שלום

michael menson

New member
שלום

אני אמורה ללכת השבוע למבחנים לעבודה בחו"ל - בודקי ביטחון(אל על). למישהו יש מושג במה זה כרוך? (לנתב"ג כבר הלכתי...מבחן באנגלית בע"פ)

אם את מדברת על המבחנים ביהוד אז..

יהיה לך שם המון שאלונים וטפסים למלא ואחר כך מבחן באנגלית אשר כולל גם ראיון. אם תעברי את המבחן באנגלית תעברי לראיון ההתאמה אשר עורך ב-40 דקות... וזהו..

michael menson

New member
כן,ביהוד...

מה בדיוק שואלים באנגלית?קו"ח ותחביבים וכאלה? אם תוכל לרשום... בטח ישאלו אותי מה עשיתי באמסטרדם... יש סגל שעושה את הבחינה..? מקבלים תשובה במיידי או צריך לחכות מעט? אני ממש בלחץ... ומה זה מבחן ההתאמה? יש גם מבחן פסיכוטכני?

natushka24

New member
אז ככה...

הראיון באנגלית הוא עם אישה חביבה ונחמדה , ומטרתו לבדוק את רמת האנגלית שלך. אי לכך, זה לא משנה על תדברו כל עוד תדברו על משהו. אם אתה בטוח ברמת האנגלית שלך, אתה מוזמן לקחת את השיחה לאיזה נושא שאתה רוצה (או אולי שאתה מרגיש שאתה טוב בו) למשל, אני הייתי במיונים לפני שנתיים, ונפלתי בשלב מאוחר יותר. הפעם,כשראיתי שזוהי אותה בוחנת, פשוט, אמרתי לה שאני מרגישה דה ז'ה וו, ובסופו של דבר דיברנו על מה שאני רציתי. אבל... אם היא קולטת שרמת האנגלית שלך לא מספיק טובה, היא מתחילה אם שאלות כגון: " איך אומרים באנגלית - גורד שחקים" דברים כאלה. או "איך תשאל באנגלית -האם מישהו נתן לך להעביר משהו"... אחרי המתנה מייגעת, קוראים לך לראיון אישי, נחמד, אבל תהיה ערני למה שהם שואלים אותך. בסוף הראיון אתה הולך הביתה. אם עברת את יום המיונים הזה, מתקשרים אליך בערך אחרי שבוע ומזמנים אותך למחנים במכון טופ שיא. שם אתה עובר סדרה של מבחנים במחשב., לא משהו קשה. קצת ידע כללי, קצת היגון, מבחן אישיות. (תכנס לאתר של מכון נועם, ותראה... שם יש דוגמאות למבחנים האלה) אחרי המבחנים (בערך שעתיים- שלוש) נותנים לך למלא סוג של שאלות, שאלות מהסוג של- פרט 5 תכונות אופי שלך ונמק איך הן באות לידי ביטוי בחיי היום יום שלך. זה יקח בערך חצי שעה עד שעה, תלוי כמה תכתוב ותלוי בקצת הכתיבה שלך (אני מילאתי איזה 4 דפים) . אחרי זה קוראים לך לראיון עם פסיכולוג. זהו. אם עברת את המבחנים האלה , בערך שבועיים אחרי אתה מקבל טלפון ומזמנים אותך לראיון מסכם עם בכירי הבטחון של אותה התחנה אליה אתה מיועד. אחר כך יש איזה שבועים-שלושה שקט (אלא אם כן יש קורס ממש בסמוך-אז פחות) ואם הכל בסדר , אז מזמנים אותך לקורס. בהצלחה...

queen bee1

New member
היתי במבחן

אבל מה לא נכנסתי לראיון עם פסיכולוג,זה אומר בהכרח שלא עברתי? בעבר היתי שם ועשיתי את המבחן וגם את השיחה אז אולי יש איזה קשר ?

natushka24

New member
למה אתה לא מתקשר אליהם?

תתקשר ותשאל , אני חושבת שזה טעות.

אני רואה שענו לך יפה...

בקשר לתשובה לי הודיעו יום אחרי המבחנים ביהוד! אז לא הייתי צריכה לחכות בכלל, מה שהיה נהדר.. בכללי אם יהיה לך מזל את תכנסי ראשונה לראיון ולא תצטרכי לחכות בכלל (ב-12:00 כבר הייתיי בחוץ) המבחנים הטופ שיא הם מבחנים פסיכוטכנים על מחשב מכל מיני סוגים, ידע כללי, שאלון 300, צורות, מתמטיקה, זריזות דברים כאלה הקשורים לחשיבה שלך... בטופ שיא יש גם ראיון עם פסיכולוג שזה כמובן שטויות, מאוד נחמד וסטנדרטי. אל תדאגי שום דבר לא נראה מאיים במיוחד.. אני מאמינה שהם רק רוצים לוודא שאת בסדר ולא משוגעת ושאת אחראית, שאפשר לסמוך עלייך ויש לך ראש על הכתפיים.. שיהיה בהצלחה בכל מקרה!

michael menson

New member
אמסטרדם - ביקרתי שם לפני שבועיים והתאהבתי

מדהים שם. בעיקרון, לקחתי את הטל' משדה התעופה שם,ואז כשחזרתי מחו"ל,ראיתי מודעה בעיתון שיש בכל מיני יעדים בעולם. החלום שלי תמיד היה ארה"ב,אבל אני רוצה אמסטרדם (התאהבתי שם במישהו).

netush20

New member
שלום - ועוד שאלה!!!

העבודה בחו"ל - האם זה אומר להיות באופן קבוע במקום ספציפי בחו"ל? או שכל כמה זמן יהיה שינוי במיקום העבודה? (הכוונה בבדקים ביטחוניים בחו"ל התחייבות של שנתיים...) תודה :)

למעלה