יש לי שאלה.. לישו היו 12 או 13 חסידים\ תלמידים שהלכו אחריו ולמדו ממנו. אחד מהם בגד בו (אם אני לא טועה) ידוע לכם למה אני מתכוונת? ואיך זה נקרא? כי אני צריכה למצוא על זהחומר,ואני לא ממש יודעת על פי מה לחפש. תודה =]
שמעתי שיש סוורה שאומרת שיהודה איש קריות לא בגד וזה בעצם הכל נובע מטעות תרגום של הכתבים העתיקים ... לפי זה יהודה היה האיש אשר היה הולך לפני ישוע ומשלם את המיסים ומארגן הכל ....אז תפקידו היה גם להיות האיש אשר מסגיר את ישוע . ולכן הוא אינו בוגד ...בדיוק כמו שמלאך המוות הוא לא רע אלה הוא מבצע את תפקידו . ואם כבר מדברים אליו .... בקומדיה האלוהים דנטה אומר שלחיה יש שלושה ראשים שאחד ריק בשני יהודה איש קריות ...מי בשלישי ? תודה על כל מענה יונתן אונגר
אמנם אבות הכנסייה ידעו על קיום הספר הזה ועל הכת הזאת כבר מהמאות הראשונות. בקיצור מדובר בכתב יד של קבוצה בשם גנוסטים שהנצרות התנגדה להם בגלל העיוותים שיש להם על הנצרות. הקבוצה הזאת האמינה כי הגוף הוא דבר רע ויש להיפטר ממנו דבר הנוגד את האמונה הנוצרית. מדובר בספר שנכתב אחרי יותר מ 300 שנה מישוע בעוד שהאינג'יליון האחרון נכתב בשנת 97 כך שהספר שלהם הוא לא אמין בכלל. להלן תגובה ופירוט: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=94473038&FlagSybase=1