שלום

sima1203

New member
שלום

מאז ילדותי אני סובלת מתופעות של עילפון, ממש איבוד ההכרה, כל הבירורים לא העלו כלום, ונאמר לי שזוהי יכולה להיות גם תופעה תורשתית.מזה כשלש שנים לא התעלפתי, ובשבוע שעבר זה שוב קרה, כעת אני צריכה לעבור בדיקות דם לבדוק אבץ אשלגן וכדומה,אולם קורה משהו מוזר, בזמן ההתעלפות, מתכווצות לי כפות הידיים ואני מרגישה נימול. שאלתי, ואני מקווה שהגעתי למקום הנכון, מה יכולה להיות הסיבה לכך?יש לציין שאני צורכת סידן ופוסלן, ויטמין E וטיפול בלחץ דם גבוהה. מאד אודה על תשובה . שבוע טוב

freearth10

New member
שימי לב מתי זה קורה לך

יתכן שזה קורה לך כשאת מרגישה לבד מול כל העולם? יתכן שזה קורה כשלחץ הדם שלך עולה? מה קרה לפני שלוש שנים? האם זו התקופה בה התחלת לקחת טיפול נגד לחץ דם?
מאיה

sima1203

New member
לא

תרופה ללחץ דם אני לוקחת כבר 15 שנה, אני לא לבד מול העולם, זה קורה לי לעיתים קרובות בבתי קפה עם חברים במטוסים, אוטובוס וכדומה, אני מוקפת אהבה, הסיבה היא רק סיבה פיזיולוגית, חוסר באשלגן או מלחים מסוג אחר, ולא נפשית, ההתכווצויות בידיים והנימול, אינני יודעת את הסיבה, אני צריכה תשובה של רופא ולא של השערה, בכל אופן תודה

freearth10

New member
רופאים אין כאן

ורופאים גם לא מצאו את הסיבה. ההתעלפות לא מגיעה כך סתם היא באה להזהיר אותך על חוסר איזון של הגופנפש. כרגע יש לך 2 אפשרויות או לתחיל להקשיב לגופנפש ולברר מדוע זה קורה בבתי קפה עם חברים במטוסים,אוטובוס וכדומה או לפנות לרופא ואז זה כמובן לא הפורום המתאים.
מאיה

sima1203

New member
לאביבית

היי, האם לא הייתי אצלך לטיפול בשבוע שעבר באילת? האם את אותה אביבית?

primavera 1

New member
היי סימה!

איני מכירה אותך ואיני מאילת! אני מחיפה. יום נעים!

maxpush99

New member
התעלפויות

שלום לך נשמע שאכן יש איזה בעיה נרולוגית או אחרת שמצריכה בירור אפשרי שמדובר בנפילת לחץ דם פתאומית , הפרעה רגעית בקצב הלב או אחר אין תחליף לבדיקה על ידי רופא מוסמך ממליץ להתחיל עם נירולוג שיבצע גם בדיקת TILT-TEST בהמשך /במקביל לפנות לקרדיולוג בהמלצה לשאת מכשיר לניטוק קצב הלב ל24 שעות (HOLTERׂ להמשיך משם לפי התוצאות בהצלחה

sima1203

New member
תודה

סוף סוף תשובה רצינית. יש אפשרות גם של נפילת מלחים או סוכר.?

maxpush99

New member
התעלפויות

אי איזון במלחים -לא סביר - היה מלווה בתסמינים נוספים ומתגלה מזמן ירידה פתאומית ברמת הסוכר הינה אפשרית אך היתי מצפה מהרופא שלך לגלות זאת , בעיקר אם מדובר בבעיה עוד מהילדות . בספק -ניתן לבצע העמסת סוכר קטנה (50 גרם) במרפאה ולבדוק רמת סוכר ואינסולין לפי פרוטורול מוכר לבריאות

למעלה