שלום

אסף 333

New member
שלום

אני מפחד שיש לי גוש בצד שמאל בחיבור בין הרגל לבטן. הרופא מישש ואמר שאכן יש גוש וכששאלתי אותו אם יש סיכוי לסרטן, אז הוא אמר שהסיכוי אפסי. כמובן שהוא ניסה להרגיע אותי. עשיתי צילום אולטרסאונד ועדיין אין תשובה וגם ספירת דם. הבחורה שעשתה לי את האולטרסאונד אומנם לא רופאה, אבל היא אמרה לי שעל סמך מה שנראה לה מדובר בבלוטת לימפה. אין לי מושג מה זה, אבל אני דואג, דואג מאד.

harduf9

New member
בן כמה אתה ?

יש הרבה סוגי גושים. לימפה, שומן, שריר, הרבה סוגים שפירים וגם ממאירים. לצערי תצטרך לחכות לתוצאות הבדיקות בשביל להרגע סופית. בכל מקרה, מעקב ותשומת לב הם תמיד טובים. במקרה הכי גרוע גם לסרטן יש טיפול, אני כרגע מלווה חבר עם סרטן המעי הגס, כבר אחרי שלושה שבועות של כימו והקרנות ובגלל הטיפול הטבעי (כנראה) שהוא לוקח במקביל אין לו שום תופעות לוואי. בינתיים מוקדם מדי לדבר על תוצאות אבל חשוב שתדע שיש מה לעשות. בריאות שלמה גיא הרדוף

אסף 333

New member
אני בן 26

מה זה אומר לימפה? בהנחה שזאת הבעיה, מה זה אומר? מה המשמעות?

harduf9

New member
לימפה

זו מערכת המורכבת מצינורות, קשריות לימפה ויש גם הקושרים את הטחול למערכת זו. המערכת מובילה תאי לימפה שהם חלק ממערכת החיסון והניקוי של הגוף. בקשריות מתרחשת הבשלה של תאי הלימפה. אתה וודאי מכיר שבזמן כאב גרון השקדים נפוחים (השקדים הם קשריות לימפה) וגם הרופא ממשש מתחת לסנטר ובד"כ זה כואב. קשריות הלימפה עמוסות בלימפוציטים ולכן נפוחות וכואבות. בגיל 26 אכן סביר שאין זה סרטן, הגוף בד"כ מספיק חזק להלחם ולנצח תאים סרטניים, אבל תמיד יש מקרים. בייחוד אנשים שחשופים הרבה לשמש, מעשנים, במת, מתוסכלים וחיים על ג'אנק פוד. בריאות שלמה גיא הרדוף

אסף 333

New member
תודה

אבל אני יותר רוצה לדעת אם אני זקוק לטיפול רפואי במקרה של בלוטת לימפה או שפשוט נותנים לזה לעבור עם הזמן? אודה למי שיענה לי..

harduf9

New member
דרך האינטרנט לא ניתן לתת תשובה

או שתשאל את הרופא או שתגיע למטפל הוליסטי או שניהם. לבחירתך בריאות שלמה גיא הרדוף

אסף 333

New member
דרך אגב

תוצאות של הספירת הדם יש לי וזה נראה כמו סינית. יש את הקטע של הסוגריים ואם הקו בתוך הסוגריים אז הכל בסדר, אז לשמחתי הכל היה בתוך הסוגריים. תוצאות אולטרסאונד עדיין אין לי. מה זה לימפה?

לימפה

נוזל גוף חלבי שזורם בתוך צינורות המערכת הלימפטית. הלימפה עוברת דרך סדרת מסננים (קשרי לימפה) וחוזרת בסופו של דבר אל זרם הדם דרך צינור החזה. היא דומה בהרכבה לפלסמה אך מכילה תאים, בעיקר לימפוציטים- שהם סוג של תא דם לבן, שנמצא גם בקשרי לימפה, בטחול, בבלוטת התימוס, בדופן המעי ובמוח העצם. הם בעלי תפקיד חשוב במערכת החיסון של הגוף. הם מתחלקים ללימפוציטים-B , שמייצרים נוגדנים וללימפוציטים-T שאחראים לחסינות. בנוסף יש ללימפה תפקיד מאוד חשוב והעיקרי לנקז חזרה אל מע' הדם את כל מה שנמצא במרווח הבין תאי, ז"א מה שבורח החוצה.

למעלה