שלום

q1231

New member
שלום

לא מזמן השתחררתי מהצבא ועכשיו כשניסיתי לכתוב את הקורות החיים שלי,התברר לי שאין לי ממש ניסיון תעסוקתי (בעבר עבדתי כדוור וכמלצר). אני ממש חושש שיהיה לי קשה על סמך הניסיון המועט שיש לי למצוא עבודה. למרות הניסיון המועט שיש לי אני יודע שברגע שאתקבל לעבודה אני באמת משתדל להוכיח את עצמי ולעשות את התפקיד שלי בצורה הטובה ביותרי (עשיתי את זה בצבא והמפקדים שהיו לי מאוד התרשמו ממני לטובה). האם יש דרך שאוכל להתגבר על זה ובכל זאת ליצור בקורות חיים רושם טוב שבכל זאת יתנו לי הזדמנות? תודה מראש למגיבים.

maybesure

New member
לכתוב בסוף

"אשמח להוסיף פרטים ככל שאדרש בראיון אישי" בכך לפחות אתה מנסה לזמן את עצמך לראיון. אם יש רשיון נהיגה - כדאי לציין. (שווה בשליחויות למשל או במקום שצריך כאלה מפעם לפעם).

De-Panther

New member
יש לך ניסיון תעסוקתי - שירתת בצבא - אמנם זו..

עבודה שהיא חובה אבל זה סוג של עבודה - ועם כמה שזה לא נראה לך - אתה רוכש שם קצת ניסיון בעבודה עם אנשים

../images/Emo45.gif נכון

יש לך ניסיון. אתה אומר שעבדת כדוור וכמלצר. אלו תפקידים שנותנים לך ניסיון בשירות לקוחות! אני, למשל, מעולם לא עבדתי כמלצרית. ואני בטוחה שאילו הייתי פעם "נופלת" לתפקיד כזה, הייתי עושה אותו רע. אני גרועה בתפקידים שדורשים עבודה פיזית, פיזור קשב ועבודה עם קהל.

q1231

New member
האמת גם בצבא

הייתי אפסנאי וגם שם עבדתי עם אנשים.בנוסף שם גם רכשתי ניסיון בעבודה על תוכנות אופיס השונות. תודה על התגובות.כבר שלחתי את הקורות חיים שלי לעבודה כמוכר אני מקווה שהקו"ח ירשימו אותם מספיק כדי שאני יוזמן לראיון.

שיהיה בהצלחה, כל מה שעשית בעבר

ישמש אותך עכשיו, בראיון חשוב להבליט את הידע והנסיון שצברת בעבודות השונות ובתפקידים שמילאת עד כה.

בכל-זאת יש הבדל

מוכר צריך לדעת לשכנע את הקליינט לקנות דברים מסויימים שהקליינט לא חשב עליהם. צריך חוש למכירות. לא רק לנפק להם את מה שהם רצו מלכתחילה.

נו טוב

ככה נבנית הקריירה. בנאדם לא עובד כל החיים באותו תפקיד בדיוק. תמיד מתחילים מתפקיד מסויים, לומדים בו מיומניות מסויימות, ואז פונים לתפקיד שדורש מיומנויות אלו, פלוס כמה חדשות. לומדים גם את המיומנויות החדשות ומשם ממשיכים לעוד תפקיד... שדורש מיומנויות אלו... ועוד כמה חדשות... אחרת כולנו היינו מבצעים בגיל 40 את אותו תפקיד שמילאנו בצבא.

אגב

ראיתי שבהרבה חנויות תלוי שלט על חלון הראווה "דרוש/ה מוכר/ת אחרי צבא". מכאן ש: 1. משוחררים טריים נחשבים מועמדים מתאימים לתפקידי מוכר/ת. 2. לפעמים אפשר לדלג על שלב קורות החיים, ולפנות ישר לאנשי הצוות בחנות. נראה לי שאם אתה יוצר עליהם רושם טוב בפגישה פנים מול פנים, פחות יהיה להם חשוב מה עשית או לא עשית בעבר.

q1231

New member
מה אם החנות עוד לא קיימת?

עומדת להיפתח אצלנו סניף של רשת "צומת ספרים" ושלחתי כבר קורות חיים. אני מקווה שבאמת לא תהיה לי בעיה למצוא עבודה בתחום הזה בכל מקרה תודה על העזרה.

De-Panther

New member
ולא נתת מינחה של פליז או מדי ב' לאפי היקרה...

בכניסתך לפורום הזה? אתה יכול להעביר אותם דרכי

למעלה