שלום

ליה102

New member
שלום

אני קצת חדשה בעל ענייני הסוד אבל גם אני גיליתי את הסוד והבנתי אותו אפשר לומר, אך למרות זאת אני מרגישה שאני לא ממש מצליחה ליישם דברים ואני אתן דוגמא: יש לי בעיה שמאוד מציקה לי אני יודעת שאולו זה ישמע טפשי אבל אני חייבת לשתף מישהו ואשמח לתשובה על כך, יש לי פעוט/ילד בן שנה ותשעה חודשים ילד פעיל, חכם, שאני פשוט מטורפת עליו מאהבה אבל תמיד שאנחנו נמצאים בחברה עם ילדים אחרים בני גילו אני מרגישה שאני מגנה עליו יותר מדי, פוחדת שירביצו לו חלילה או שיחטפו לו משחק ואז הוא יבכה למרות שברוב הפעמים הוא עומד על שלו עדיין אני תמיד בהיכון לשמור, להגן ונניח שקורה מצב שילד אחר הרביץ/חטף לו משהו והוא בוכה אני מאוד מתאכזבת וכואב לי עליו ברמה שאני חושבת על זה כל היום ומשחזרת את מה שקרה והלב שלי ממש כואב בגלל זה אני מרגישה מן תחושת תסכול על כך שאין לי מה לעשות הרי הוא צריך ללמוד לבד ואני רוצה להפסיק לקחת את זה ללב בצורה כזו להיות יותר רגועה ואני לא ממש מצליחה אשמח לטיפים שיעזרו לי לממש את הסוד על בעייתי ...

ע ו פ ר ה

New member
ליה המקסימה שלום

ריגשת אותי בדבריך. בחרת בנושא מקסים לעבוד עליו עם הסוד. אני חושבת שכל אמא צעירה (ואני מכירה גם אמהות בוגרות כאלה), עוברות דרך הגנה כזו או אחרת על הילדים שלה, וזה אך טבעי. דמייני שאת נמצאת עם הבן שלך בתוך קבוצה עם ילדים. דמייני איך הוא מסתדר עם שאר הילדים. ואותך דמייני יושבת רגועה, יודעת שהילד מוגן ובטוח. דמייני את עצמך שלווה כשאת מבינה שהילד לומד איך להסתדר בעולם. יש אנשים מקסימים בעולם (אינני יודעת מדוע המשפט הזה נכתב, אבל כנראה שהוא צריך להיות כאן). תביני שכשאדם מגיע לעולם, הנשמה שלו עשתה בחירות וטוותה מסלול שעליו לעבור. כשאת מאפשרת לילד להתמודד לבד, את בעצם מחזקת אותו, כי הוא מקבל כלים לחיים. זו דעתי על גידול ילדים. יש לי חמישה וכך גידלתי אותם. יחד עם זאת , אני בהחלט מכירה את התחושה עליה את מדברת. באהבה עופרה

אוקי

את פשוט משליכה מהמושגים של העולם שלך מה עובר עליו.. מה זה בשבילו להיפגע.. מה יקרה אם לא תגני עליו.. בוודאי יש לך בראש תסריטים דיי נוראים, ואת פשוט מגיבה לתסריטים האלה שבראש שלך.. את למעשה לא מגנה על הילד.. את מגנה על עצמך, כי את לא יודעת איך את תתמודדי אם כך וכך .. הילד ידע מה לעשות, הוא יבכה, הוא יחזיר, הוא יעשה מה שילדים עושים, באמת שאין מה ללמד אותם.. יש לך רק ללמוד בעצמך איך להתמודד עם זה. אני מציע לך לחקור את המחשבות והמושגים שלך, הפחדים שלך, את כל השדים האלה שתוקפים אותך - דרך השיטה של ביירון קייטי, שיטת העבודה, שהיא חקירה ושחרור של מחשבות, זה מחזיר אותך לזרימה מאוזנת עם הדברים. בהצלחה.

ליה102

New member
...

מה זאת השיטה הזאת? אני חושבת שאתה מתאר בדיוק את מה שעובר עלי גם אני בזמן האחרון הרגשתי שאני צריכה להתמודד עם עצמי ולהפסיק לחשוב מה יקרה אם.. ובאת התחלתי ליישם דברים ולהיות יותר רגועה אבל אשמח לשמוע עוד על השיטה הזו...

הבעיה

שאנחנו מגיבים למחשבות שלנו בצורה אוטומטית, את לא יכולה פשוט "להפסיק" עם זה.. או פשוט לבחור להפסיק לחשוב ככה.. את צריכה באמת לראות משהו אחר ואז זה מפסיק מעצמו. אז אני לא אתחיל לספר לך על השיטה בפוסט באינטרנט.. לכי קני ספר שלה :) או כנסי ליוטיוב ותכתבי את השם שלה byron katie. אני יכול להעיד שבחיי האישיים אני מחשיב את השינויים שקרו כממש ניסים, דברים שכבר חשבתי שלעולם לא אוכל לשנות.

ע ו פ ר ה

New member
השיטה הזו

של קייטי ביירון נקראת "העבודה". קייטי ביירון גילתה שיטה שעובדת עם 4 שאלות יסוד שעוסקות בחשיבה שלנו. המיקוד הוא על מחשבות ששיכות לנו בלבד. ל 4 השאלות היא הוסיפה היפוכים. השיטה מאוד מעניינת ולא מתאימה לכל אחד. לפני שאת קונה את הספר תוכלי למצוא על השיטה חומר באינטרנט כולל בפורום של "העבודה של קייטי ביירון" של תפוז. באהבה עופרה

הפרק הראשון בספר 7 ההרגלים של אנשים אפקטיבים

במיוחד מתאר חוויה דומה שעברו מחבר הספר ואישתו עם בנם. להגן על הילד זה רגש טבעי, מצד שני, הוא תומן בחובו את האמונה שהילד לא מסוגל להגן על עצמו, מה שמחליש את הילד. מה שיחזק את הילד זו האמונה שהוא מסוגל להגן על עצמו ושהוא יעשה זאת, וכל חוויה שהוא עובר מלמדת אותו. לעודד את הילד שאת בטוחה בו, ושהוא יודע להסתדר, ושהוא יעשה זאת בעצמו זה מה שעוזר לגדל ילד בטוח בעצמו שיודע להסתדר בחברת אנשים. בברכה שפי

למעלה