שלום!

sivana5

New member
שלום!

הגעתי לכאן עקב תקיעות מסויימת... אז ככה, כבר הרבה זמן אני חושבת להחליף את שמי, אני לא מרגישה שייכת אליו, מה גם, הרבה נפילות היו לי, הרבה עליות והצלחות שהביאו לנפילות גדולות, איפשהו (אפילו הסביבה הקרובה) אומרת שזה כל כך מצחיק שאולי זה משהו שקשור לעין הרע (ואני לא מאמינה בזה ממש) משום שאלו דברים שפשוט נופלים ככה.. מבחינת בריאות, נפשית, חבר'ה.. פתחתי דף די חדש ומאוד מאוד משמעותי בחיים שלי, ואני מתחילה ללמוד רפואה בחו"ל, ואני רוצה להתחיל מכל הבחינות ברגל ימין, גם אם זה אומר להחליף את השם אם צריך. ולכן אני מאוד אעריך את העזרה והייעוץ מה לעשות.. אבל מדוע אני מתחילה מהסוף? אתחיל מההתחלה. קוראים לי סיון. אני בת 21. שם אבי הוא יוסף (יוסי מכנים אותו) כשנולדתי, במשך שבועיים לא היה לי שם כי לא ידעו איך לקרוא לי, עד שלבסוף אבא שלי תוך כדי נסיעה שמע את השיר "אם תשכחי אותי סיון" שבאותה תקופה היה שיר חדש,... וישר התקשר לאמא שלי שזה השם. האמת סיפור יפה, הכל טוב ויפה. אבל שוב, אני לא מרגישה טוב איתו. זה הגיוני? יש סיבה? איך אני יודעת אם השם מתאים לי או לא?

sivana5

New member
ואם הוא לא מתאים

לאיזה כיוון של שם ללכת? איך אני יכולה לדעת מה מתאים?

גל סופר

New member
לפני החלטות פזיזות...

הייתי שמח אם תשאלי את אמך בנוגע לשמות שעלו לה בראש בתקופת הלידה. בהצלחה

sivana5

New member
שאלתי אותה, כי באמת זה היה לי מוזר

היא אמרה שלא היה לה מושג.. אפילו הם קנו ספר של שמות, ולא מצאו כלום מתאים. לא היה להם אופציות לבחירה שמתוכן הם חיפשו את השם הטוב ביותר. פשוט בכלל לא היה להם.

sivana5

New member
אוקיי (תודה רבה)

שם אמי - דליה אם אבי - יוסף (ומכנים אותו ביוםיום יוסי) גם הייתי רוצה לדעת אגב אם יש משהו בשם סיון שיכול להיות גורם לי להרגשה כזאת. וכמובן אופציות לשמות כמו שאמרת :) ושאלה נוספת: האם יש הבדל בין הנומורולוגיה הקבליסטית לבין הליכה לרב לייעוץ בשמות? הם מסתכלים באופן שונה על הדברים?

גל סופר

New member
נומרולוגיה קבלית...

[נהוג היום לומר קבליסטית, אבל זה בעצם עיוות ותרגום מאנגלית ("קבליזם")]. תלוי באיזו שיטה הרב משתמש, כמובן. בעניין שלך... אני נוטה להאמין שאין בעיה ממשית בשם "סיון", אצלך. הבעיה היחידה שיכולה להיווצר זו ההרגשה האישית שלך... אני צריך להבין איזה כיוון את מחפשת, כדי לדעת בדיוק לאן אנחנו הולכים. אם אנחנו מדברים על שינוי שם, כמובן שנצטרך לראות שמות נוספים לעומת השם הזה. אם אנחנו מדברים על השם עצמו, זה אומנם לא השם הכי קל, אבל לומדים להסתדר. אני הייתי ממליץ לך לקחת חודש, ולהמשיך לנסות להסתדר עם השם הזה. אם את רואה שוב שהשם הוא שגורם לך לדרוך במקום, תשאלי שוב. בהצלחה

sivana5

New member
אז ככה:

כמה תשובות, כבר כמה שנים אני חושבת על החלפת השם, ניגשתי לכאן אחרי כמה שנים של התלבטויות, כדי לקבל ייעוץ מאדם שיותר מבין (אחרי שהתייעצתי עם הורים, חברים שבאמת.. לא מבינים
) ככה שחודש לחכות לא ממש אופציה בשבילי, אני חושבת שההרגשה שלי לגבי השם לא תשתנה. לגבי מה שכתבת על: "אם אנחנו מדברים על שינוי שם" -> זוהי השאלה שלי, האם כדאי להחליף את השם? האם זה באמת יעשה משהו? באמת שינוי שם יכול לשנות בייחוד כשאמרת שהוא שם קשה? אני אישית, לא רואה אותי כ"סיון", גם תמיד מביה"ס היסודי עד התיכון תמיד היו קוראים לי בכינויים ולא בשמי המלא סיון. (סיוי, סיו, סיויק,סו,... כל מיני..) לגבי שמות: חשבתי על השמות הבאים: נגה, רומי, איה, דנה, ,פז, מאי. השמות בסדר מהשם המועדף ביותר מימין..אין לי ממש שם ספציפי שמועדף עליי, אבל זה בערך הכיוון. ישנם איזה קווים מרכזיים שלפיהם כדאי לי לבחור שם? כתבת שזהו שם לא הכי קל ולומדים להסתדר... מדוע זהו לא שם קל? ואם הוא לא שם קל וצריך להסתדר איתו אם מקבלים אותו, אין לי ממש כוח בשביל להסתדר עם עוד איזה משהו קשה.. אם זה באמת נכון והחלפת שם יכול להקל, לשנות , לקדם, ובשבילי בעיקר- הרגשה של פתיחת דף חדש אחרי שנים של די הרבה טראומות.. אז בוודאות אין לי כוח להתמודד עם השם ואעדיף להחליף אותו.

גל סופר

New member
אני לא חושב שהחלפת השם

תפתור את הבעיה. לכן אני גם לא חושב שעלייך לשנות את שמך. אם האינטואיציה שלך אומרת אחרת- זה כבר בחירה שלך. והאינטואיציה, אגב, תמיד צודקת
בהצלחה

למעלה