שלום

שלום

אנחנו רוצים לקנות מחשב נייד ורצינו לשאול מה דרישות המינימום על מנת שניתן יהיה לריץ על המחשב סרטים האיכות גבוהה (פורמט mkv)? תודה מראש.

kobi 23

New member
מוסיף

כמו שרועי אמר,כל מעבד יכול להריץ סרטים.אפילו הכי זול. הדבר היחיד שיש לדאוג הוא למסך שיהיה נוח (לבדוק בחנות),יציאת SVIDEO (אם רוצים לראות דרך הטלווזיה). וקודקים שיצליח לקרוא את הפורמט הנ"ל.

kobi 23

New member
במקרה הזה

גם לינוקס בא בחשבון,אם לא משחקים במחשב

בהמשך לשאלה הקודמת

תקציבנו די דל (עד 3500 ש"ח) וחשבנו לנסות את מזלנו במכירה פומבית. חשבנו על המחשב הזה: http://www.msnshops.co.il/P1000/Templates/publicsaleproduct.aspx?came=263&AuctionId=5829113 המחשב הוא לצרכים סטודנטיאליים בסיסיים. האם המחשב הנ"ל שווה 3400 ש"ח? ודבר נוסף האם המחשב יסחב את מערכת ההפעלה שאיתה הוא מגיע? (שמעתי הרבה צרות על ניידים וויסטה) האם יש טעם לבקש מהיבואן שיתקין XP? (זה אפשרי בכלל?) והאם מישהו יודע באיזו שפה מגיעה מערכת ההפעלה? מצטערת על ההפגזה... תודה מראש לכל העונים!

יאיר B

New member
לאופיס, אינטרנט וצפיה בסרטים (אני לא יודע מה

קורה עם הHD הזה ששאלת עליו) הוא יספיק בהחלט. אבל יש ויסטה... אתה לא יכול לבקש מהיבואן להתקין XP - הוא לא מתקין את המערכת, היא מגיעה מותקנת מהמפעל בסין. אתה יכול להחליף לבד את המערכת, אבל בדוק לפני כן אם יש דרייברים לכל החומרה במחשב הזה עבור XP (וכבר ראינו ניידים שאין להם דריברים ל-XP). מערכת ההפעלה תהיה בעברית או אנגלית (בדרך כלל לנובו מגיעים עם אנגלית). בעיקרון לא ימכרו מחשב שלא יכול לטעון את מערכת ההפעלה שבאה איתו. השאלה היא איך הישומים ירוצו עליו (לאופיס זה לא ממש נורא לדעתי, הבעיה היא עם ישומים כבדים יותר וגם עם צריכת הסוללה שלו).

GuGuSH

New member
פורמט MKV זה HD!

ואני שואל, כל מעבד יספיק לזה? גם סלרון? בטוחים?

יאיר B

New member
סלרון זה כמו פנטיום M אבל עם BUS נמוך יותר

ועם פחות זיכרון מטמון. אני לא חושב שההבדלים הללו משמעותיים למפענחים של וידיאו. הם צריכים להוריד מפענחים וקודקים. אני חושב שזה הדבר החשוב ביותר. הינה הסבר קצר למי שלא יודע מה לעושת עם זה (לפי התוכנות שמדברים עליהם, לא צריך חומרה מיוחדת). http://www.planetnana.co.il/subspro/PlayingMKV_files.htm

GuGuSH

New member
אם ככה, למה נאמר לי שהמחשב הנ"ל לא יריץ HD?

דבר ראשון, אמרו לי שהמחשב הנ"ל לא יריץ HD 1080I. (לא היה מקום לכתוב את זה בכותרת P: ). הנה מפרט: AMD Athlon X2 3800+ (ליבה כפולה). זיכרון: 1GB במהירות של 667. לוח אם: Asus M2a-vm HDMI (חשוב ה-HDMI..). ו.. כל השאר תכלס לא חשובים. (הכ. מסך יהיה הכרטיס מסך שבא על הלוח M). יריץ HD כמו שצריך או לא? :/

RoyBO

New member
אני מאמין שאמרו לך את זה

בגלל שהכרטיס מסך משולב מה שמאוד הגיוני אבל למה לא לשאול בפורום חומרה ותוכנה? או לחפש בגוגל מה צריך בשביל MKV

יאיר B

New member
כמו שרוי אמר, תשאל גם בפורומי החומרה השונים

וגם בפורום אודיו וקולנוע ביתי. ההבנה שלי בוידיאו היא די מצומצמת. יכול להיות שבשיטה הזאת יש חשיבות לכרטיס המסך (בעוד שבטכנולוגיות הוידיאו הרגילות אין חשיבות).

RoyBO

New member
בטח שיספיק

הנגן של אייאודיו A3 תומך MKV - אתה חושב שהמעבד של הנגן עצמו חזק ממעבד סלרון M של מחשב נייד?!

למעלה