שלום..

שלום..

שלום לסרבנים היקרים, שמי ליאור, חדש בפורום, שמח לראות שיש שנותרו עוד אנשים הגיוניים בעולם, ורציתי להעלות מספר נקודות.. 1) מה דעתכם לגבי הפשיסט החביב המכונה האלוף שטרן, האם באמת אנשים יכולים להיות עיוורים כל כך ובאמת מפספסים את רמיסת הדמוקרטיה? ברור שהדבר אינו לגיטימי, מעבר לאפליה, הלוא הצבא הוא שקבע שאדם זה וזה אינם מתאימים לשירות. הסימנים מראים בבירור שבין אם אנו רוצים להישאר במדינה הזו, ההמון הזועם יגרש אותנו מכאן עם קלשונות ולפידים. 2) מה צבע הטלאי שיחלקו לנו?

EgeBamayasi

New member
הבעיה בדמוקרטיה

שהיא יכולה להתקיים רק במקרה שלעם במדינה יש חינוך לדמוקרטיה, השנה האחרונה הוכיחה שגם לעם, גם התקשורות וגם לפולטיקאים אין חינוך לדמוקרטיה במדינת ישראל. אפילו אם החוקים הלא דמוקרטיים במדינת ישראל, בטלים בשישים כנגד החוקים הדמוקרטים. עצם ההצעה של ראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק, שעוד נחשב ב"שמאל הישראלי", הפרסום הנרחב בתקשורת לאותה הצעה והעובדה שאף איש תקשורת או פוליטקאי לא גינו את ההצעה מהווים הוכחה שזוהי לא מדינה דמוקרטית. אני בספק שההצעה של המילטרסטים תעבור בכנסת ובבגץ, אך עם זאת אני לא אופתע אם זה מה שיקרה. בכל מקרה, לעם ישראל אין חינוך לדמוקרטיה ולכן אל תצפה שדמוקרטיה תפעל פה במלואה, וכמו שזה נראה המצב רק מחמיר

שלא לדבר על..

אם כבר מוזכר ה"חינוך", ונניח בצד את הדמוקרטיה, החינוך מתיימר להטמיע בדור העתיד ערכיי אינדיבידואליזם וליברליות, ובגיל 18 לפתע מצווים להיפטר מכל מה שהוטמע (אם לא די בכך שהגיל הזה הוא גם כך גיל של בלבול ערכי ) הדבר יוצר משבר ערכי חמור! אבל מילא, כל דבר בשעתו. אבל אם כבר המדינה מתיימרת להיות דמוקרטית (ונכשלת כשלון חרוץ) ובחרה בחינוך מן הסוג הזה אז הבנת אלו שחושבים אחרת אמורה להתקבל לפחות בהבנה (ביקורת ודעות מנוגדות הן לגיטימיות כתגובות, אך זעם ותגובות סגנון "איכסה משתמטים" אינן לגיטימיות), או לחלופין המדינה צריכה לוותר על החינוך במתכונתו הנוכחית ולאמץ גישה ספרטנית (חינוך נאמר לערכים צבאיים מכיתה א'). אשוב לשאלתי המקורית: כשהסרבנים משתמשים בזכותם הלגיטימית להביע דעה ומשתמשים בזכותם הלגיטימית לסרב, הם מובלים אל הגרדום. איך אנשים מפספסים את הפשיזם באמירה הזו?

כל שנותר הוא להאמין

שתיאורית הקונפליקט של מרקס אכן תתקיים, הקונפליקט ייעודו "להתפוצץ" ונקווה שהפיצוץ יניב פתרון טוב יותר. החינוך נורא

lironk25

New member
שיש שרת חינוך פאשיסטית אי אפשר לצפות שהחינוך

ישאף לדמוקרטיה... קצת עצוב שכמרצה היא לימדה באוניברסיטה על ג'ון סיוארט מיל, ועל החשיבות של ריבוי דיעות. (הוא דיבר על הסיכון שהדמוקרטיה תהפוך לדיקטטורה של הרוב, בה לא ישמרו זכויות המיעוט והשלטון ינצל את כוחו כדי להסיט כנגד קבוצות מיעוט - רק כדי לשמר את עצמו מפני הביקורת המתרבה).ועכשיו היא "שוכחת" את עצמה לדעת בגלל הרייטינג.

legogras

New member
ברוך הבא

1. מה בדיוק הוא רוצה שנעשה, השטרן הזה?(אני כל-כך לא מעודכנת) 2. מה זאת אומרת, ורוד עם נצנצים.

legogras

New member
בתגובות../images/Emo105.gif

סורי, לא מתקרבת לשם, המילטריזים שאני קוראת שם מכניב אותי לדיכאון, אני מעדיפה לא לקרוא. (שכחתי שלא עניתי לך למייל
)

למעלה