שלום

שלום

קודם כל חדשה פה, אז נעים מאוד
אני צריכה עזרה בהרכבת ארוחה ליום שישי בערב, ל-2 אנשים. מה שחשבתי להכין זה לחוח (ככה כותבים
) קציצות בשר ברוטב עגבניות- אפשר בבקשה מתכון? לא מצאתי בחיפוש סלט שומר עם רצועות גמבה וגזר האם קציצות בשר בלבד משביע בתור ארוחה? אם לא, מה אפשר להוסיף? אני גם מחפשת מתכון לקינוח פרווה, שלא יהיה עוגה או מוס. תודה

הי מלאכית

אם תראי שירשור אחד למטה תמצאי מתכון לקציצות בשר עם אפונה. את יכולה פשוט להוריד את האפונה והרי לך מתכון לקציצות מעולות. את יכולה להוסיף לעיסה: גזר מרוסק, עלי סלרי, קישוא, בצל חי והרבה שום. לא חייב את כולם אלא מה שיש לך בבית. את מוסיפה קמח מצה או פירורי לחם עד שהבלילה לא נדבקת לידים רטובות. טיגון קל יתן לך פריכות. ואז את מרתיחה בסיר: רסק עגבניות מדולל במיים, אבקת מרק, כמון, פרוסות שום, סוכר, פלפל שחור , עלה דפנה, שטה או אוהבים. אחרי הרתיחה את מחליקה לסיר קציצה אחר קציצה. מרתיחה שוב ומבשלת חצי שעה. אם את מכינה אורז לבן ואיזה ירק ליד לדעתי זה ארוחה משביעה וטעימה. אני תמיד טוענת שקציצות זה טעם של בית. קציצות הולך סבבה גם עם פירה תפו"א או בטטה. אבל הרבה רוטב עם חלה טריה זה יאמי ביותר. שומר עם גמבה וגזר זה מאד פשוט. את חותכת לרצועות ומוסיפה: שמן זית, מלח פלפל שחור, לימון והרבה, מעט סוכר וזה לא הכרחי. בעיקרון לימון בסלט הזה הוא דומיננטי. לגבי קינוח תני כיוון. אולי סלט פרות טריים. אולי גלידה ביתית. אולי קומפוט (מרק פירות קר)?

תודה רבה

עזרת לי מאוד
האם זה הכרחי להוסיף פירורי לחם לתערובת הבשר? בסוף החלטתי ללכת על קובה אדומה, לחוח, סלט שומר-גזר-גמבה ולקינוח פבלובה פירות
זאת הפעם השניה בערך שאני הולכת להכין קובה (הפעם הראשונה היתה לפני כמה שנים טובות...) ואני מקווה שיצא לי טוב
תודה רבה ושבת שלום

בשמחה רבה. בשביל זה אנחנו פה. לא?

לגבי פירורי הלחם בקציצות בעיקרון פירורי הלחם גורמים לקציצות להיות פחות רכות. גם תפו"א מרוסק יכול להיות תחליף למרות שאני אוהבת להוסיף פירורי לחם גם אם שמתי תפו"א. אחרת יהיה קשה ליצור צורה יפה ואחידה לקציצות והן יתפוררו בגלל הרכות. לגבי הקובה- מברוק!!! אני משוגעת על קובה למרות מוצאי האשכנזי לחלוטין והכנתי פעם אחת , יצא קצת עבה הסולת אבל עדיין טעים , אבל אני בהחלט מתכוונת להכין שוב וללמוד מהטעויות. אם יצא לך טעים אשמח לקבל דיווח וטיפים.

רותי410

New member
סחתיין על הקובה, גולדה../images/Emo24.gif

יש לי חברה עיראקית שלא מעזה להכין קובה, כי בפעם היחידה שהיא הכינה היא עבדה המון, ובסוף כולם צחקו למעשה ידיה (לא יצא מוצלח כמו של אמא שלה, מה לעשות), מאז היא לא מנסה ומפקידה את העניין בידי אמא שלה. אני רציתי לנסות, בעידודה של יוכי, שחשבה שנעשה את זה סימולטנית, רק שעד שאני הייתי מצליחה להבין מי נגד מי בסיפור הזה, היא כבר הייתה מסיימת. אז בינתיים - בלי קובה. מקסימום קפוא מהסופר. ושיהיה לכולם אחלה יום
אני חוזרת לסבלותי (יום חמישי, לא???)

למעלה