שלום

בAטריס

New member
שלום

מה קורה? אני מקווה שתוכלו לעזור לי
נתחיל עם זה, שאני לא כל כך מבינה במחשבים, בטח שלא בלפטופס, ולכן אני רוצה לערוך "מחקר" טרם קבלת החלטה. כרגע אין לי לפטופ (בעצם מעולם לא היה). אני סטודנטית, רוב היום לא נמצאת בבית, אבל ברוב המקרים קרובה לנקודות חשמל. אני צריכה מחשב שיהיה עם זיכרון גדול, מהיר, רצוי שלא יהיה נורא כבד. אני מניחה שעל המחשב הזה אני גם אשמע מוזיקה, אגלוש באינטרנט....אבל אני לא משחקת משחקי מחשב או רואה סרטים (רק קליפים כמו ביוטיוב, ולפעמים משחקי טניס לייב דרך האינטרנט). כן הייתי רוצה מצלמה וצורב דיסקים רגילים ו-DVD. כמו כן, הייתי רוצה אפשרות לראות דיסקים DVD על המחשב - שיוכל לקרוא אותם. אני מקווה שהכל מובן, ולא מבולגן מדי. האם יש לכם הצעות לעוד דברים שאולי אני אצטרך? אולי הצעות שיתאימו? לאיזה כיוון חברה\סוג\כל דבר הייתם מציעים לי? אני לא יודעת גם מה טווח המחירים האפשריים או הריאליים למה שאני רוצה... תודה לעוזרים,

יאיר B

New member
שלום ביאטריס,

אני מניח שכשאת אומרת שאת סטודנטית, השימוש העיקרי שלך הוא במעבד תמלילים (וורד נגיד). במקרה כזה את לא צריכה מחשב עם חומרה חזקה במיוחד. מה שאומר שהוא לא יעלה הרבה. הבעיה היא שאת רוצה מחשב קל. כלל האצבע אומר שככל שהמחשב יותר קל = הוא יקר יותר. כך שאת צריכה לחשוב עד כמה נושא המשקל קריטי וכמה את מוכנה להשקיע בנושא (אפשר לדפדף בזאפ ולראות את המחירים למשקולות השונים של המחשבים). השימושים שלך כמו שאמרתי לא רציניים (עבור החומרה כמובן). עיבוד תמלילים זה לא משהו כבד, כנ"ל לגבי גלישה ברשת, שמיעת מוזיקה, צריבה (כל הניידים הגדולים כיום באים עם צורב DVD כסטנדרט, הוא יודע לצרוב וגם להציג סרטים). מצלמה זה עבור תוכנות IM (אי אפשר לצלם איתה כמו מצלמה דיגיטלית). יש הרבה מחשבים שמכילים כזאת + מיקרופון. אם מדובר על משקל של 2.5-3.0 ק"ג, לכל החברות יש מחשבים שיכולים להתאים, למשל סדרת N200 של לנובו, פאווליון 6000 של HP, אינספירון/ווסטרו של דל. לא חסרים.העלויות ינועו בין 4000-500 ש"ח בערך. אם את רוצה מחשב יותר קל, זה אומר גם מסך קטן יותר (בדרך כלל 12"-13") וגם המחיר עולה, 6000 ש"ח ומעלה. ממחירים כאמור אפשר להתרשם בזאפ. אחרי שתראי מה הולך שם, ואת תדעי מה קורה (מציע גם לקרא קצת במאמרים על קנייה של ניידים) נוכל להמשיך.

adam1985

New member
נראה לי שרוב

הייצא שיש בשוק היום יתאים לך, סך הכל הדרישות שלך נמוכות מאוד לפי דעתי. צורב DVD יש במרבית המחשבים כיום, עם הצורב הזה את כמובן גם תוכלי לראות סרטים על דיסקים של DVD. מבחינת זיכרון נראה לי ש160 ג'יגה יספיק לך, בכל מקרה לא פחות (ואולי אפילו כדאי יותר) גם מצלמה יש ברוב, בכל מקרה תבדקי את זה בחנות. מבחינת זכרון ראם נראה לי שג'יגה אחד יספיק לדרישות שלך. לפי דעתי מבחינת מערכת הפעלה, תבקשי שיתקינו לך את הXP ולא את הויסטה. אינטרנט אלחוטי גם יש ברוב המחשבים היום, (אצלי יש גם בלוטות ואני מאוד שמח עם זה, אבל לא חובה לקנות את זה כחלק מהמחשב) אני לא יודע להמליץ לך על חברה, לי יש לנובו והמחיר נראה לי קצת יקר מידי... בכל מקרה את הסקר שוק שלך תעשי גם בחנויות (תבדקי ככה גם את המשקלים של הניידים ואת נוחות השימוש) אין לי המלצה על מקום מסויים אבל בכל מקרה שלא יהיה באייבורי!!! ב ה צ ל ח ה ! ! !

למעלה