שלום.!

שלום.!

מה היתם עושים אם היה לכם מיקרה כזה. היה לי חבר שמאד אהבתי והיה לנו מאד נחמד. עד שחברה טובה שלי החליטה לעשות מעשה ולהרחיק אותי מהקשר איתו כי לטענתה זה יהרוס לי בהמשך ושאנחנו לא מתאימים וכמה זה אסור וכ`ו. את האמת שהיא הצליחה רק בקצת להוריד אותי מהעץ. ולאט לאט זה ניגמר. מיצדי. חודש אחרי!! אני מגלה שהיא בקשר עם מישהו, תגידו! זה בא מקינאה?! אפה כל ההרצאות שלה?? למה היא עשתה לי אתזה??? ומדובר ``בחברה הכי טובה!`` מה היתם עושים במקומי??

אני חושב שמותר לך להיות בהלם

אבל צריכה לדעת שגם היא, ככל האדם, יכולה ליפול. היא נפלה כמו שאת נפלת. כעת, את צריכה לעזור לה! אני הייתי מציע, כהצעת המשנה באבות `אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו`.

אץ קוצץ

New member
כתוב על ישמעל

"באשר הוא שם" יתכן שלפני חודש היא הייתה באמת בדרגה רוחנית לומר לה לעזוב את הקשר. וכשהם יורדים...

כח עולה

"תורת סבו בפתחי ביבים", אכן 'באשר הוא שם' זה חפירת משגיחים ידועה... וגם ה'כאשר יורדים'....

פופקס

New member
דוגרי?

אני לא מתפלא. כי אצל בנות הרגש והשכל הם שני דברים. כמו תאומים סיאמיים שמחוברים בגב.. יש גם רגש, גם שכל, אבל הם כמעט לא רואים אחד את השני...

הי לך!

זה באמת קשה לראות כזה דבר אבל אם היא באה נניח ממקום של קנאה את עושה כרגע בדיוק את אותו הדבר!לדעתי,תניחי לה ורק תראי אילו חברות להתחבר אליהן ואלו שצריך ומוכרחים להתרחק מהן. המונמון הצלחה ואל תקחי אתזה קשה!

היא בטוח רצתה את טובתך אני מאמינה...

רק שהיא נפלה גם...אני מכירה מיקרה דומה...

אני לא חושב שזה בא מקנאה..היא בסה`כ

דאגה לך נורא..וכנראה שאפי יותר מאשר היא דואגת לעצמה..ומה לעשות גם היא נפלה..מה שאת צריכה לעשות כרגע זה ללכת ולדאוג לה במסירות עצומה כדי שגם היא תצא מזה..בהצלחה!

ועל זה נאמר. . .

‏``אין אפוטרופוס לעריות!`` תיראי, אני (עדיין /tapuzforum/images/emo8.gif ) לא מכיר את החברה שלך בכדי לומר לך מה היו כוונותיה, אך יכול להיות שכשהיא אמרה לך את זה בעבר היא באמת התכוונה למה שהיא דיברה איתך, אך ברגע שזה הגיע אליה היא נפלה בדבר הזה ודבריה אלייך בעבר לא נבעו מתוך קנאה אלא מתוך דאגה כלפייך.

קסמאישי

New member
לדעתי תגידי לה איך זה נראה לך

אולי היא תוכל להסביר ועדיף לא להשאיר כזה דבר בלב כי זה עלול להתפרץ (אם למשל פעם תריבו) וזה יגרום להרבה יותר צער. זה משהוא כמו אל תשנא את אחיך בלבבך אם אתה מרגיש שנאה אתה צריך לומר לו את זה

לפי דעתי

אותה בחורה באותו זמן הייתה ברמה רוחנית גבוהה ולכן לטובתך אמרה לך שכדאי לעזוב את הקשר הזה כי הוא לא טוב מבחינה הלכתית, וכו' שזה אסור. וה' בדיוק שלח לה את אותו הנסיון שקרה לך ולא עמדה בו, ואולי ...אולי...את צריכה לחזק אותה בדיוק כמו שקרה לך ובדיוק איך שהיא חיזקה אותך... ולא נראה לי שזה בא מתוך קנאה שאמרה לך לעזוב את הקשר... אלא להפך- מזה שהיא דאגה לטובתך...

אני חושבת שזה

מאד טיבעי שחברה מעירה עלזה, חברה טובה. ואם זה מקינאה אני לא מכירה אותה . אבל בטוח זה לטובה. ותחזירי טובה בזה שתעירי לה כמובן בדרך טובה ומועילה!! ואולי תגרמי לה לצאת מימנו על מנת שתיתחזק כמובן הכל בצורה טובה.

למעלה