שלום

avigul

New member
שלום

אני לא מבינה במחשבים ניידים אבל אנחנו נזקקים לקנות 2 מחשבים, המחשבים אמורים לשמש לאופיס ולאינטרנט (לא למשחקים או תוכנות כבדות). אחד צריך להיות קטן יחסית וקל לנשיאה, והשני יכול להיות גדול וישמש הרבה לעבודה בדירה (בחו"ל). השאלות שלי הם ככה: בסביבות 5000 ש"ח מהם המחשבים המומלצים? האם חשוב לקנות מחשב נייד מחנות שמכירים או שאפשר לסמוך על האחריות? (והאם יש המלצה על חנות באיזור הרצליה ת"א) מהם האלמנטים שחייבים להקפיד לקבל אם המחשב הנייד? (עכבר אלחוטי? כרטיס לאינטרנט? תוכנה? יציאות?) מתנצלת על האריכות, אני אעיין בפורום אם היו תשובות לשאלות דומות בעבר?

kobi 23

New member
במחירים הללו

הדל לטיטיוד 531 או אחיו הגדול ה630 (קצת יותר יקר).עם מסך 14'' משקלו כ2.3-2.5 ק"ג. למחשב השני אפשר ללכת על האינספיריון 1520/25 ,משקלו קצת גבוה יותר.ומחירו נמוך יותר או לקנות 2 מחשבים של הלטיטיוד. בכל מקרה כל המחשבים כוללים תקשורת אלחט' ואין צורך לרכוש כרטיס בנוסף (אבל חייבים ראוטר אלחוטי שישמש כ"תחנה" לקליטה). הלטיטיוד כוללים 3 שנות אחריות , איכות ועמידות גבוהה יותר מהאינספיריון

יאיר B

New member
את מתכוונת לקנות את הנייד בארץ ולעבוד איתו

בחו"ל? כלומר את עוברת לגור בחו"ל? אם כן - הייתי מציע לקנות את הניידים בחו"ל כדי שתהיה לך האחריות המקומית שלהם. אפשר גם לקנות בארץ לנובו שיש להם אחריות בינלאומית. אם מדובר על גיחות קצרות של ימים לחו"ל אז זה אל משמעותי. אגב, 5000 ש"ח זה לכל מחשב כן, לא לשניהם יחד! (כלומר סה"כ 10,000 ש"ח לשני הנידים). לגבי השאלות של מה לקבל עם המחשב: * עכבר אלחוטי - מעט מאוד מחשבים באים עם עכבר אלחוטי בבאנדל המקורי שלהם. בדרך כלל תצטרכי לקנות אחד כזה לבד. * כרטיס רשת אלחוטי - היום כל הניידים באים עם כרטיס כזה מותקן בתוכם. זה סטנדרטי כמו צורב DVD בניידים שהם לא אולטראלייט (כלומר קלים מאוד ואז מורידים מהם את הכונן לחיסכון במשקל). * תוכנה: כ-90% מהניידים כיום באם עם חלונות מותקנות מראש (בדרך כלל זה יהיה ויסטה בגרסא כלשהי שלו [בייסיק או פרימיום], במקרים מסויימים אפשר לקבל גם XP [למשל עם חלק ממחשבי דל]). מעבר לזה יהיו מותקנים הדרייברים של הנייד + תוכנות מסויימות שהחברה התקינה מראש (למשל אקרובט רידר, גרסאות ניסוי של אנטיוירוס או אופיס לתקופה של כ-60 יום +-, אחר כך צריך לקנות את הגרסא המלאה אם רוצים להמשיך ולהשתמש). * יציאות - כדאי כמה שיותר USB (לפחות 3), S-VIDEO אם מתכונים לחבר אותו לטלויזה כדי לראות סרטים, טלפון, כרטסי רשת וחשמל זה סטנדרט, אם את צריכה פיירוויר (לחיברו מצלמות וידיאו דיגיטליות) או קורא כרטיסים - בדקי שהדגם מכיל כאלה מראש.

למעלה