שלום.....

aviel08

New member
שלום.....

קיבלתי דו"ח על נסיעה על המדרכה שאלתי היא כמה מטר מותר לי לרכב על המדרכה אני שליח וחניתי את הקטנוע וכשחזרתי לרדת לכביש חיכה לי שוטר ונתן לי את הדו"ח

yoe66

New member
לא חושב שיש הגדרה חוקית למספר מטרים

אבל אם זה כדי לחנות ורכבת ישר לדעתי תוכל לצאת מזה במשפט זכור לי מקרה שעלה על תקדים ששליח יצא זכאי במקרה דומה אם כי כל מקרה לגופו

tomergg

New member
למיטב זכרוני זה משהו כמו 20 מטר

נסיעה זהירה כאשר אתה לא מסכן עוברי אורח. החוק לא מבדיל בין פחית לטוסטוס.

tomergg

New member
תוספת חשובה.

החוק נועד כדי שאני אוכל להכנס לחניה הפרטית שלי. הוא לא נועד כדי ששליחים יוכלו לנסוע בחופשיות על המדרכה. אם הנסיעה שלך הייתה חוקית ולגיטימית ופשוט נפלת על שוטר ללא שיקול דעת (יש כאלה?!), אני מאמין שלא תיהיה לך בעיה לבטל את הדו"ח (בתחנת משטרה, ואם זה לא עובד אז משפט). אם הנסיעה לא הייתה חוקית ותפסו אותך, עדיין יש סיכוי שתצליח לבטל תוך ניצול החוק, הבורות של המשטרה, ומערכת המשפט הרקובה.

הספרנית

New member
שיוו! אני קיבלתי פעם דו"ח בנסיעה על מדרכה ../images/Emo46.gif

עכשיו אני הולכת לבדוק כמה מטרים עברתי שם
אם שילמתי אני יכולה לדבר ללמפות, נכון?

למיטב ידיעתי

זה לא נמדד במטרים אלא בכיון הנסיעה. מותר לחצות את המדרכה ( ורק ביציאה מחניה) אבל אסור לסוע לאורך המדרכה. כמה נסעת ?

tomergg

New member
אני לא חושב שכיוון הנסיעה רלוונטי

תקרא את התוספת לתגובתי.

aviel08

New member
אה....

נסעתי אולי 10-15 מטר כי אין שם יותר מדרכה משם זאת מין ירידה לחניון של חצרות יפו לכביש אז השוטר אומר לי תרד מהעליה שעלית ממנה היא יותר קרובה אמרתי לו ששוטר אחר אמר לי שאם אני יורד משם אז זה כאילו אני חוזר אחורה על המדרכה ובשביל זה יש את הירידה בהמשך מי שמכיר את איזור ת"א יש ברחוב סלמה 4 בנק מזרחי טפחות הוא בנק פינתי ומשם המשכתי לסלמה בקיצור אחרי שיצאתי מהבנק עליתי על הקטנוע התנעתי ורכבתי לתומי

yoe66

New member
מזכיר לי פעם שבאו אלי שני טכנאים של בזק

גם הם עבדו באותה שיטה אחד כתב אחד קרא רק לא כל כך טוב... אחרי שהעלבתי אותם עם הבדיחה שאולי הם כמו שוטרים לא היה עים להם אז הם שלחו מישהו שיודע את העבודה

פ ו כ י

New member
יש מצב שאתה השוטר הכותב?

"..שייסעו על המדרכה בדרכם מהכביש למקום חניה או לחצר של בית.." משמע חציית המדרכה ישירות מ/ לחנייה מוכרזת או חצר בית. לא כדי לעלות על המדרכה בדיזנגוף פינת פרישמן ועד לחניה מתחת לביתךבפינת יורדי הסירה
פותח השלשול מספר שנסע על המדרכה כדי לחנות מול העסק.

inif

New member
קבל אח שלו -->

היה פה מישהו שהעלה את הדף הזה , אז הנה אני מעביר הלאה.

yarivos

New member
אחשלו, זו הפרת זכויות יוצרים

עם כל הצער שבדבר. אם מישהו רוצה, אז במסרים לinif. בחור נחמד, זורם כזה

שבע

New member
החוק אומר דבר כזה...

עפ"י תקנה 38 (א) לתקנות התעבורה אסורה נהיגת רכב על המדרכה, פרט לחצייתה לשם יציאה או כניסה לחצרים. לגבי הכתבה ב-YNET, אני לא הייתי סומך על הסיפור הזה בכלל. זה על אותו משקל של נסיעה בשוליים - יצאה הוראה / המלצה להתעלם. בפועל השוטר קובע את העובדות בשטח ואח"כ לך תשרוף זמן ועצבים במשפטים וריצות לעו"ד.

למעלה