שלום:)

אייני

New member
שלום:)

רציתי לשאול שלוש שאלות קטנות לגבי משחק הקלפים "מנצ'קין". 1. חבילת הבסיס תורגמה לעברית. האם ידוע לכם על הרחבות שתורגמו או עומדים לתרגם בקרוב? (כולל הסוגים האחרים של מנצ'קין. ראיתי שיש כל מיני גרסאות כאלה...). 2. מה זה בעצם הגרסאות השונות של מנצ'קין? מה ההבדל בינם לבין המשחק עצמו וחבילות ההרחבה שלו? האם הם משחק בפני עצמו או שאפשר לחבר אותם למשחק הבסיס עצמו? 2. יש לכם המלצות לחבילות ההרחבה (כולל חבילות באנגלית, וכולל הגרסאות האלה של מנצ'קין)? תודה לכל מי שיעזור!!:) (גם הפניות לפורום או משהו תתקבלנה בברכה. אני מקווה שזה המקום המתאים לפרסם).

ננסק

New member
כמה תשובות

האלו, ראשית ראוי לציין שאני הבחור שתרגם את מנצ'קין לעברית. אז אהלן. 1. ההרחבה מנצ'קין 2 נמצאת בימים אלו בהפקה, בטח בתוך כמה שבועות כבר תגיע לחנויות. היא מוסיפה המוני קלפים ובין היתר גם גזע חדש (אורק), וכן כוללת שני קלפים בלעדיים למהדורה העברית, "חקיין" ו-"רומח דרקון". יש עוד 3 (!) הרחבות מעבר לה, כולן כרגע עדיין באנגלית. 2. ההבדלים הם בעיקר באופי ובאווירה, אבל יש גם מעט הבדלים בחוקים. (ממש מעט). יש מגוון רחב של משחקי בסיס, כמו למשל מנצ'קין, סופר מנצ'קין, מנצ'קין קת'ולהו, מנצ'קין בלתי אפשרי וכן הלאה - ולכולם יש גם חבילות הרחבה (אותו השם, רק עם 2 אחריו). אפשר לחבר את כולם לכולם, וזה אפילו די מגניב, אבל חבילות ההרחבה דורשות שיהיה לך תחילה את המשחק המקורי. 3. זה לגמרי עניין של טעם. יש אנשים שאוהבים את מנצ'קין הישן והטוב ופשוט מרחיבים אותו עם כל ההרחבות שלו (וכאמור, יש לו 4 כאלו בסך הכל), אבל אני אישית חושב שכדאי לנסות דברים חדשים וסגנונות חדשים, ומעדיף מנצ'קינים חדשים לגמרי. ויש כל כך הרבה כאלו בימינו (ויש כבר עוד בדרך), שכאמור, זה לגמרי עניין של טעם. הסגנון שהכי משעשע אותך, זה מה שאתה צריך לקחת.

אני לא בטוח שזה הפורום הנכון

כלומר, פרט לתמה הכללית ולהוצאה לאור, הקשר של משחק הקלפים למשחקי תפקידים הוא?

DDN

New member
כידוע לי משחק הקלפים מאנצ'קין הגיע כדי

לצחוק על מונח המאנצ'קין ממשחקי התפקידים. מה שהופך אותו לקשור.

למעלה