שלום

Adi Levy

New member
שלום

התחלתי ללמוד השנה רנטגנאות והבנתי שזה לא בשבילי ועזבתי. אני מתלבטת כבר המון זמן מה ללמוד ואני שוב באותו המצב. הייתי לפני שנה במכון הדסה ואפשר להגיד שהם הציעו לי את כל התחומים שקיימים בארץ רק לא התחום שלי. ממש התאכזבתי מהם. אני לא יודעת מה לבחור, אין לי מקצוע שאני ממש נמשכת אליו. אני יודעת שאני צריכה לבחור משהו שאני ארצה לעבוד בו בסופו של דבר ויהיה לי עתיד בו. אבל אני כל הזמן קופצת מנושא לנושא, וכאמור המון זמן מתלבטת. עד שאני חושבת שאני מוצאת משהו מעניין , אני מבינה שאין כל כך מה לעשות בו בתואר ראשון אלא רק בתואר שני. ואני לא יודעת איך אשרוד תואר ראשון בכלל , אז לחשוב על שני... דיי קיבלתי הלם בזמן שלמדתי רנטגנאות , זה היה מאוד קשה וממש לא מעניין. ועכשיו אני בלחץ. את הרנטגנאות בחרתי תחת לחץ והתברר לי שזה לא היה נכון, וגם עכשיו אני שוב באותו מצב. אשמח אם תעזרו תודה

הי עדי

הי, אשמח אם תספרי לנו מה גרם לך לעזוב את הרנטגנאות? כתבת שזה לא היה מעניין והיה קשה אך אם תוכלי להסביר יותר בפירוט- מה לא אהבת, מה שעמם אותך? כתבת שאת הרנטגנאות בחרת תחת לחץ ושאת היום באותו מקום. מה היו השקולים שלך לבחירת המקצוע, מלבד הפרנסה? מה גרם לך לבחור ברנטגנאות מלכתחילה? מה משך אותך במקצוע? מה ידעת על התחום לעומת מה שגילית? כל התנסות שלנו מלמדת אותנו יותר על ההעדפות שלנו, על הסביבה המתאימה לנו ועוד. מתוך ההתנסות הקצרה שלך, מה בכל זאת למדת על עצמך? מה היום השקולים שלך לבחירת מקצוע? מה צריך להיות במקצוע הבא שתבחרי, שלא היה בלמודי הרנטגנאות? קחי לך את הזמן, תעני על השאלות ואשמח להמשיך ולעזור לך. בהצלחה! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

Adi Levy

New member
אהלן אילת

תודה רבה על התשובה הזריזה! בחרתי בתחום הרנטגנאות משום שאימי היא לבורנטית ואני חושבת שזה מקצוע מכובד, ורציתי להיות במקצוע דומה כמו של אימי. בחרתי בתחום הזה כאמור משום שהוא מכובד ויש בו הכנסה גבוהה, וגם העבודה נשמעת לי בסדר ולא קשה מדיי. אך כשהתחלתי ללמוד התברר לי ההפך. למדתי ביולוגיה בתיכון וזה ממש לא עניין אותי והיה קשה מאוד, לא הייתי ממש חזקה בזה. והדבר היחידי שאמרתי לעצמי אחרי שסיימתי בגרות שאני לא אלמד משהו מדעי בעתיד.. והנה זה מה שעשיתי, אני לא יודעת למה כנראה תחת לחץ, כנראה בגלל שאפשר להגיד שנים אני מתלבטת מה ללמוד.. ויכול להיות שרציתי משהו מכובד שיוכלו להתגאות בו, כמו רוב הסטודנטים שבוחרים מקצוע לא בשל עניין אלא בשביל העתיד. כשהתחלתי ללמוד את הרנטגנאות נכנסתי להלם רציני. החומר היה מאוד קשה, ולא הבנתי כל כך למה בחרתי את זה ומה אני עושה שם. הימים היו ארוכים מאוד ובנוסף הלימודים התחלקו חלק בירושלים וחלק ברמת גן מה שגם הקשה עליי מאוד. הנסיעות לשם היו ארוכות , והתדירות של האוטובוסים גם כן. אני יכולה להגיד דברים חיוביים כמובן על המקצוע הזה גם לאחר שעזבתי, קודם כל הבנות שם היו ממש אחלה ותמכו כל הדרך. ומקומות הלימוד עצמם היו ממש יפים וברמה גבוהה. אבל זה כנראה לא הספיק לי. התחום המדעי והמתמטי קצת קשה לי. אני יודעת שאם הייתי נשארת ומשקיעה בסופו של דבר הייתי מצליחה, אבל לא היה לי המוטיבציה לכך. יש לי ציוני בגרות טובים ואין לי בעיה להשקיע. מה צריך להיות במקצוע הבא? חשבתי על משהו יותר מעניין, אני יודעת שכל המקצועות הם קשים אז אני לא מצפה שיהיה קל. אבל כשאני חושבת על תחומים שאולי יעניינו אני לא רואה את העתיד שלי שם, כי אין כל כך עבודה בזה. רוב התארים הם כלליים וצריך תואר שני. מלבד המקצועות המוגדרים כמו משפטים, מדעי הטבע, מנהל עסקים, רוב התארים הם בעצם כלליים ורק המשך לימודים בהם לתארים מתקדמים יותר יתנו משהו. אני לא יודעת אם אעמוד בתואר ראשון לכן אני עדיין לא חושבת על תארים מתקדמים. אשמח אם תעזרו, במידה ותוכלו.

בכיף..

הי עדי, אני מבינה מדברייך שבחירתך היתה מושפעת מאד משיקולים חיצוניים- אמך הלבורנטית, מקצוע מכובד ומוערך. הלחץ שלך תרם לכך שבחרת מקצוע זה למרות שלא אהבת ביולוגיה בתיכון, למרות שלא רצית לפנות לתחום מדעי- ריאלי ולמרות שתחומים אלה קשים לך. בתשובתך התמקדת בעיקר ב- "מה לא" ולא ענית על השאלות הבאות ששאלתי בהודעה הקודמת: - מה למדת על עצמך במהלך הלימודים? - מה היום השקולים שלך לבחירת מקצוע? - מה צריך להיות במקצוע הבא שתבחרי, שלא היה בלמודי הרנטגנאות? מה חשוב לך שיהיה שם שלא היה? התמקדת בעיקר בקושי של הלמודים אך אני מאמינה שעוד דברים שהפריעו לך ולא התאימו מפני שהיית ,כדברייך, יכולה לסיים את הלימודים עם הרבה מאמץ והשקעה. מה היה חסר לך, לעדי שאת רוצה שיהיה בבחירה הבאה שלך? את כותבת שאת לא נמשכת ללמודים ריאליים. למה את כן נמשכת? בואי נדמיין מצב בו רגועה ואת שואלת את עצמך באמת מבפנים- מה את כן רוצה? מה מעניין אותך? איזה תחום ידע גורם לך חשק להעמיק בו? אני מבינה מאד את הפחד שלך לטעות שוב ולכן כדאי שתתני לעצמך הפעם את הזמן לעשות את הסדר שלך מבפנים ולא לפעול שוב ממניעים שאינם נכונים לך. את מוזמנת לענות על השאלות ונמשיך משם. המון בהצלחה! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
לדעתי....

את צריכה להתעקש יותר על תחום מסוים ולסיים בו את לימודיך. עושה לי רושם שאת מגיבה לקושי באופן קצת לא נכון. תחום הרנטגנאות הוא שמשלב גם תואר ראשון כללי ומשם אפשר לפנות לתארים מתקדמים-לא חייבים לעסוק דווקא ברנטגן (אפשר לעסוק בכל תחום פארארפואי כמו תועמלנות וכדומה). חשוב שתתעקשי, למרות הקשיים, על התחום הבא שתבחרי, גם אם לפעמים את מרגישה שאת לא מתאימה אליו.

למעלה