שלום!

Shame in you

New member
שלום!

אני שוקלת (?) חזרה בתשובה. אבל, יש דברים שמפריעים לי בהלכה ואני לא בטוחה שאני יכולה להתמודד איתם. בעיקר עם זה שנשים לא לוקחות חלק בתפילה כמו גברים. שאלה לי אליכן- האם נשים מקיימות מניין נשים? והאם הש"צ (ית) במניין יכולה לאמר קדיש וברכו, וחזרת הש"צ? האם נתקלתן פעם באישה האומרת קדיש יתום מעזרת נשים? תודה וערב טוב

עלה קטן1

New member
שלום לשוקלת

נשים ביהדות הן דבר מאוד נעלה יש להן את התפקידים הכי יחודיים ולגברים יש תפקידים משלהם אישה אינה חייבת בתפילה בניין כמו גברים לא כי דפוקה או פושטית אלה כיון שיש לה תפקידים אחרים בעולם כמו חינוך הילדים שמירת כשרות הבית(גם ברוחניות) טהרת המשפחה שמחה לימוד תורת הנגלה וחסידות ותפילות אך האישה אינה מוגבלת בזמן מה שהגבר כן הוא חייב להתפלל בזמנים מסוימים במנין עם לבושים מיוחדים במקום מיוחד ואיך האישה תצליח למלא את תפקדיה אם תהיה מוגבלת בזמנים? לכן אישה חייבת להתפלל לפחות שתי תפילות ביום ( לפי דעת האדמור הזקן חב"ד) ועדיפות על שחרית ומנחה ככל שיותיר לה הזמן אני אישית אמא ל 4 ילדים אין לי כמעט דקה פנויה בסדר יומי ( אפילו עכשיו שאני כותבת זה תוך כדי הנקה) לאחר שהילדים הולכים לגן אני מתפללת ברכות השחר מניקה את התינוקת אוכלת דואגת לצרכי האישיים ממשיכה בתפילה מה שאין בעלי יכול להרשות לעצמו הוא חייב להיות בבית הכנסת עם מניין וקרה שאין מניין הוא ממתין עד שיהיה אם אני הייתי צריכה להמתין מה היה על התינוקת מי היה דואג לה? מתי הייתי עושה סידורים? את צריכה להתחיל מנקודה כזו תקראי ספר של הרבי מליובאוויטש "אל נשי ובנות ישראל" תביני כמה תפקידים מוטלים על האשה המוווווווווווווווווווווווווווווווון ואז תביני למה דוקא לאשה אין חיוב לומר קדיש. וטוב שכך.... מאחלת לך המון הצלחה אני פה בישבילך ומקוה שתגיעי לתובנה מלאה כי את נראית לי בחורה סופר חכמה שאלות זה תמיד טוב ובשמחה

barody

New member
מצוות שהזמן גרמן

מסכימה עם עיקרי הדברים עם הסתייגות קלה: קראתי במקום אחר כי הנשים אינן חייבות אבל אין זה אומר שאם הן רוצות אסור להן, זה עלה בנושא תפילין, האם נשים רשאיות להניח תפילין אמנם הן רשאיות, כמו כן אמי הורתי שתחייה אמרה שבמקום הולדתה הרב המקומי הרשה לאישה לומר קדיש על אביה משום שלא הותיר בנים, כך שההלכה מאוד אנושית ואינה שחור לבן, יש פנים לכאן ולכאן הכל לפי הנושא.

ערב טוב לך

לקיים את הדת היא משימה וכמו כל משימה יש בה גם קושי ויחד עם זאת יש בה גם חוויה.. מקומה של האישה בדת היא מורכבת. מצד אחד יש דברים שאסור/חייבות לעשות כנשים. ומצד שני יש דברים שהגברים אסור/חייבים לעשות כגברים. וכמו בכל משימה יש לכל אחד תפקיד מסויים כך גם בדת.. לנו הנשים יש דברים שעליהם אנו מקבלות שכר. ואל לנו להיתערב בתפקידם של הגברים.. התפקיד של הגברים זה להתפלל בבהכ``נס לעלות לתורה. לגשת לש``ץ, ללמוד תורה, להניח תפילין וכו. וכ`ו. כנשים פטרו אותנו החכמים מלעשות מלאכות אלה מהסיבה שהזמן גרמא. שזה אומר שהיות ואנחנו הנשים עסוקות בתפקידים שלנו. וכך אנחנו צריכות לנהוג.. לחזור בתשובה זה משימה קשה.. ובזה שאת מחפשת לבצע גם את התפקידים של הגברים את תיגרמי לעצמך שהמשימה תיהיה הרבה יותר קשה. הייתי מציעה לך שקודם תנסי לעמוד במטלות של אישה.. ואם עדיין ישאר לך כוח. אז תוכלי לשקול ביצוע של משימות נוספות. שיהיה לך המשך ערב מקסים. ופורים שמח

אופירA

New member
מנהל
אין מנייני נשים ביהדות

אין ש"צ ממין נקבה. אין קדיש וברכו וחזרת הש"צ בלא 10 גברים. אשה אינה אומרת קדיש. היא עונה מעזרת הנשים לקדיש שאומרים הגברים.

מבלגרת

New member
תוהה..

למה בכלל את מחפשת דברים שלא מצווים עליהם? ביהדות לאישה יש תפקידים שלה ולגבר יש את התפקידים שלו כשביחד הם מרכיבים את השלם. זה לא שאחד יותר טוב מהשני, אלא שני דברים שונים ולכל אחד מותאם התפקיד המתאים לטבעו (בהמשך). נדמה כאילו את מרגישה שלגבר תפקידים יותר "חשובים" ולכן הרבה נשים שלא כ"כ בקיאות בדת חושבות שהן מקופחות, אך המצוות היחידות בהן האישה פטורה הן מצוות עשה שתלויות בזמן מסוים (שבהן צריך לקיים אותן). דוגמא למה שאמרתי על התאמת התפקיד- אמונתה של האישה יותר חזקה (כמו למשל במעשה עגל הזהב שהגברים רצו לקחת את התכשיטים והן לא הסכימו לתת ויש עוד דוגמאות) כך שהיא צריכה פחות נקרא לזה "מסגרות" בכדי להתקרב לקב"ה. אני חושבת שברגע שתתחילי ללמוד תגלי שזה אחרת ממה שאת חושבת.

היא לא מחפשת שום דבר ../images/Emo140.gif

היא בסך הכל ענתה תשובה לכותבת ההודעה הראשית לה היא הגיבה

חבל שלא שרשרת את הודעתך אל

כי אז היית חוסכת ממני את תגובתי שכנראה לא היתה במקומה אבל את זה לא יכולתי לדעת בלי ההבהרה ממך למי התכוונת לשרשר
אודה מאוד לך ולכל החברות היקרות על שרשור תגובתן להודעה/תגובה עליהן הן רוצות להגיב מה שיתרום כאן יותר להבנה על מה שקורה בשרשור וגם כדי שמי שתקבל את המסר תהיה אכן זו שאמורה לקבל אותו (אם סמנה שברצונה לקבל כזה על תגובה להודעותיה תגובותיה)

למעלה