שלום

Future Tal

New member
שלום

יש לי בעיה ואני מקווה שלמשהו יהיה משהו להמליץ לי. אני כבר שבועיים רושמת יומן חלומות וזה לא משפר את זיכרון החלומות שלי. הבעיה היא כזאת: בימים שיש לי זמן ואני ישנה 10 שעות אני חולמת חלומות טובים וזוכרת אותם, הרבה מהם גם צלולים.(מתעסקת כבר חודש בנושא ככה). בימים רגילים שאני ישנה 8 שעות אני לא זוכרת כמאט בכלל את החלומות וכמובן הם לא צלולים. אני רושמת ביומן בצורה מפורשת (כמה שאני יכולה) אך אני זוכרת רק קטעים מאורפלים לפעמים גם ממספר חלומות. אני מאוד רוצה להצליח לחלום גם בשעות קצרות של שינה (8 שעות זה לא כזה קצר אבל שיהיה) ניסיתי כבר מלא פעמים לקום אחרי 6 שעות שינה וזה לא עוזר. חשבתי שיומן יעזור אבל גם לא כל כך. למישהו יש משהו להמליץ לי?

silverhawk

New member
אהלן טל

איך את עובדת על יומן החלומות? האם את מקפידה לפעול ע"פ השיטה (בשאלות הנפוצות)? וקחי בחשבון שאמנם פעמים רבות השיפור בזכרון הוא דרסטי, אבל זה לא מחייב. שבועיים זה לא כ"כ הרבה זמן, בסופו של דבר.

staserman

New member
את יודעת אנגלית ?

אם את קמה אחרי שש שעות פשוט תלכי תעשי משהו במשך 15 דקות , תחזרי לישון ותעשי WILD, למקרה ואניך יודעת מה זה אני אביא דוגמא אחת : תספרי עד מאה לאט ותדמייני את המספרים בראש, כשתתחילי לראות דברים מוזרים תביני שאת בחלום D:

Future Tal

New member
כן אני יודעת WILD

אומנם לא ניסיתי אף פעם. אני אנסה את זה היום..בטח יקח לי כמה ימים להצליח אבל זה שווה את זה לא :) ?

Future Tal

New member
יש לי עוד שאלה

זיכרון של חלומות יכול לפגוע בזיכרון של המציאות? כאילו עם אני אנסה לזכור חלומות אני אשכח דברים במציאות מהר יותר?

staserman

New member
לא...

אף פעם לא שמעתי על זה , אבל אני חושב כך : לזכור חולומות זה כמו לזכור כל דבר אחר, למשל אם את כל היום מששנת ולומדת מילים יכול להיות שתשכחי משהו אחר. הסכנה העיקרית של חולמות זה בילבול של מציאות ודימיון, לא אמורה להיות לזה השפעה על זיכרון. אך זיכרי שאת יכולה לדבר עם התת מודע שלך בחלום ולהשפיע עליו, זה יכול לגרום להרבה דברים ... אם תבקשי ממנו לשכוח דברים מהמציאות יכול להיות שזה יתגשם, הקטע של החלמות הצלולים לא מפותח דיו כדי לענות על כל השאלות ועדיין בתהליך של פיתוח.

Future Tal

New member
תודה

אני לא מבלבלת בין מציאות לחלום למזלי פשוט פחדתי שזיכרון חלומות יקח את הזיכרון של המציאות. אבל אם אין מה לדאוג אז אני שמחה^^

למעלה