שלום:)

Miss Pointe

New member
שלום:)

היי, לפני שאני מבקשת פירושים ועניינים, מעדיפה לברר אם האופציה קיימת- תוכלו לנתח פה גם ציור? ציור שלי, שציירתי בגיל 7 וחצי.. תמיד הייתי נורא רגילה למה שמצוייר שם ולפני כמה ימים הסתכלתי עליו- כרגיל, בהתבוננות של פעם.. כשהכל נראה לי סטנדרטי.. ואז פתאום הבנתי שיש שם סוג של טבע דומם ואני לא באמת מבינה למה ציירתי את הדברים שיש שם... לפחות חלק מהם... בכל אופן, רציתי לברר אם תוכלו לנתח את זה פה? אגב, היום אני בת 15 וחצי

graphein

New member
Miss Pointe

קראתי מספר פעמים את פנייתך ולא הצלחתי לרדת לעומק בקשתך. אז, באופן אינפורמטיבי - חשוב שתדעי שמכל ציור מפיקים מידע אך אי אפשר להגיע למסקנות על פי ציור בודד.לעולם לא מנתחים ציור בודד במנותק מההקשר. כאשר עובדים עם ציורים חופשיים של ילדים, אנחנו זקוקים למספר ציורים כדי לאפיין מה קבוע ומה משתנה וכך ניתן יהיה להגיע למסקנות. גם כאשר מדובר בציור ע"פ הוראה שמתבצע בסביבה מבוקרת, נדרשים לפחות שלושה ציורים (בד"כ בית, עץ, איש/אישה ולעיתים מוסיפים גם משפ') ואת המידע שמפיקים מכ"א מהם מצליבים ע"מ להגיע למסקנה. מה, במבט לאחור, מפתיע אותך בציורך? הפריטים שבחרת לצייר, האופן בו ציירת אותם או ...?

Miss Pointe

New member
אממ.

גם וגם. זה הציור הכחול.. ככה תמיד קראתי לו.. הייתה לו גם גרסה ורודה אבל איבדתי אותה.. בכל אופן, רציתי סוג של טבע. בגלל זה העצים וכביכול האגם שהיה שם. החלק של העיגולים פתאום פחות מובן לי. והקו הזה שחוצה אותם- אני זוכרת שרציתי שהוא יזכיר לי נהר.. בכל אופן, מהתבוננות מהצד הייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים.. וזהו
עמית

למעלה