שלום!

BullsDuDe

New member
שלום!

הנושא שאני פותח הוא בעניין הגירה לאירופה. אז ככה אני חייל שעוד 3 חודשים אמור להשתחרר, התוכנית היא להגיע לאירופה בתחילת השנה הבאה. המקומות שכרגע בראש שלי הם אמסטרדם או אחת הערים המרכזיות באנגליה. ברשותי אזרחות ודרכון גרמני. המטרה היא פשוט לבנות במקום שאליו אגיע חיים. בתור התחלה אני אנסה להגיע לחברה ישראלית שדרכה אני אעבוד, אכיר את המקום שאליו אגיע ואחרי מספר חודשים אתנתק מהחברה. כרגע המטרה היא להיכנס לשוק העבודה בתור DJ. עכשיו עם המידע שהנחתי מולכם אני מעוניין לדעת איך אני עושה את כל המעבר הזה. אשמח מאוד לקבל עזרה ואשמח לענות גם על כל שאלה שתעזור לכם לעזור לי. תודה מראש וגם אחר-כך.

TrigATUSA

New member
קודם כל בהצלחה

זו נראית לי תוכנית מגניבה תיקח בחשבון שלא פשוט אף פעם להיות מהגר, ובייחוד לא כזה שלא מדבר את השפה טוב. אבל אני מניח שאתה מוכן נפשית להתכלב קצת אני מכיר חבר'ה צעירים שמצליחים לעשות את זה אפילו בלונדון היקרה, ואפילו בלי דרכון כמו שיש לך מצאת כבר חברה ישראלית כזו שתעסיק אותך? כי אם לא אתה *חייב* לשפר את האנגלית שלך בזמן שנשאר עד לנסיעה יהיה לך קשה מאוד לקבל עבודה מסודרת עם הרמה הנוכחית שלך של האנגלית, אבל תמיד יש עבודות 'לא מסודרות' (להתכלב אמרתי?) מאוד יעזור לך גם בוחטה ראשונה של חסכונות כדי להתארגן, לשלם פיקדון על חדר וכו' בכלל, חשבת על לגור קצת בתל אביב לפני, ולרכוש קצת ניסיון DJ וקשרים שם קודם כל?

BullsDuDe

New member
אז ככה...

מבחינת השפה אני חושב שהרמה שלי יחסית גבוהה, יצא לי הרבה פעמים להיכנס לשיחות ארוכות עם אנשים דוברי אנגלית, אני הייתי ברור אז זה הדבר שאני פחות דואג לו כרגע. מבחינת חברה ישראלית אני עדיין מחפש, אבל יש כמה ששמתי עליהן עין. את הניסיון שלי בתור די.ג'יי אני צובר בינתיים באיזור שלי (גליל עליון) בכמעט שנתיים שאני מתקלט יצא שהיו למעלה מ70 עבודות במועדונים פה. מה גם שמבחינת הקהל, מביקורים במקומות אחרים, פה נמצא לדעתי הקהל הקשה ביותר שנוטה לא לקבל בהתחלה דברים חדשים.

TrigATUSA

New member
בלי להעליב, אבל דווקא עשיתי שיעורי בית

ולפני שעניתי לך בהתחלה בדקתי את הפרופיל שלך ב MYSPACE (מיקס נחמד מאוד) יש לך שם לפחות שתי שגיאות בכל משפט, ואנגלית של כיתה י' בבית ספר תיכון בישראל. זאת לא בעייה מיוחדת כשמדברים, בייחוד בסביבה חברתית, ועם אנשים שיודעים שאתה זר, ונותנים לך הקלות בגלל זה, אבל שום מעסיק בעבודה שדורשת קריאה וכתיבה לא ייקח אותך עם אנגלית כזאת זה לא אומר שאין בלונדון אנשים עובדים עם אנגלית יותר גרועה מימך, אבל זה יהיה בבנייה/שטיפת כלים/בסטאר בקס (ששם עושה רושם לא נדרשת שום אנגלית...), והמשכורת בהתאם תעשה עם זה מה שאתה מבין. אם אני הייתי במקומך הייתי משקיע באנגלית בזמן שנשאר לך.

BullsDuDe

New member
עם הכתיבה יש לי בעיה גם בעברית....

מבחינת קריאה ודיבור אני יודע שאני ברמה טובה, אני למדתי אנגלית דרך קריאה בלבד. אני מודע לבעיית הכתיבה, ועליה אני מאמין שאני אעבוד. ומבחינת עבודות, אני יודע מה אני רוצה לעשות בהתחלה, התוכנית לשנה (אם אני כמובן אצליח לשרוד) היא לא ידועה, אני גם לא אחד שמתכנן דברים אני בעיקר חי את הרגע. אבל תודה על המאמץ בעזרה.

forglemmigej

New member
אהבתי את המוזיקה, יש לך את זה.

אבל כמו שטריג אמר האנגלית שלך פשוט מאותגרת הזמנים מתחלפים בכיף. יש הבדל מאד גדול בין לדבר בסלנג ובשגיאים . אגב תוציא מהלקסיקון חי את הרגע, זה לא יביא אותך לשום מקום. בהצלחה אחי.

BullsDuDe

New member
קודם כל תודה על המחמאה על המוסיקה...

דבר שני בקשר לחי את הרגע, אולי ביטאתי לא נכון אבל בתאכלס יש לי תוכנית מוגדרת מה יהיה אחרי זה אני לא יודע. אני לא אוהב לתכנן לטווח ארוך. שוב בקשר לדיבור אני מאמין שאם הזמן אני אשתפר, כמו שאמרתי כבר ניהלתי שיחות שלמות באנגלית ואני מאמין שמי שדיברתי איתו הבין אותי. הבעיה היא התבטאות בכתב, שזאת בעיה שיש לי גם בעברית.

noa scotland

New member
שמע, הסתקרנתי אז טרחתי גם אני לבדוק את

MYSPACE, ואני חייבת לומר לך משהו: תקשיב למה שאומרים לך כאן! אתה מתווכח שהאנגלית המדוברת שלך מצויינת ויש לך בעיה בכתיבה... אז לידיעתך, בעיה בכתיבה מתבטאת בשגיאות כתיב, למשל. מי שמדבר אנגלית ברמה מצויינת - ואפילו רק "טובה" - בחיים לא יכתוב באנגלית עילגת כמו שלך. זה שהבינו אותך לא אומר שמישהו יעסיק אותך עם שפה כל כך לא מדוייקת ו... כן, שוב אני אומרת, עילגת. אז או שתקשיב ותפנים ותבין שמנסים לעזור לך כאן, או שתהיה הישראלי שיודע הכל יותר טוב (לא בדיוק הדרך הנכונה להתחיל להיות אירופאי), ותלמד על בשרך.

BullsDuDe

New member
שוב פעם...

חבל שלא קראת את כל התגובות, לא כתבתי שאני יודע הכל פעם אחת, כתבתי שאני חושב שהאנגלית שלי ברמה טובה. אני יודע שיש לי בעיה עם הכתיבה ועליה אני אעבוד ואפילו כתבתי את זה. אז במקום להתנפל כדי גם לקרוא את שאר התגובות. ועוד דבר ברגע שאגיע לארץ שאני מתכנן להגיע ואדבר אנגלית רוב הזמן אני מאמין שהיא תשתפר.

noa scotland

New member
דוקא כן קראתי הכל. והאנגלית שלך ברמה ירודה.

מעבר לזה אני לא רואה צורך בויכוח.

BullsDuDe

New member
שוב את מתעלמת...

כתבתי שאני יודע שיש לי בעיה, בשירשור עצמו.

טריג יש לך טיפים ללמוד אנגלית ?

היי יש לך טיפים ללימוד אנגלית בארץ דוברת אנגלית? מקומות עבודה שבהם מדברים הרבה (בשפה נכונה)? ובכלל כל טיפ.. תודה

forglemmigej

New member
לא טריג אבל הנה כמה טיפים

תסתכל הרבה בטלויזיה במהדורות חדשות או גם ברדיו, הם מדברים אנגלית נכונה. תוכל להבין מתי משתמשים במילים השונות והרווחות בשפה וגם לספוג את הדקדוק. בכלל תראה טלויזיה בלי כתוביות זה עוזר מאד. תקח עיתון או ספר ילדים ותנסה לתרגם כל פעם חלק קטן ותרשום בפנקס את המילים החדשות שלמדת תנסה לזכור אותם במשך השבוע עד לקטע הבא בשבוע אחרי. עם 1000 או 2000 מילים אפשר כבר להסתדר לא רע. בלי שפת מקום בלתי אפשרי להשיג עבודה רצינית. ואם לשטוף כלים ששם לא צריך שפה גבוהה אז עדיף כבר בארץ

TrigATUSA

New member
וגם בנוסף

להימנע מלהקיף את עצמך בישראלים, אלא, למרות שזה יותר קשה להשתדל לבלות כמה שיותר זמן עם מקומיים בהקשר חברתי למצוא נושא שמעניין אותך לקרוא, ולקרוא בקביעות (עיתון, מגזינים, משהו עם שפה יומיומית) ויש בכל מקום קורסים של ESL

totis

New member
תחפש לעבוד בביטחון התנאים באירופה מעולים

בבטחון מוסדות יהודים בחו"ל עובדים הרבה צעירים שזה עתה השתחררו. התנאים מעולים כבחור צעיר ניתן לחיות בכבוד וגם לחסוך. כך תלמד את מה שקורה באותה מדינה ותוכל כעבור שנתיים להשתלב יפה כאזרח באותה המדינה. מומלץ מהכרות אישית

למעלה