן פתח למשהו מסויים. אולם כל אחד צריך לבחור את הדרך שלו ואת המסלול בו הוא מרגיש נכון לצעוד. הפורום הוא הפורום הרשמי של האתר, אבל התחיל כפורום של תפוז, ללא רשמיות. אינני חושבת שלהגיע לסמינרים זה מה שעוזר, בסוד אנו מדברים על שינוי תפיסה ומחשבה. ובשביל זה לא צריך רק את הסוד... הצבת ידעדים לדוגמא זה דרך לשיקום. וזה לא סוד

neshel

New member
אז יאללה!!!!

אם זהו הפורום של הסוד - צריכים לדבר עליו לכל פרט!! אני בהתחלה חשבתי שהסוד או יקון זאת מילה נרדפת לתת מודע - אם תחשוב שאוהבים אותך אתה משדר את זה מהתת מודע שלך לתת המודע של אנשים אחרים שאתה פוגש וכך גורם להם לאהוב אותך - והנה הסוד עובד!! אבל זה עובד באמת כמו שרשום בספר!! דוגמאות - רבתי עם האקס שלי וזה נגמר בריב גדול ומכוער. אחרי איזה שנה היה לי ערב שהייתי גמור. בכיתי ומשם בעצם עשיתי כאילו אני מדבר איתו בטלפון. שמתי תמונה שלו והחזקתי את הפלאפון וסיפתריכמה רע לי. יום למחרת הוא צילצל. תאמין????? ויש לך דוגמא טרייה מלמעלה.. מה שקרה לי עפ הספר..

kikona126

New member
אני למשל למדתי

שחוץ מלבקש הבקשה צריכה להיות אמיתית. שהיקום מגשים את הבקשות שלנו כשהוא רואה שזה הזמן הנכון.

sims21

New member
כן אבל

אני כבר לא יודע מה גורם לי להרגיש טוב מה להרגיש רע ותמיד אני חושב שלילי כול הזמן על הכי גרוע ואני לא מצליח לשנות את זה כי אני לא יודע על מה כן לחשוב . אוווווווווף לא יודע אני כול כך מבולבל שיעבווור כבר

למה שלא נאמין? שלחת בקשה, וקיבלת תשובה.

ברגע שמבינים שקיים כוח עליון ביקום ושיש לנו ערוץ תקשורת ישיר איתו, אז אין שום קושי להבין מצבים כמו זה שתיארת. אבל שלא תחשוב שרק בגלל שקיים ערוץ תקשורת כזה, אתה יכול לטרטר את היקום באיזה פקודות שמתחשק לך ולצפות שתמיד תקבל את מבוקשך. היקום חופשי "לסרב פקודה" אם הוא רוצה (אם כי, הוא לעולם לא יעשה זאת בלי סיבה טובה)

נשל, אסביר לך מדוע כתבתי את הודעתי ל-sim

בא לכאן בחור בן 14, שגם ככה די מבולבל ולא ממש יודע מה לחשוב, ושואל את הפורום עם הסוד באמת עובד בצורה הפשטנית שמתוארת בספר. אז בתור בן-אדם אחראי שאכפת לו מזולתו, הרגשתי חובה מוסרית להבהיר לו שהעניינים לא כל-כך פשוטים. כי השילוב הזה של אדם הנמצא במצוקה ואמונה בשיטה שמספקת "פתרונות פלא" יכול להיות מאוד מסוכן. אז אם נפגעת מדבריי על מחברי הספר, אני מתנצל. לא הם היו הפוקוס של ההודעה שלי, אלא הבחור שפתח את השרשור הזה.

../images/Emo45.gif

אני בטוח שכל אחד בא רק לעזור פה אחד לשני/יה. Sים, תתייחס אל מאורעות הלא קיים, כאל מאורעות הקיים. אסביר: מה שקיים כרגע, קיים מתוך סיבה/מחשבה, טובה או רעה, אבל מחשבה שלך! כמו שדברים שכבר קיימים, ישנם דברים קיימים במישור/מימד אחר, והם עדיין קיימים. תנסה לקבל זאת בצורה הבאה ולהיות גוע, כי הכל עומד להתרחש, רק שעכשיו אינך רואה זאת. מעבר למה שנאמר להודעותייך, זה כבר עובדה שלך עם עצמך, ולמענך!

למעלה